fbpixel

Search icon
Search
Από το botox στα χημικά peelings: Οι θεραπείες που υπόσχονται να σας απαλλάξουν από τις ρυτίδες
FACE & BODY

Από το botox στα χημικά peelings: Οι θεραπείες που υπόσχονται να σας απαλλάξουν από τις ρυτίδες

Βρείτε αυτό που σας ταιριάζει απόλυτα


Ενώ οι κρέμες και οι θεραπείες χωρίς συνταγή μπορεί να είναι χρήσιμες για την πρόληψη της εμφάνισης ρυτίδων, και για τη θεραπεία των λεπτών γραμμών, οι βαθιές ρυτίδες χρειάζονται πιο σοβαρή προσέγγιση. Ακόμη και οι ακριβές κρέμες δεν θα κάνουν την πιο μεγάλη διαφορά στη σοβαρότητα αυτού του θέματος. Αντίθετα, χρειάζεστε επαγγελματική παρέμβαση και η συμβουλή πολλών ειδικών είναι να ξεκινήσετε όσο το δυνατόν νωρίτερα. Το γραφείο του δερματολόγου ή του πλαστικού σας, λοιπόν, είναι το απόλυτο place to be!

jennifer-lopez.jpg

Lifting προσώπου ή ανόρθωση ματιών

Ενώ το lifting προσώπου ήταν κάποτε ένα καλά κρυμμένο μυστικό, όλο και περισσότερες γυναίκες ακολουθούν αυτόν τον δρόμο. Αυτό συμβαίνει επειδή A-listers, όπως η Nicole Kidman, δεν ντρέπονται να παραδεχτούν ότι τα αψεγάδιαστα πρόσωπα τους έχουν αυτή την παρέμβαση. Το μυστικό για ένα καλό lifting είναι η εύρεση ενός ειδικευμένου και έμπειρου γιατρού. Ξεκινήστε ζητώντας συστάσεις από φίλους και συγγενείς, που θεωρείτε ότι σας αρέσει το τελικό τους αποτέλεσμα. Στην συνέχεια κλείστε ένα ραντεβού για να καταλάβετε αν ταιριάζουν τα «θέλω» σας και μετά πείτε το «ναι». Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως αυτές οι διαδικασίες είναι ακριβές, αλλά μακροπρόθεσμα θα σας δώσουν όλα όσα θέλετε. 

Botox

Οι ενέσεις botox λειτουργούν στοχεύοντας και «παγώνοντας» τους μύες που προκαλούν ρυτίδες. Οι ενέσεις κοστίζουν λιγότερο από το liftig ανά περιοχή θεραπείας και συνήθως διαρκούν τρεις έως έξι μήνες. Το botox μπορεί να διορθώσει τις γραμμές ανάμεσα στα μάτια σας και να μειώσει τις γραμμές κατά μήκος τους. Μια προειδοποίηση που πρέπει να λάβετε υπόψιν σας είναι ότι το botox, μπορεί να σας δημιουργήσει το λεγόμενο «παγωμένο μέτωπο» που σίγουρα δεν είναι ο τελικός στόχος. Επίσης, τα αποτελέσματα του είναι βραχυπρόθεσμα, ειδικά αν σκεφτείτε πως πρόκειται να το κάνετε -κατά μέσο όρο- για τα επόμενα 30 χρόνια της ζωής σας. 

jennifer-aniston.jpg

Χημικά peelings

Αν έχετε ποτέ ενοχληθεί από το πώς το foundation κάθεται στις γραμμές του προσώπου σας επειδή νιώθετε το δέρμα σας ξηρό τότε μπορεί να χρειάζεται να επενδύσετε σ' ένα χημικό peeling. Μπορείτε να αφαιρέσετε κυριολεκτικά αρκετά χρόνια από το πρόσωπό σας σε λιγότερο από μία ώρα με ένα επαγγελματικό χημικό peeling. Η διαδικασία αυτή λειτουργεί αφαιρώντας τα κατεστραμμένα ανώτερα στρώματα του δέρματος ενώ συμβάλλει στην αύξηση του κύκλου ζωής των κυττάρων σε βαθύτερο επίπεδο. Ξεκινήστε κάνοντας ένα ελαφρύτερο peeling και αν σας αρέσουν τα αποτελέσματα επενδύστε σε κάτι πιο έντονο. Ένα ήπιο χημικό peeling γλυκολικού οξέος είναι μια αρχή.

Ενέσιμα

Τα ενέσιμα πληρωτικά υαλουρονικού οξέα, όπως το Restylane, το Juvederm ή το Juvederm Ultra Plus -για βαθύτερες γραμμές- λειτουργούν αντικαθιστώντας την απώλεια λίπους καθώς μεγαλώνετε. Αυτά χρησιμοποιούνται κυρίως στις γραμμές που εκτείνονται από τη μύτη στο πηγούνι σας που ονομάζονται «ρινοχειλικές πτυχές» και στην απώλεια λίπους στα μάγουλα. Άλλωστε, είναι κοινώς αποδεκτό ότι τα ψηλά ζυγωματικά κάνουν την κάθε γυναίκα να φαίνεται νεότερη. Αν και είναι μια ακόμη ακριβή επιλογή τα αποτελέσματα κρατούν έως και έξι μήνες.

screen-shot-2020-05-04-at-12-47-32-pm-1588610871.png

Laser

Με την πάροδο του χρόνου, η παραγωγή κολλαγόνου επιβραδύνεται σημαντικά, γεγονός που κάνει το πρόσωπο να φαίνεται πιο λεπτό και πιο αδύναμο. Το laser μπορεί να διεισδύσει βαθιά στο δέρμα για να θεραπεύσει την κατεστραμμένη περιοχή και να ενισχύσει την παραγωγή κολλαγόνου. Τα μη αφαιρετικά λέιζερ λειτουργούν διορθώνοντας κηλίδες ηλικίας, εξογκώματα στο δέρμα, ουλές και ανομοιόμορφο τόνο δέρματος. Μπορεί να εμφανίσετε ερυθρότητα μετά, αλλά αυτό συνήθως υποχωρεί μέσα σε λίγες ώρες. Θα χρειαστείτε τρεις έως πέντε συνεδρίες σε απόσταση περίπου ενός μήνα.