fbpixel

Search icon
Search
Θέλετε επίπεδη κοιλιά; Δοκιμάστε τη μέθοδο που βρίσκεται παντού στο Instagram
WELLNESS

Θέλετε επίπεδη κοιλιά; Δοκιμάστε τη μέθοδο που βρίσκεται παντού στο Instagram

Μερικές φορές τα πράγματα δεν θέλουν κόπο, αλλά τρόπο!


Πολλές φορές τα καλύτερα αποτελέσματα δεν έρχονται από τις κλασικές μεθόδους που ακολουθείτε. Σε αυτές τις περιπτώσεις αν θέλετε να αγγίξετε την απόλυτη επιτυχία, θα πρέπει σίγουρα να αλλάξετε τακτική. Η μέθοδος Belly Sculpting από την Anaïs Jazmine που εμφανίστηκε στο Instagram το Μάρτιο 2020, εν μέσω του πρώτου lockdown, είναι η λύση που σίγουρα χρειάζεστε για να αποκτήσετε την επίπεδη κοιλιά που ονειρεύεστε.

Προσφέροντας κάτι απόλυτα νέο και διαφορετικό από όλα όσα έχετε δοκιμάσει έχει γίνει το trend, στο οποίο ορκίζονται όλο και περισσότερες γυναίκες. Η δημιουργός του, το είχε οραματιστεί από καιρό καθώς ήθελε να προσφέρει στις γυναίκες, ως trainer που προπονούσε κάτι πρωτοποριακό. Είχε την ανάγκη να δώσει μια πρακτική εύκολη, ήπια και απόλυτα αποτελεσματική εναλλακτική, η οποία θα είχε και το μοναδικό χαρακτηριστικό ότι θα ήταν προσβάσιμη σε όλους.

flat-belly.jpg
@anaisjazmine

Δημιουργώντας συνδέσεις

Έχοντας ως κοινό άξονα το vacuum* και τις αρχές του pilates, αυτές οι ασκήσεις στοχεύουν να ενεργοποιήσουν το πυελικό σας έδαφος* δημιουργώντας τέλειους συνδυασμούς. Αν αναλογιστείτε πως η αναπνοή βρίσκεται στο κέντρο όλων και πως η κάθε σας κίνηση μπορεί να γίνει μέσω μιας καλά ρυθμισμένης σειράς από σωστές εισπνοές και εκπνοές, τότε θα κατανοήσετε τον λόγο που η επίπεδη κοιλιά είναι εφικτή μέσα από τις ασκήσεις που θα βρείτε στο προφίλ της Anaïs (δείτε εδώ). Μέσω αυτών θα αισθανθείτε την πλήρη εκγύμναση των κοιλιακών σας, καθώς και του πυελικού εδάφους και θα βιώσετε μια απόλυτα διαφορετική εμπειρία που θα μοιάζει σαν να ενώνει αυτά τα -φαινομενικά- διαφορετικά μέρη του σώματος. 

Η αρχή πίσω από την ιδέα της είναι ότι τα μαθήματα Pilates θα πρέπει να ξεκινούν με ένα εντατικό μάθημα αναπνοής και μια συνεδρία Belly Sculpting η οποία θα περιλαμβάνει 10 έως 15 λεπτά vacuum πριν κάθε κύρια προπόνηση.

*Η «άσκηση κενού» ("vacuum") είναι μια άσκηση που έχει ως στόχο τη σύσπαση μερικών εσωτερικών κοιλιακών μυών, κυρίως του εγκάρσιου κοιλιακού μυός, και όχι τόσο του διαφράγματος.

*Το πυελικό έδαφος (ΠΕ) αποτελείται από πολλούς μύες και καλύπτει εσωτερικά το κάτω τμήμα της λεκάνης. Το πυελικό έδαφος στη γυναίκα συμμετέχει ενεργά στη λειτουργία τόσο του ουροποιητικού συστήματος, όσο και του γεννητικού, αλλά και του πεπτικού συστήματος.

