fbpixel

Search icon
Search
5 φυσικοί τρόποι για να πάρετε βιταμίνη D τώρα που μένουμε σπίτι
WELLNESS

5 φυσικοί τρόποι για να πάρετε βιταμίνη D τώρα που μένουμε σπίτι

Κι όμως, μπορείτε να το πετύχετε και κατά την παραμονή σας μέσα


Με την παραμονή στα σπίτια μας να μη μας αφήνει πολλά περιθώρια για να κάνουμε όσα συνηθίζαμε κατά την προηγούμενη καθημερινότητα, πολλοί έχουμε στρέψει το ενδιαφέρον μας σε άλλες μεθόδους με σκοπό να παραμείνουμε σε φόρμα, να διατηρήσουμε τα κιλά μας στο επιθυμητό για εμάς επίπεδο και, γενικότερα, να περιποιηθούμε τον εαυτό μας έτσι όπως του αρμόζει. 

Τι γίνεται, όμως, με τη βιταμίνη D;

Δεδομένου ότι δε μας βλέπει και τόσο πολύ ο ήλιος εξαιτίας της καραντίνας αλλά και των συννεφιασμένων ημερών, η πρόσληψη της βιταμίνης D -η οποία είναι πολύ σημαντική αυτήν την εποχή καθώς θωρακίζει τον οργανισμό μας- βρίσκεται πραγματικά σε χαμηλά επίπεδα. Υπάρχουν, όμως, τρόποι για να την ενισχύσουμε με φυσικές μεθόδους που ενδεχομένως δεν είχατε ξανασκεφτεί, δίνοντας τη λύση στο πρόβλημα ακόμα και μέσα στο σπίτι!

Ανοίξτε τα παράθυρα

Εστιάστε σε απλές, καθημερινές συνήθειες που πολλές φορές μπορεί να αμελείτε. Ξεκινήστε την ημέρα σας ανοίγοντας τα παράθυρα σε όλα τα δωμάτια της κατοικίας σας και αφήνοντας το φυσικό φως να εισχωρήσει. Προτιμήστε να πιείτε τον καφέ σας μπροστά από το παράθυρο όταν «πλημμυρίζεται» από ήλιο και απολαύστε τις sunny days του χειμώνα! Επίσης, αυτή είναι και μια λύση για να ανανεώσετε τον αέρα των χώρων σας και να νιώσετε κατευθείαν καλύτερα.

majorelleplaidlongsleevedressparisgirlbalconyoutfit4.jpg

Πάρτε το πρωινό σας στο μπαλκόνι

Ακολουθώντας παρόμοια φιλοσοφία με προηγουμένως, εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις ηλιακές ακτίνες που «χτυπούν» το σπίτι σας. Εφόσον ακόμα ο καιρός δεν είναι και τόσο κρύος, έχετε τη δυνατότητα να φάτε το πρωινό σας στο μπαλκόνι ή στον κήπο σας και να περάσετε εκεί κάποια ώρες, έτσι ώστε να αφήσετε τη βιταμίνη D να κάνει τη δουλειά της. Θυμηθείτε πως το πρώτο γεύμα της ημέρας είναι το πιο σημαντικό, καθώς και αυτό που θα σας γεμίσει με την απαραίτητη ενέργεια που απαιτεί ο οργανισμός everyday!

Καταναλώστε τις κατάλληλες τροφές

Κι επειδή το πρωινό σας αλλά και κάθε γεύμα που καταναλώνετε μέσα στην ημέρα πρέπει να είναι το κατάλληλο για τον σκοπό που θέλετε να πετύχετε, ήρθε η ώρα να διαμορφώσετε εκ νέου το διαιτολόγιό σας. Βάλτε στη λίστα του super market περισσότερα φρούτα και λαχανικά, αβγά, γάλα και βρώμη και φροντίστε να τρώτε αρκετά από αυτά μέσα στο 24ωρο. Δώστε, επίσης, μια ευκαιρία στο ψάρι που είναι ό,τι πρέπει για το επιθυμητό αποτέλεσμα, ενώ μην ξεχνάτε να βάζετε συχνά στα πιάτα σας μανιτάρια -το superfood με βιταμίνη D.

paris.jpg

Μην παραλείπετε τα ροφήματα

Προφανώς και δε χρειάζεται να σας πούμε πως πρέπει να καταναλώνετε αρκετό νερό μέσα στην ημέρα (8-10 ποτήρια), μιας και αυτό θα σας ωφελήσει σε κάθε τομέα -και σε αυτόν που αφορά στη βιταμίνη D. Εκτός αυτού, όμως, πληροφορηθείτε πως υπάρχουν στο εμπόριο χυμοί που εξαιρετικά πλούσιοι σε βιταμίνες, μεταξύ των οποίων και η D. Καλύτερα, βέβαια, να προτιμήσετε τους φυσικούς που μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς στο σπίτι, καθώς οι συσκευασμένοι συνήθως περιέχουν υψηλή ποσότητα ζάχαρης.

1-zkAG9.jpg

Light therapy lamp: Δοκιμάστε νέα wellness τάση

Σε περίπτωση που το σπίτι σας είναι σκοτεινό και τα παράθυρά του περιορισμένα, don't worry διότι υπάρχει λύση και για εσάς! Αφού βεβαιωθείτε πως έχετε εντάξει στο διατροφικό σας πρόγραμμα τις σωστές τροφές και τα απαραίτητα ροφήματα, μη χάνετε άλλο χρόνο και γνωρίστε τη νέα τάση στο κομμάτι της υγείας και της ευεξίας, που δεν είναι άλλη από τις light therapy lamps. Συγκεκριμένα, πρόκειται για επιτραπέζιες λάμπες που με τη βοήθεια του τεχνητού φωτός που εκπέμπουν, σας βοηθούν να ενισχυθείτε με βιταμίνη D την οποία δεν μπορείτε να πάρετε από κάποια αντίστοιχη φυσική πηγή. Σαν bonus, μπορείτε να τις βρείτε και σε υπέροχα σχέδια που λειτουργούν και ως διακοσμητικά στοιχεία στον χώρο σας.