fbpixel

Search icon
Search
Μεσοθεραπεία σώματος: Έχουμε τη λύση για περιττό λίπος και κυτταρίτιδα
MAGAZINE

Μεσοθεραπεία σώματος: Έχουμε τη λύση για περιττό λίπος και κυτταρίτιδα

O Dr. Παναγιώτης Μυλωθρίδης απαντάει σε όλα τα ερωτήματά μας


Η τοπική συσσώρευση λίπους είναι ένας από τους πιο συχνά αναφερόμενους προβληματισμούς των γυναικών, καθώς μπορεί να είναι ανθεκτική σε ένα πρόγραμμα γυμναστικής και άσκησης και να οφείλεται σε κληρονομική προδιάθεση. Το ίδιο και η κυτταρίτιδα, η οποία εμφανίζεται στο 90% του γυναικείου πληθυσμού, και σχετίζεται με κληρονομικούς και ορμονικούς παράγοντες. Η μεσοθεραπεία χωρίς νυστέρι είναι η θεραπευτική λύση για αυτά τα προβλήματα.

Ρωτήσαμε τον Dr. Παναγιώτη Μυλωθρίδη, ΜD MSc PhD FEBOPRAS, για την κατεξοχήν μη επεμβατική θεραπεία που μας απαλλάσσει από το τοπικό πάχος, την κυτταρίτιδα και τη χαλάρωση.

Τι είναι η μεσοθεραπεία;

Είναι μια ενέσιμη μέθοδος με την οποία χορηγούμε στα μεσαία στρώματα του δέρματος ένα διάλυμα θρεπτικών συστατικών και στοχευμένων ουσιών. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε τη δυνατότητα να βελτιώσουμε την ποιότητά του και να μειώσουμε την όψη κυτταρίτιδας και το τοπικό λίπος από τα επίμαχα σημεία. Πραγματοποιείται στο ιατρείο χωρίς αναισθησία ή μόνο με την εφαρμογή αναισθητικής κρέμας. Πριν από τη διενέργειά της εξετάζουμε το σώμα και τις ανάγκες του, έτσι ώστε να επιλέξουμε το κοκτέιλ δραστικών ουσιών και να ορίσουμε ένα πρωτόκολλο συνεδριών.

Οι κρέμες δεν έχουν την ίδια δράση με τη μεσοθεραπεία;

Σε αντίθεση με τις δερμοκαλλυντικές κρέμες που συναντούν το εμπόδιο της επιδερμίδας για να διοχετεύσουν όλη την ποσότητα των δραστικών τους συστατικών, η ενέσιμη μεσοθεραπεία μάς δίνει τη δυνατότητα να χορηγήσουμε το σύνολο του διαλύματος, το οποίο θα δράσει εκεί που χρειάζεται. Συνήθως επιλέγουμε ένα κοκτέιλ με βιταμίνες, αντιοξειδωτικούς και λιποδιαλυτικούς παράγοντες και στοιχεία που μειώνουν την κατακράτηση και βελτιώνουν την κυτταρίτιδα. Τα συστατικά αυτά διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και αντιμετωπίζουν την ήπια χαλάρωση του δέρματος αποφεύγοντας έτσι την πλαστική επέμβαση.

shutterstock-125309957.jpg

Γιατί να επιλέξουμε αυτήν τη μέθοδο κι όχι λιποαναρρόφηση;

Η τοπική συσσώρευση λίπους αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με τη λιποαναρρόφηση, ωστόσο η μεσοθεραπεία σώματος παρέχει μια εναλλακτική λύση για όσους/όσες δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε πλαστική επέμβαση. Χορηγούμε με πολύ λεπτές βελόνες ένα λιποδιαλυτικό διάλυμα και επαναλαμβάνουμε ανάλογα με το μέγεθος του τοπικού πάχους ύστερα από δύο εβδομάδες. Μια μικρή περιοχή, π.χ. το προγούλι, απαιτεί 1-3 συνεδρίες, ενώ μια μεγαλύτερη, π.χ. κοιλιά ή ψωμάκια, 3-8 συνεδρίες. Το αποτέλεσμα είναι εμφανές από την πρώτη φορά, αλλά βελτιώνεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες με τη σταδιακή αποβολή του ρευστοποιημένου λίπους.

Η μεσοθεραπεία σώματος πώς εφαρμόζεται στην κυτταρίτιδα;

Με μικρές βελόνες χορηγούμε μεσοθεραπευτικά διαλύματα για την αποτοξίνωση των ιστών, λιποδιάλυση και βελτίωση της αιματικής και λεμφικής ροής. Ανάλογα με το πρόβλημα, απαιτούνται 5-10 συνεδρίες. Το αποτέλεσμα είναι εμφανές μετά την πρώτη και βελτιώνεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Μετά τη μεσοθεραπεία πραγματοποιείται λεμφικό μασάζ για τη βελτιστοποίηση του αποτελέσματος και εφαρμόζεται μια peel-off μάσκα σώματος για να πολλαπλασιάσει τη δράση του διαλύματος. Κατά την πρώτη δωρεάν αξιολόγηση στο ιατρείο ορίζεται ένα θεραπευτικό πλάνο που μπορεί να περιλαμβάνει έναν συνδυασμό συνεδριών μεσοθεραπειών σώματος, κρυολιπόλυσης, lpg ή/και χειρουργικής λιποαναρρόφησης ή άλλης πλαστικής επέμβασης.

panagiotis.jpg

Ευχαριστούμε τον Πλαστικό Χειρουργό Dr Παναγιώτη Μυλωθρίδη, ΜD MSc PhD FEBOPRAS, για τις πληροφορίες. Eίναι Πλαστικός Χειρουργός και Διδάκτωρ στην Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. Είναι συγγραφέας του διεθνούς bestseller βιβλίου “Cosmetic Patient Selection: a clinical guide to post-operative satisfaction” και ασχολείται με όλο το φάσμα της Αισθητικής Ιατρικής και της Επανορθωτικής Χειρουργικής, με κύριο γνώμονα τη φυσική ομορφιά.

Info: Τσιμισκή 38, Θεσσαλονίκη, τηλέφωνο για δωρεάν αξιολόγηση: 2316016996, www.yourplasticsurgeon.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΙΟΥ 2022