fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Ρυτίδες πάνω από το στήθος: Όλα τα βήματα για να κάνετε την τέλεια πρόληψη

Κάθε σημείο στο σώμα αξίζει μοναδική προσοχή


Ρυτίδες πάνω από το στήθος: Όλα τα βήματα για να κάνετε την τέλεια πρόληψη

Υπάρχουν αμέτρητες λύσεις για την περιποίηση του δέρματος αλλά και για τις ρυτίδες παντού. Από τα μάτια και τα χείλη, μέχρι το λαιμό και τα χέρια αλλά ακόμη και οι πιο επιμελείς ανάμεσα μας μπορεί να παραλείψουν μια από τις μεγαλύτερες περιοχές: το στήθος. Το ντεκολτέ αναπτύσσει "ύπουλα" σημάδια γήρανσης καθώς αργούν να εμφανιστούν και δεν είναι ορατά μέχρι να φτάσουμε μπροστά στον καθρέφτη. Η απώλεια όγκου και η επανειλημμένη αναδίπλωση του δέρματος είναι οι δύο μεγαλύτερες αιτίες. Με την πάροδο του χρόνου, το κολλαγόνο υποβαθμίζεται από το φως του ήλιου και τις βλάβες των ελεύθερων ριζών, γεγονός που προκαλεί την ακόμη πιο λεπτή επιδερμίδα του σώματος. 

Φυσικά, οι ρυτίδες δεν είναι κάτι κακό ή άσχημο. Είναι απλώς ένα σημάδι πως το δέρμα στο οποίο ζούμε είναι ζωντανό. Παρόλα αυτά αν νιώθετε πως είστε έτοιμες να κάνετε την τέλεια πρόληψη, εμείς συγκεντρώσαμε παρακάτω όλα όσα οφείλετε να βάλετε στην καθημερινή σας ρουτίνα. 

neck.jpg

1. Αντηλιακό

Πραγματικά δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτό είναι ένα από τα καλύτερα προληπτικά "εργαλεία" όταν πρόκειται για προστασία στο στήθος. Το αντηλιακό στο στήθος είναι απαραίτητο για όλους, όχι μόνο για την πρόληψη των ρυτίδων αλλά και για την πρόληψη των καφέ κηλίδων και, κυρίως, του καρκίνου του δέρματος. Η περιοχή του στήθους είναι πολύ εκτεθειμένη τον ήλιο με την πάροδο των ετών και συχνά ξεχνιέται. 

2. Βιταμίνη C

Όλα τα υπέροχα οφέλη της τοπικής βιταμίνης C είναι σίγουρα ήδη γνωστά. Προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες, ομαλοποιεί τις λεπτές γραμμές, κάνει την επιδερμίδα φωτεινότερη και φυσικά βοηθά το λαιμό και το στήθος σας αφού τα οφέλη της δεν μένουν μόνο στο πρόσωπό σας. Μπορεί να είναι χρήσιμη για εσάς που θέλετε συγκεκριμένα να φωτίσετε το δέρμα σας και μπορεί επίσης να βοηθήσει στην εξισορρόπηση του τόνου του δέρματος, βελτιώνοντας την εμφάνιση των σκοτεινών κηλίδων. 

necklace-layering-tips-3.jpg

3. Απολέπιση

Αυτή η αίσθηση φρεσκάδας που νιώθετε αμέσως μετά τη χρήση ενός εξαιρετικού scrub ή peel στο πρόσωπό σας οφείλει να μεταφερθεί και στο ντεκολτέ. Περιποιηθείτε το στήθος σας με την ίδια ευλάβεια και να είστε σίγουρες πως θα σας το ανταποδώσει. Η εξάλειψη των νεκρών κυττάρων του δέρματος θα βελτιώσει τον τόνο και την υφή και θα ενθαρρύνει την παραγωγή νέων κυττάρων του που θα εξομαλύνουν τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Αν τα καταφέρνετε καλύτερα με τις χημικές φόρμουλες, τότε σίγουρα εμπιστευτείτε τες και για αυτή την περιοχή. 

4. Δερματολόγος

Εάν έχετε βαθύτερες γραμμές, μπορείτε να επισκεφτείτε έναν δερματολόγο που εμπιστεύεστε και ο οποίος προσφέρει βαθύτερες, πιο ισχυρές θεραπείες από τις επιλογές που δεν απαιτούν ιατρική συνταγή. Υπάρχουν δεκάδες διαδικασίες που ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης ενώ ελαχιστοποιούν τις επιφανειακές βλάβες στον ήλιο-όπως το micro-needling και το λέιζερ Fraxel.

neck-skincare-dG53D.jpg

5. Κατάλληλη στήριξη

Υπάρχουν συμπεριφορές που μπορείτε να αποφύγεις, αλλά είναι δύσκολο. Μια από αυτές είναι να αποφύγετε οτιδήποτε σπρώχνει το δέρμα κεντρικά. Είτε αυτό σημαίνει να σταυρώνετε τα χέρι σας σφιχτά, ή ακόμα και να κοιμάστε στο πλάι Εάν παρόλα αυτά δεν μπορείτε να το αλλάξετε τότε δεν έχετε παρά να πείτε "ναι" σε ειδικά anti-wrinkle chest pads που διατίθενται. 

6. Στόχευση

Κατά γενικό κανόνα, ό, τι είναι καλό για το πρόσωπό σας είναι καλό και για το λαιμό σας. Συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, τα πεπτίδια, τα αντιοξειδωτικά και το κολλαγόνο μετατρέπουν τα χαλαρά κύτταρα σε "λαχταριστό", χωρίς ρυτίδες δέρμα με την πάροδο του χρόνου. Συνίσταται, λοιπόν, να αναζητάτε για πεπτίδια και αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C και Ε και συστατικά που ενθαρρύνουν την καλύτερη ενυδάτωση και ενυδάτωση του δέρματος σας, όπως το υαλουρονικό οξύ και η θειική ηπαρίνη. Ορισμένες κρέμες προορίζονται ειδικά για εφαρμογές στο λαιμό και το στήθος, αλλά τα περισσότερα προϊόντα είναι αυτά που ήδη έχετε στο ντουλάπι σας και τοποθετείτε ευλαβικά στο πρόσωπο. 

 Effective sun protection

Effective sun protection

Sun Screen Invisible Spray SPF50+, La Roche Posay, Hondos Center

BUY ME
 Βright skin

Βright skin

Vitamin C Serum, Tzimas Cosmetics

BUY ME
 Hydration toner

Hydration toner

Rose & Hyaluronic Acid, Fresh, Sephora

BUY ME
 Polishing facial exfoliant

Polishing facial exfoliant

Pink Grapefruit, Glucomannan Extract, Grown Alchemist, Attica

BUY ME
 Age-repair sleep masque

Age-repair sleep masque

Oligo-peptide, Helix-Aspersa Protein, Grown Alchemist, Attica

BUY ME
 Feel young

Feel young

Liftactiv Specialist Glyko-C Night Peel Ampoules, Vichy, Hondos Center

BUY ME