fbpixel

Search icon
Search
Body Goals: Κι όμως το γυμναστήριο δεν είναι η μόνη απάντηση στην άσκηση
WELLNESS

Body Goals: Κι όμως το γυμναστήριο δεν είναι η μόνη απάντηση στην άσκηση

Διασκεδαστικοί τρόποι για να χάσετε τις extra θερμίδες


Η απόφαση να μπούμε σε ένα εντατικό πρόγραμμα γυμναστικής δεν είναι για όλους εφικτή. Αρχικά, λόγω υποχρεώσεων δεν είναι πάντοτε εύκολο να προσαρμοστεί η καθημερινότητά μας ανάλογα. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και οι άνθρωποι, οι οποίοι δεν καταφέρνουν όσες φορές και αν το πουν, να εντάξουν πράγματι με ευλάβεια την προπόνηση στη ζωή τους. Έτσι, λοιπόν, στην περίπτωση που δεν είστε λάτρεις του γυμναστηρίου, αλλά επιθυμείτε να δείτε αλλαγή στα κιλά σας, η λύση κρύβεται στη διασκέδαση.

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Να εστιάσετε σε συνήθειες, οι οποίες θα σας φαίνονται περισσότερο «παιχνιδιάρικες» από ότι οι γυμναστηριακές ασκήσεις. Είναι ένας τρόπος που βοηθάει το μυαλό να αφεθεί και να χαλαρώσει, ενώ παράλληλα θα χάνει και τις θερμίδες που αποζητάτε. Φυσικά, τα αποτελέσματα πιθανόν να καθυστερήσουν να αντιπροσωπεύσουν τα σφιχτά σώματα, αλλά το σίγουρο είναι πως με τον καιρό θα δείτε θεαματικές αλλαγές στην εμφάνισή σας.

Ακόμη και έτσι, δεν θα πρέπει να αμελούμε ποτέ την υγιεινή διατροφή. Γεμίστε την κουζίνα σας με φρούτα, λαχανικά, πρωτεΐνες και πειραματιστείτε με νέες τροφές. Βρείτε γεύματα που σας ικανοποιούν και σας γεμίζουν, ώστε βήμα–βήμα να ξεκινήσετε να ακολουθείτε ένα healthy life style, σε συνδυασμό και με την διασκεδαστική προπόνηση που θα σας προτείνουμε.

Συνεχίστε να διαβάζετε & ανακαλύψτε 4 + 1 εναλλακτικές επιλογές για να γυμναστείτε!

Biking

shutterstock-439173403.jpg

Τι πιο ωραίο από το να πάτε για ποδηλασία, τώρα που ο καιρός βρίσκεται στα καλύτερά του; Είτε μόνοι σας είτε με παρέα για περισσότερο γέλιο, είναι μια εξαιρετική λύση για να γυμνάσετε όλο σας το σώμα, καθώς απαιτείται η χρήση όλων των μυών. Επομένως, γυμνάζονται τα χέρια, ο κορμός, τα πόδια, όλα. Οι θερμίδες που χάνονται εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες. Συνήθως, όμως, στα 30 λεπτά μπορείτε να χάσετε έως και 300. Εάν δεν έχετε ποδήλατο, μην ανησυχείτε, καθώς πλέον μπορείτε να δανειστείτε από πολλά σημεία των πόλεων. 

Hoola–Hoop

shutterstock-1463581262.jpg

Προμηθευτείτε το στεφάνι της επιλογής σας και ξεκινήστε άμεσα το «κούνημα». Στο YouTube υπάρχουν διαθέσιμα διάφορα βίντεο από μαθήματα του είδους του, όπου σας δείχνουν ασκήσεις που μπορείτε να εκτελέσετε για να δείτε αλλαγή. Ένας τρόπος που σίγουρα θα σας προσφέρει γέλιο και όρεξη, καθώς σε συνδυασμό και με την αγαπημένη σας μουσική θα ξεσηκωθείτε. Για περίπου 30 λεπτά, το βάρος σας ανέρχεται μείον 400 θερμίδες.

Dance Battles

shutterstock-2086723531.jpg

Ίσως να μην το περιμένατε, αλλά είναι μια έξυπνη και σίγουρα διασκεδαστική επιλογή. Υπάρχουν πολλά βιντεοπαιχνίδια online.Tο point του παιχνιδιού είναι ο ατελείωτος χορός. Έτσι, λοιπόν, φανταστείτε να παίζετε για 30-60 λεπτά την ημέρα. Το σώμα μπαίνει στη διαδικασία να κουνιέται και να ενεργοποιείτε ολόκληρο και να μην ξεχνάμε την ευχάριστη κούραση που μας προσφέρει. Οι θερμίδες που χάνονται εξαρτώνται από το είδος χορού που θα επιλεχθεί, δηλαδή hip-hop (370), salsa (400), Zumba (350). Είναι και ένας ιδανικός τρόπος για να περάσετε ποιοτικά και με την οικογένεια και τους φίλους σας. Δεν υποστηρίζεται αδίκως πως ο χορός είναι η καλύτερη γυμναστική.

Sports

shutterstock-437130706.jpg

Επειδή το να ξεκινήσετε ένα άθλημα μπορεί να σας φαίνεται δύσκολο, λόγω των ίδιων αιτιών με το γυμναστήριο, τότε κάντε το μόνοι σας. Βγείτε στα γήπεδα της γειτονιάς σας και με την παρέα σας κανονίστε να παίξετε οτιδήποτε σας αρέσει. Από μπάσκετ μέχρι τένις, μπορείτε να κάθε εβδομάδα να αλλάζετε κι όλας για να μην βαρεθείτε. Ανέκαθεν, τα αθλήματα ήταν ένα εξαιρετικό μέσο εκγύμνασης των μυών.

Walking

shutterstock-1890419794.jpg

Όταν η μέρα είναι τόσο ηλιόλουστη, οφείλετε να το εκμεταλλευτείτε στο έπακρο. Αντί να κάτσετε σε μια καφετέρια, προτιμήστε να απολαύσετε τον ήλιο και να περπατήσετε. Επιπλέον, εάν θέλετε να το πραγματοποιήσετε και μόνοι σας, μην ξεχάσετε τα ακουστικά σας για extra διασκέδαση. Μπορεί η μουσική στο τέλος να σας παρασύρει και να την μετατρέψετε σε τζόκινγκ για καλύτερα αποτελέσματα.