fbpixel

Search icon
Search
Tea Lovers: Οι επιλογές για γρήγορη αποτοξίνωση το πρωί
WELLNESS

Tea Lovers: Οι επιλογές για γρήγορη αποτοξίνωση το πρωί

Θα σας εξοπλίσουν με ενέργεια για όλη τη διάρκεια της ημέρας


Το τσάι είναι ένα από τα ροφήματα στο οποίο στρέφονται οι περισσότεροι με σκοπό να ενταχθούν σε πιο υγιεινά διατροφικά μονοπάτια. Μάλιστα, είτε προσέχετε τη διατροφή σας είτε όχι, η κατανάλωσή του είναι ένας καλός τρόπος για να αποτοξινωθείτε άμεσα, ή ακόμα και να χαλαρώσετε.

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να καταναλώσετε το πρωί!

Χαμομήλι

shutterstock-2008335941.jpg

Ως μια σίγουρα και πάντα αγαπημένη επιλογή, το χαμομήλι ανήκει στα πιο γνωστά είδη τσαγιού. Βοηθάει τον οργανισμό από πόνους κοιλιάς, φουσκώματα, εντάσεις αλλά συμβάλει και στην ξεκούραση του οργανισμού, ώστε να κοιμόμαστε καλύτερα το βράδυ. Μάλιστα, είναι ιδανικό για τις στιγμές που αισθάνεστε έντονο άγχος, βοηθώντας σας να χαλαρώσετε.

Λεβάντα

shutterstock-1767065873.jpg

Η λεβάντα ξεχωρίζει για τις θεραπευτικές χρήσεις της και συνιστάται και από τους γιατρούς, αφού βάσει ερευνών βοηθάει στη βελτίωση προβλημάτων στο στομάχι και καταπολεμά τον βήχα, τη βρογχίτιδα και το άσθμα. Παράλληλα, ανακουφίζει και σας χαλαρώνει, με αποτέλεσμα να κοιμάστε καλύτερα και να σας διατηρεί σε μια ευεξία. Δεν είναι λίγοι, μάλιστα, αυτοί που την επιλέγουν για απώλεια βάρους, χαρίζοντάς τους άμεσα αποτελέσματα.

Μάραθος

shutterstock-1855370695.jpg

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικές ουσίες, σε βιταμίνη C, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο και μαγνήσιο. Βοηθά στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και συμβάλει στο γρήγορο αδυνάτισμα. Για αδυνατιστικά ροφήματα συνδυάζεται εξαιρετικά με τον φράξο και την τσουκνίδα, ενώ με το χαμομήλι, το γεράνι και το θυμάρι για πεπτικές διαταραχές.

Μέντα

shutterstock-1169765038.jpg

Σε όποια μορφή κι αν τη συναντήσετε, το μόνο σίγουρο είναι πως η μέντα θα σας χαρίσει από κάτι. Εκτός από το κομμάτι της διατήρησης της δροσερής και καθαρής αναπνοής που προσφέρει, παράλληλα επιδρά θετικά στην διαδικασία της πέψης, αποτρέποντας το φούσκωμα. Μια αποτελεσματική, πολύ γευστική επιλογή που είναι ιδανική για κάθε εποχή του χρόνου και για όλες τις ώρες της ημέρας.

Ιερός βασιλικός

shutterstock-770406223.jpg

Ο ιερός βασιλικός -γνωστός και ως Holy Basil ή tulsi- είναι αποτελεσματικός στη διαχείριση της κούρασης και του άγχους, στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος, στη ρύθμιση του σακχάρου και της αρτηριακής πίεσης, καθώς και των επιπέδων των ορμονών. Λένε πως ένα ποτήρι κάθε πρωί είναι ικανό να σας γεμίσει με ενέργεια, δίνοντάς σας την ψευδαίσθηση πως είστε χορτάτοι.

Γλυκόριζα

shutterstock-1483244843.jpg

Έχει αποδειχθεί πως ενισχύει την ενέργεια, την αντοχή και το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ παράλληλα τονώνει τα επινεφρίδια και προωθεί τα υγιή επίπεδα κορτιζόλης. Η γλυκιά γεύση της οφείλεται στη γλυκυζυρίνη, το κύριο συστατικό της, που είναι 60 φορές γλυκύτερη από τη ζάχαρη.

Λουίζα

shutterstock-1366797869.jpg

Η λουίζα προέρχεται από τη Νότιο Αμερική και συγκεκριμένα από τη Χιλή και το Περού. Με άρωμα λεμονιού και λίγο πικρή γεύση είναι γνωστή για τις αδυνατιστικές και αντικυτταριτιδικές της ιδιότητες. Βοηθά στα προβλήματα του στομάχου και του πεπτικού συστήματος, όπως, δυσπεψία, νευραλγίες και κολικούς -και των εντέρων. Συμβάλει σημαντικά στην αποτοξίνωση του οργανισμού, στην αύξηση του μεταβολισμού και γενικά στην υγεία και συνολική ευεξία.