Ο οργανισμός είναι σύμμαχος

Η μέθοδος αυτή μπορεί να γίνει απόλυτα ωφέλιμη για τον οργανισμό σας καθώς από την πρώτη κιόλας συνεδρία τα αποτελέσματα θα είναι εμφανή στη διάθεση και στην ψυχολογία σας. Το μυαλό και το σώμα σας θα βγουν πιο ήρεμα, πιο αποσυμφορημένα και η λεμφική κυκλοφορία θα είναι σαφώς βελτιωμένη. Αυτό μπορεί να αλλάξει την πέψη σας. Κι ενώ μπορεί να μην είναι εμφανή τα πλήρη αποτελέσματα από την αρχή θα δείτε το στομάχι σας σίγουρα λιγότερο πρησμένο. Μάλιστα μετά από 5 ημέρες πρακτικής αυτό θα γίνει ακόμη πιο εμφανές, με τις 21 ημέρες να ακολουθούν σαν επόμενο standpoint για να συνειδητοποιήσετε πως κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει δραστικά. 

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το ότι το σώμα χρειάζεται περίπου τρεις εβδομάδες για να υιοθετήσει μια νέα συνήθεια, είτε αυτή είναι διατροφική, είτε έχει τη βάση της στη γυμναστική και στο μυαλό. Μην ξεχνάτε πως μόλις περάσουν αυτές οι μέρες το μυαλό σας θα είναι πιο καθαρό, ο ύπνος σας θα είναι καλύτερος και τα κίνητρα σας θα έχουν αλλάξει. Πλέον τα αποτελέσματα θα είναι ορατά οπότε ο,τιδήποτε κάνετε θα το κάνετε για το πραγματικό wellbeing σας. Μια συνεπής, υγιής ρουτίνα είναι αυτό που χρειάζεστε για την προσωπική ικανοποίηση και παρακίνηση και είναι και αυτό το οποίο η ίδια η trainer επιδιώκει.

flat-belly-1.jpg
@anaisjazmine

Πείτε “ναι” στους συνδυασμούς

Μπορεί η μέθοδος Belly Sculpting από την Anaïs Jazmine να ορκίζεται πως κάνει θαύματα αλλά αν τη συνδυάσετε με εντατικές ασκήσεις Pilates τότε σίγουρα τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά. Φυσικά, αν νιώθετε πως θέλετε να εκτονώσετε την ενέργεια σας, προγράμματα HIIT, τρέξιμο αλλά και cardio training θα γίνουν ο δικός σας σύμμαχος. Παρόλα αυτά όταν συνειδητοποιήσετε πως μερικές αναπνοές μπορούν να κάνουν ουσιαστική διαφορά και πως έχουν πολύ θετικό αντίκτυπο σε ολόκληρο το σώμα και στο μυαλό ίσως επιλέξετε να εντείνετε τις συνεδρίες Pilates στην καθημερινότητά σας. Και όλα αυτά χωρίς καν εξοπλισμό αφού αυτού του είδους γυμναστική μπορεί να γίνει από την άνεση του σπιτιού σας. 

Τέλος, για ένα ιδανικό αποτέλεσμα μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τη διατροφή σας και να αποφύγετε τροφές που δυνητικά προκαλούν φλεγμονές όπως η λακτόζη, τα επεξεργασμένα σάκχαρα, τα βιομηχανικά προϊόντα και η υπερβολική γλουτένη. Το κομμάτι της διατροφής χρειάζεται τρόπο και εύκολους περιορισμούς που θα σας βάλουν στο μονοπάτι της υγιεινής διατροφής απλά και εύκολα. Επενδύοντας χρόνο και ενέργεια στις κατάλληλες τεχνικές και τρόφιμα δε θα νιώθετε ποτέ πως περιορίζεστε. Όσο για τη δική σας υγιεινή ρουτίνα, αν θέλετε να μεγιστοποιήστε όλα τα αποτελέσματα μην ξεχνάτε τον ύπνο, τους πράσινους χυμούς αλλά και την περιορισμένη κατανάλωση κρέατος. Αν όλα αυτά σας φαίνονται δελεαστικά τότε δεν έχετε παρά να πείτε το “ναι” στην πρόκληση με τις μαγικές προπονήσεις της Anaïs Jazmine. Μια ματιά στο Ιnstagram της θα σας πείσει.