fbpixel

Search icon
Search
Δείτε πως μια κατοικία του 1950 στην Άνδρο μετατράπηκε σε ένα εκπληκτικό εξοχικό
INTERIORS

Δείτε πως μια κατοικία του 1950 στην Άνδρο μετατράπηκε σε ένα εκπληκτικό εξοχικό

Με την κατασκευαστική επιμέλεια της Domitech και τον σχεδιασμό της Μαρίας Κουτσουρίδου


Μια διώροφη κατοικία του 1950 στο Γαύριο της Άνδρου ανακατασκευάστηκε με υποδειγματικό τρόπο από την κατασκευαστική Domitech, με στόχο να δοθεί μια εξωστρέφεια στο εσωτερικό του σπιτιού, το οποίο σχεδίασε η interior designer Μαρία Κουτσουρίδου, δημιουργώντας έτσι έναν ενδιαφέροντα διάλογο με τους νέους όγκους που φιλοξενούν πλέον και νέες χρήσεις. Περιηγηθείτε στους πανέμορφους χώρους του και μείνετε σε summer mood!

andros-house-domitech-17-luqcL.jpg
Μια πανοραμική όψη της κουζίνας


Η εξωτερική σκάλα έγινε κυκλική και ακολουθεί την καμπύλη της ανώτερης οροφής, ενώ ιδιαίτερα σαφείς είναι οι αναφορές στην πλαστικότητα των όγκων κάτι που συναντάται συχνά στην αρχιτεκτονική του νησιού όπως και στη χρήση της φυσικής, τοπικής πέτρας. Οι κεκλιμένες πλάκες του σχιστόλιθου διατηρήθηκαν όπου χρειάστηκε σε εκείνα τα σημεία, ώστε να συνδυάζονται αρμονικά με τα σύγχρονα υλικά.

andros-house-domitech-19.jpg
Λευκό, ξύλο στο φυσικό του χρώμα και ανοιχτόχρωμα lime κουφώματα συνδυάζονται ιδανικά

Η κατοικία είναι διώροφη και στο ισόγειο το οποίο επικοινωνεί με την αυλή έγινε μια επέκταση και δημιουργήθηκε ένα κυκλικό μπάνιο με χτιστό ντους και πάγκο επενδεδυμένο με τσιμεντοκονία. Στον τοίχο του νιπτήρα διατηρήθηκε μια επιφάνεια, όπου είναι ορατή η παλιά πέτρα, η οποία με τη σειρά της προσδίδει μια vintage πινελιά στο δωμάτιο. Στην κουζίνα, επίσης, διατηρήθηκε μια επιφάνεια με πέτρα που συνδυάζεται ιδανικά με τον χτιστό πάγκο, ενώ ο χώρος επικοινωνεί άμεσα με την πανέμορφη αυλή.

andros-house-domitech-1.jpg
Οι λευκές απλίκες προσδίδουν μια ατμοσφαιρική διάθεση



Το εσωτερικό του ισογείου χρωματίστηκε ολόλευκο, έτσι ώστε αν και χαμηλοτάβανο να αποπνέει μια ηρεμία σε συνδυασμό με την καθαρότητα των υλικών. Επίσης, το δροσερό ανοιχτόχρωμο πράσινο που επιλέχθηκε για την πόρτα εντείνει την αίσθηση αυτή και δημιουργεί το απόλυτο place to be για να ηρεμήσει κανείς και να ξεκουραστεί. 

andros-house-domitech-13.jpg
Λιτός σχεδιασμός και τα εντελώς απαραίτητα αντικείμενα αρκούν για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα



Οι απλίκες που σχεδιάστηκαν ειδικά, ώστε να είναι σχεδόν αόρατες δημιουργούν ατμόσφαιρα στον χώρο τονίζοντας την πλαστικότητά του. Στο ίδιο δωμάτιο στην είσοδο, η οροφή με τα κυπαρισσόξυλα και την πέτρινη στήριξη αναπαλαιώθηκε, διατηρήθηκε και βάφτηκε επίσης λευκή. Μάλιστα, αξίζει να αναφέρουμε ότι κάτω από τον πέτρινο τοίχο δημιουργήθηκε ένα υδάτινο στοιχείο με skimmer.

andros-house-domitech-11.jpg
Η παλιά πέτρα του σπιτιού γίνεται εμφανής σε κάποια σημεία



Στον όροφο η παλιά στέγη αποξηλώθηκε και φτιάχτηκε νέα, καθώς και το χωμάτινο μεσοπάτωμα αντικαταστάθηκε με τσιμεντένια πλάκα. Επίσης, έγιναν δυο νέες προσθήκες, ώστε να δημιουργηθεί και το μπάνιο, ενώ από το μεταλλικό πατάρι το παράθυρο προσφέρει απλόχερα την εικόνα του λιμανιού του Γαυρίου. Έμφαση δόθηκε στον αρχιτεκτονικό άμεσο φωτισμό και σε μικρές δόσεις πολυτέλειας σε έπιπλα και υφάσματα, που ενισχύουν τον luxurious και κομψό χαρακτήρα του εξοχικού.

andros-house-domitech-23.jpg
Στην αυλή μια μικρή πισίνα προσφέρει δροσιά και χρώμα


Στην εξίσου κομψή αυλή μια μικρή πισίνα, επενδυμένη με τσιμεντοκονία, δίνει ανάσες δροσιάς στον χώρο, ενώ δημιουργήθηκαν δύο επίπεδα το ένα περασιά σχεδόν με το νερό που εξυπηρετεί την υπαίθρια τραπεζαρία. Στο δεύτερο, λίγο πριν το ξεκίνημα της εξωτερικής σκάλας, δύο άνετες πολυθρόνες γίνονται ένα ιδανικό σημείο χαλάρωσης για όσους θέλουν να αποφορτιστούν εντελώς και να διώξουν τις έγνοιες.

andros-house-domitech-21.jpg
Η είσοδος του σπιτιού μέσα από την αυλή

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες του εξοχικού στη gallery

Φωτογραφία Γιάννης Κουσκουτής

Source Archisearch