fbpixel

Search icon
Search
No time; 5 καθημερινές συνήθειες για να χάσετε βάρος
MAGAZINE

No time; 5 καθημερινές συνήθειες για να χάσετε βάρος

Υιοθετήστε τες τώρα


O τρόπος ζωής μας, όπως και οι συνήθειεςπου υιοθετούμε στην καθημερινή μας ρουτίνα, είναι το μεγάλο μυστικό για μια μόνιμη και «ανώδυνη» αλλαγή στο βάρος μας.

1. Πιείτε αρκετό νερό

558d9b16-3ec3-4a9b-9d1f-48408a8eb784.jpeg

Η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού βοηθάει το δέρμα σας να φαίνεται νεανικό και σφριγηλό, καθώς και το πεπτικό σύστημα να λειτουργεί σωστά, να αποφεύγεται δηλαδή η δυσκοιλιότητα. Η σωστή ενυδάτωση μπορεί, ακόμη, να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Η κόπωση είναι ένα από τα πρώτα σημάδια ήπιας αφυδάτωσης. Πολλοί άνθρωποι παρερμηνεύουν το υποτονικό αίσθημα, νομίζοντας πως πρέπει να φάνε ώστε να πάρουν ενέργεια, ενώ στην πραγματικότητα απλώς διψάνε.

Μια μελέτη που παρουσιάστηκε στην American Chemical Society από ερευνητέςτ ης Virginia Tech έδειξε σαφή σχέση μεταξύ της αυξημένης πρόσληψης νερού και της αυξημένης απώλειας βάρους, επιβεβαιώνοντας ότι εκείνοι που έπιναν δύο ποτήρια νερό πριν από τα τρία ημερήσια γεύματά τους, έχασαν περίπου πέντε κιλά περισσότερα από εκείνους που έκαναν δίαιτα, αλλά δεν έπιναν νερό.

2. Κοιμηθείτε καλά

6123e097-48b6-472c-97a1-c2d93d851a73.jpeg

Η ποιότητα και η διάρκεια του ύπνου σας αποτελεί μείζονα παράγοντα για την επίτευξη και τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Αιτία; Η διαταραχή των ορμονών του ύπνου, καθώς η στέρησή του προκαλεί μείωση των επιπέδων λεπτίνης, προκαλώντας παράλληλα την αύξηση έκκρισης της γκρελίνης. Τα υψηλά επίπεδα της τελευταίας διεγείρουν την όρεξη, ενώ αντίστοιχα οι χαμηλές συγκεντρώσεις λεπτίνης σάς κάνουν να αισθάνεστε πιο πεινασμένοι όταν ξυπνάτε και, πιθανόν, και βαρύτεροι.

3. Καταναλώστε πρωτεϊνούχες τροφές

da766e6b-8392-4bd3-a0be-acc6a6769b7c.jpeg

Η πρωτεΐνη αυξάνει τον κορεσμό και σας κάνει να νιώθετε πλήρεις, με αποτέλεσμα να τρώτε λιγότερο. Οι υγιεινές επιλογές τέτοιων τροφίμων περιλαμβάνουν: κοτόπουλο, χοιρινό φιλέτο, άπαχα κομμάτια βόειου κρέατος και θαλασσινά. Καλές πηγές της στα γεύματά σας είναι και τα αβγά, το τυρί, οι ξηροί καρποί και το ελληνικό παραδοσιακό γιαούρτι.

4. Βρείτε ευκαιρίες για να κινείστε

c01fe5ff-ae53-4e68-ad50-3268797a770c.jpeg
Σίγουρα, η καθημερινή σας προπόνηση είναι πολύ σημαντική αλλά, αν περάσετε το υπόλοιπο της ημέρας καθισμένοι σε μια καρέκλα ή ξαπλωμένοι στον καναπέ, δεν είστε στην πραγματικότητα σωματικά δραστήριοι.Βρείτε, λοιπόν, απλούς τρόπους να εντάξετε την κίνηση στην καθημερινότητά σας. Βγάλτε εσείς βόλτα τον σκύλο, προτιμήστε τις σκάλες από το ασανσέρ, περπατήστε τις κοντινές αποστάσεις αντί να οδηγήσετε. 


5. Φάτε ένα μήλο

9b4339be-2396-4c9c-8f8c-19af07b01887.jpeg
Τι γίνεται στις περιπτώσεις εκείνες που γυρνάτε σπίτι και πεινάτε, αλλά δεν έχετε έτοιμη ούτε μια σαλάτα; Πιθανόν, τσιμπολογάτε ό,τι βρείτε μέχρι να ετοιμάσετε το φαγητό. Δοκιμάστε αντ’ αυτού μόλις επιστρέψετε σπίτι να φάτε ένα μήλο. Η κατανάλωσή του πριν από το δείπνο, σύμφωνα με μια μελέτη, βοήθησε 346 άτομα σε μια πόλη της Ουάσινγκτον να χάσουν 6 κιλά σε διάστημα 3 μηνών, καθώς περιέχει 5 γρ. ινών που προκαλούν κορεσμό.

Το μυστικό: Μην ξεχνάτε το πρωινό! Σύμφωνα με έρευνες, το 80% των ατόμων που έχασαν βάρος και το διατήρησαν, δεν ξεχνούσαν ποτέ να πάρουν το πρωινό τους, αφού είναι αυτό που θα κινητοποιήσει τον μεταβολισμό σας μετά τον νυχτερινό ύπνο.


img-20210306-wa00003.jpg

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου είναι συγγραφέας των best sellers «Νιάτα Διαρκείας», «Όμορφα Μυστικά» και «Άλλαξε ζωή και σώμα σε 42 ημέρες», «Κάντο να συμβεί τώρα», καθώς και δημιουργός του site www.omorfamystika.gr και του application omorfamystika.

Instagram: @vikyhatzivasiliou

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021