fbpixel

Search icon
Search
Face taping: Τελικά μπορεί αυτή η viral τεχνική να μειώσει τις ρυτίδες;
FACE & BODY

Face taping: Τελικά μπορεί αυτή η viral τεχνική να μειώσει τις ρυτίδες;

Πολλά υποσχόμενη, έχει μετατραπεί στην αγαπημένη μας


Πρέπει να παραδεχτούμε ότι τα τελευταία χρόνια όλοι έχουμε μάθει αμέτρητα μυστικά ομορφιάς από το TikTok. Χάρη σε μερικούς διαδραστικούς creators, αλλάξαμε τον τρόπο που χρησιμοποιούμε το concealer, ξεκινήσαμε να κάνουμε πιο έξυπνες αγορές από το φαρμακείο και μετατρέψαμε την εφαρμογή του highlighter σε ιεροτελεστία. Αλλά μερικές φορές, βλέπουμε ένα βίντεο να γίνεται viral και αρχίζουμε αμέσως να ζητάμε απαντήσεις από επαγγελματίες, επειδή τα αποτελέσματα του hack φαίνονται πολύ καλά για να είναι αληθινά. Το τελευταίο παράδειγμα που κατακλύζει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι φυσικά το face taping για τις λείες λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Η λογική πίσω από αυτά τα βίντεο, είναι ότι μερικές ημέρες φορώντας ταινία στο πρόσωπό κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορούν να εμποδιστούν οι ρυτίδες από το σχηματισμό τους. 

face-woman-makeup-concealer.jpg

Τι είναι το Face Taping;

Η μέθοδος είναι αρκετά απλή: όσοι το κάνουν εφαρμόζουν ταινίες σε περιοχές του προσώπου όπου θέλουν να μειώσουν την εμφάνιση ρυτίδων ή λεπτών γραμμών - κυρίως στο μέτωπο τους - και φορούν την ταινία όλη τη νύχτα για να αποτρέψουν την κίνηση της επιδερμίδας. Όταν ξυπνήσουν, τις αφαιρούν και επαναλαμβάνουν τη διαδικασία για μια εβδομάδα ή περισσότερο, καταγράφοντας την πρόοδο. Η ιδέα πίσω από αυτό είναι ότι η ταινία θα κρατά τους μύες στη θέση τους κατά τη διάρκεια του ύπνου περιορίζοντας την κίνηση τους και, επομένως, ελαχιστοποιώντας τις ρυτίδες. Ακόμα κι όταν κοιμάστε, είναι πιθανό να κάνετε εκφράσεις προσώπου και να κινείστε καθώς στο κρεβάτι οπότε η ταινία διατηρεί τα πάντα στη θέση τους. 

Μπορεί μια εβδομάδα με ταινία προσώπου να κάνει πραγματικά τόσο μεγάλη διαφορά όσο ο αγαπημένος σας ορός ή όσο μια ενέσιμη θεραπεία;

Η ασφάλεια 

Αν και μια ταινία πιθανότατα δεν θα αφήσει μόνιμες ουλές, αυτή του προσώπου μπορεί να καταλήξει να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Η χρήση ενός κομματιού, ειδικά ενός που «υποτίθεται» ότι κρατά το δέρμα σας σε συγκεκριμένη θέση για μια ολόκληρη νύχτα, μπορεί να βλάψει τον φραγμό του δέρματος όταν το αφαιρείτε. Μπορεί ακόμη να προκαλέσει ερυθρότητα, ερεθισμό και εξάρσεις ακμής. Επιπλέον, η κόλλα πρέπει να είναι πολύ σφιχτή για να «κρατήσει» τους μύες ακίνητους και, επομένως, καταλήγει άβολη στη χρήση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επίσης, η κοινή λογική είναι ένας ακόμη βασικός παράγοντας στο θέμα της ασφάλειας. Οπότε αν αποφασίσετε να το κάνετε δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε με κάποια ταινία ειδική για την περιοχή του προσώπου. 

shutterstock-2115782750.jpg

Τελικά λειτουργεί;

Εν ολίγοις, όχι. Παρόλα αυτά η ιδέα πίσω από αυτή την τεχνική ακούγεται απόλυτα λογική. Θεωρητικά, η χρήση ταινίας για να διατηρήσετε τους μύες στη θέση τους ενώ κοιμάστε είναι εκπληκτική αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς έχει ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα κάνοντας ακόμα πιο αισθητές αυτές τις γραμμές που σκοπεύετε να "σβήσετε". Όταν κολλάτε με ταινία το πρόσωπο σας για να κρατάτε τους μύες ακίνητους, τους εμποδίζετε από το να κάνουν αυτό που υποτίθεται ότι πρέπει, προσθέτοντας έτσι αντίσταση. Με αυτόν τον τρόπο, "εκπαιδεύετε" τους μύες του προσώπου σας στο να προσπαθούν σκληρότερα και, με τη σειρά τους, να γίνονται πιο ισχυροί. Με τον καιρό μπορούν να γίνουν ισχυρότεροι, επιταχύνοντας το σχηματισμό των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων που ελπίζατε να αποφύγετε.

Οι δερματολόγοι και οι πλαστικοί χειρουργοί είναι εκπαιδευμένοι να γνωρίζουν ακριβώς πώς κινούνται και αλλάζουν οι μύες του προσώπου, γι' αυτό είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι που πρέπει να συμβουλευτείτε όταν θέλετε να κάνετε αλλαγές στην εμφάνιση σας. Άλλωστε υπάρχουν πολλοί λόγοι που παγκοσμίως ξοδεύονται δισεκατομμύρια δολάρια και δεκαετίες για την ανάπτυξη καλλυντικών όπως τα fillers, οι νευροτοξίνες και το λέιζερ για την αντιμετώπιση των γραμμών και των ρυτίδων. Για να το θέσουμε ακόμα πιο απλά απλά τα πράγματα δεν μπορούν να είναι τόσο εύκολα και ιδανικά όσο φαίνονται σε ένα βίντεο μερικών δευτερολέπτων.