fbpixel

Search icon
Search
Αδυνάτισμα express: Οι τροφές που θα σας βοηθήσουν
WELLNESS

Αδυνάτισμα express: Οι τροφές που θα σας βοηθήσουν

Ξεκινήστε σήμερα!


Αναζητάτε γευστικές αλλά παράλληλα ικανές τροφές να σας προσφέρουν τη σιλουέτα που ονειρεύεστε; Το καλοκαίρι πράγματι η διατήρηση της γραμμής μας γίνεται πιο δύσκολη υπόθεση και οι παρακάτω διατροφικές προτάσεις μετατρέπονται στον απόλυτο σύμμαχο μας για αδυνάτισμα

Give it a try! 

Γιαούρτι

shutterstock-750561478.jpg

Ο συνδυασμός ασβεστίου και βιταμίνης D διευκολύνει τη διαδικασία απώλειας βάρους, ενώ η κατανάλωση γιαουρτιού δεν πρόκειται να σας επιφορτίσουν με έξτρα κιλά. Μάλιστα, η συγκεκριμένη τροφή αποτελεί την κατάλληλη επιλογή για καθημερινό σνακ στη δουλειά και στο σπίτι, ενώ μπορεί να μετατραπεί σε ένα καταπληκτικό γλυκό για όλες τις ώρες, προσθέτοντας του μέλι και καρύδια, ακόμη και φρούτα.

Αμύγδαλα

shutterstock-1460244311.jpg

Φυσικά και πρόκειται για το ιδανικό σνακ της ημέρας. Για καλύτερα αποτελέσματα, καταναλώστε την ημερήσια ποσότητα αμυγδάλων, δηλαδή μία γεμάτη χούφτα, πριν πάτε για γυμναστική, καθώς έχει διαπιστωθεί πως το αμινοξύ L-αργινίνη, το οποίο περιέχεται σε αυτά ενισχύει τη διαδικασία καύσης του λίπους και των υδατανθράκων κατά τη διάρκεια της άθλησης.

Αβοκάντο

shutterstock-279523388.jpg

Τα έλαια που περιέχει βοηθούν στην έντονη καύση λίπους, ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς. Επιλέξτε το σε μικρές ωστόσο ποσότητες και τοποθετήστε το μέσα σε κάποια δροσερή σαλάτα της επιλογής σας ή ακόμη και σε ένα ολοκληρωμένο γεμάτο πρωινό.

Φιστίκια

shutterstock-1156741267.jpg

Πρόκειται να σας βοηθήσουν να μειώσετε τον Δείκτη Μάζας Σώματος σε 12 εβδομάδες -που αντιστοιχεί σε 240 θερμίδες ημερησίως-, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη ρύθμιση της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων.

Πράσινο τσάι

shutterstock-300587603.jpg

Συνδυάζοντας το πράσινο τσάι -από 4 μέχρι 5 φλιτζάνια ημερησίως- με τη γυμναστική σίγουρα θα δείτε πιο γρήγορα αποτελέσματα στην απώλεια βάρους, κυρίως σε ό,τι αφορά την περιοχή της κοιλιάς. Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε κατεχίνες, δηλαδή μια σειρά αντιοξειδωτικών ουσιών, που εμποδίζουν τη συσσώρευση λίπους και επιταχύνουν τη διαδικασία απώλειας περιττών κιλών.

Extra Tip 

Νερό

Μην ξεχνάτε να καταναλώνετε πολύ νερό, το οποίο θα σας βοηθήσει να «καθαρίσετε» τον οργανισμό σας και να αποβάλετε τυχόν τοξίνες που συσσωρεύονται. Μπορείτε επίσης να πίνετε και καφέ, φυσικά χωρίς γάλα ή ζάχαρη.

Μικρά γεύματα ανά 2-3 ώρες

Αυτή η μέθοδος στηρίζεται στα μικρά και συχνά γεύματα. Τρώγοντας κάθε τρεις ώρες, τονώνετε τον μεταβολισμό σας και σταθεροποιείτε τα επίπεδα του σακχάρου. Αυτό με τη σειρά του, διατηρεί υψηλά τα επίπεδα της ενέργειάς σας και άφηνει την όρεξή σας υπό έλεγχο.