fbpixel

Search icon
Search
Γιατί το υαλουρονικό οξύ αποτελεί την κορυφαία θεραπεία αντιγήρανσης;
MAGAZINE

Γιατί το υαλουρονικό οξύ αποτελεί την κορυφαία θεραπεία αντιγήρανσης;

Ο Πλαστικός Χειρουργός Dr. Πρόδρομος Παπαϊωάννου μάς αποκαλύπτει τα μυστικά της πιο δημοφιλούς μεθόδου για την εξάλειψη των ρυτίδων στο πρόσωπο


Τι εννοούμε όταν αναφερόμαστε στον όρο «νέας γενιάς υαλουρονικά»;

Για περισσότερα από 20 χρόνια, το υαλουρονικό έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στις ενέσιμες αισθητικές εφαρμογές. Η εξέλιξη της τεχνολογίας μάς επιτρέπει να μιλάμε για υαλουρονικά νέας γενιάς με ιδιαίτερες ιδιότητες, όπως το να παρέχουν ανόρθωση ή να προσθέτουν όγκο, επιτρέποντας μεγαλύτερη ακρίβεια, διάρκεια και ασφάλεια. Μπορούμε πλέον να αντιμετωπίσουμε πιο αποτελεσματικά τη γήρανση του προσώπου έχοντας ένα αρμονικότερο αποτέλεσμα.

Πώς μπορούμε να γνωρίζουμε τι είδους υαλουρονικό πρέπει να επιλέξουμε για την ηλικία και τις ανάγκες μας;

Κάθε υλικό έχει τα χαρακτηριστικά του -λεπτόρρευστο ή παχύρρευστο, προσδίδει όγκο ή περίγραμμα. Αυτό σημαίνει πως ανάλογα με την περιοχή του προσώπου, μπορούμε να επιλέξουμε το πλέον κατάλληλο υλικό, που τοποθετείται στο ιδανικό βάθος. Έτσι, εξατομικεύουμε περισσότερο τη θεραπεία.

Τι είναι τα υαλουρονικά Restylane, ποια είναι τα πλεονεκτήματά τους και με ποιον τρόπο βοηθάνε στην αντιγήρανση;

Τα Restylane μάς προσφέρουν δύο διαφορετικές τεχνολογίες, τις NASHA και OBT, με πληθώρα προϊόντων διαφορετικών ιδιοτήτων. Για παράδειγμα το Restylane Volyme αποσκοπεί στο να δίνει όγκο στο πρόσωπο, σε σύγκριση με το Restylane Lyft, που χρησιμοποιείται για να αναδείξει τις γωνίες του προσώπου.

Πότε είναι η καταλληλότερη ηλικία για να ξεκινήσει κάποιος την εφαρμογή του και κάθε πότε πρέπει να το ανανεώνει;

Για κάθε ηλικία υπάρχει διαφορετικό πρωτόκολλο εφαρμογής και υλικά. Σε νεαρές γυναίκες, μας ενδιαφέρει η διόρθωση των αναλογιών, όπως των χειλιών και της μύτης. Όταν αρχίζουν να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια γήρανσης, χρησιμοποιούμε προϊόντα που γεμίζουν τις πρώτες ρυτίδες και δίνουν μια πιο ξεκούραστη όψη. Σε μεγαλύτερες ηλικίες, η εφαρμογή του αποσκοπεί στο να καλύπτει την απώλεια όγκου του προσώπου και να δημιουργεί «στήριγμα» για να αντιστραφεί η χαλάρωση. Η διάρκεια του αποτελέσματος μπορεί να είναι έναν χρόνο ή και περισσότερο και το επαναλαμβάνουμε είτε ετήσια, είτε όταν προκύπτει ανάγκη.

Και με ποιες άλλες θεραπείες μπορεί να συνδυαστεί;

Η θεραπεία με υαλουρονικό μπορεί να συνδυαστεί με αντιγηραντικές εφαρμογές, όπως laser, μικροβελονισμός, peelings, νήματα, βοτουλινική τοξίνη κ.λπ. Δεν είναι καλό, όμως, αυτό να γίνεται με όσες λειτουργούν σε μεγαλύτερο βάθος, όπως οι ραδιοσυχνότητες ή το HiFu. Σε ηλικίες κάτω των 45, αρκεί συνήθως να εφαρμόζεται σε συνδυασμό με τη χρήση βοτουλινικής τοξίνης για τη διόρθωση των ρυτίδων του μετώπου και των ματιών και ίσως κάποια ήπια θεραπεία για το δέρμα, όπως το fractional laser. Σε μεγαλύτερες ηλικίες, με πιο έντονη χαλάρωση, μια πολύ επιτυχημένη μέθοδος είναι ο συνδυασμός νημάτων και υαλουρονικού.

Ευχαριστούμε τον Πλαστικό Χειρουργό, Dr. Πρόδρομο Παπαϊωάννου, για τις πληροφορίες.

Info

papaioannou.jpg

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του Αμερικανικού Kολλεγίου Ανατόλια και του Α.Π.Θ. Εξειδικεύτηκε στην Πλαστική Χειρουργική στη Γερμανία, όπου εργάστηκε συνολικά για εννιά χρόνια και συνέχισε τη μετεκπαίδευσή του σε Σουηδία και ΗΠΑ. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Θεσσαλονίκη και δραστηριοποιείται στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Διεύθυνση: Γεωργίου Παπανδρέου 94, Θεσσαλονίκη, Τηλ. 2310 426606, Email: info@drpapaioannou.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021