fbpixel

Search icon
Search
Βραδινό skincare: 8 βήματα για να ξυπνήσετε το επόμενο πρωί απόλυτα glowing
FACE & BODY

Βραδινό skincare: 8 βήματα για να ξυπνήσετε το επόμενο πρωί απόλυτα glowing

Είναι εφικτό να δείτε μια πραγματική αλλαγή


Όσο και αν προσπαθείτε να αποκτήσετε το δέρμα των ονείρων σας δε θα το πετύχετε εάν δεν ακολουθήσετε τα σωστά βήματα. Αν και πλέον στην αγορά υπάρχουν εκατοντάδες προϊόντα που υπόσχονται αψεγάδιαστο, αναζωογονημένο δέρμα η απάντηση κρύβεται στη συστηματική περιποίηση καθώς και στα σωστά βήματα και όχι σε μεμονωμένες λύσεις. Σκεφτείτε, λοιπόν, πως πλέον μπορείτε να βρείτε τρόπους να αποκτήσετε την επιδερμίδα των ονείρων σας την ώρα που κοιμάστε. Κατά τη διάρκεια της νύχτας ο οργανισμός αναπληρώνει όλα τα χαμένα συστατικά και βοηθάει το δέρμα στην ανάπλαση. Αν εσείς συμβάλετε με το ιδανικό night skincare routine τότε τα αποτελέσματα μπορούν να είναι εκπληκτικά. 

skin-befor-40-skincare-products.webp

1. Πλύνετε το πρόσωπο σας

Είναι πραγματικά τόσο απλό. Εάν δεν πλένετε το πρόσωπο σας πριν πάτε για ύπνο, αυτό μπορεί να καταλήξει να σας χαλάει όλα όσα προσπαθείτε να "χτίσετε". Εάν θέλετε πραγματικά να ξυπνήσετε με λαμπερό, καθαρό, λείο δέρμα βεβαιωθείτε ότι πλένετε το πρόσωπο σας ακόμη και τις μέρες που δε φοράτε μακιγιάζ. Όσο για το διπλό καθαρισμό, αυτός μπορεί να κάνει θαύματα αφού πρώτα επικεντρώνεστε στο να αφαιρέσετε το μακιγιάζ και μετά στον βαθύ καθαρισμό της επιδερμίδας. 

2. Χρησιμοποιείστε ατμό στο πρόσωπο σας

Για να ξεκινήσετε σωστά τη "βραδιά σπα" στο σπίτι σας, χρησιμοποιήστε ατμό το πρόσωπο σας για έως και 15 λεπτά, είτε με κάποιο ειδικό tool, είτε απλώς βράζοντας λίγο νερό στην κατσαρόλα. Ο ζεστός ατμός θα μαλακώσει τους πόρους σας, κάνοντας όλα τα προϊόντα και τις θεραπείες που χρησιμοποιείτε στη συνέχεια να διεισδύσουν βαθύτερα στο δέρμα.

kim-kardashian-west-skincare-routine.jpg

3. Αποφύγετε τα σπυράκια

Αν και μπορεί να φαίνεται αντιφατικό, αν θέλετε να ξυπνήσετε με καλύτερο δέρμα, μην επιλέξετε να ασχοληθείτε με τα σπυράκια σας. Καταπολεμήστε την επιθυμία να σκάσετε τυχόν σπυράκια καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει περισσότερη φλεγμονή και ερυθρότητα στην επιφάνεια του δέρματος, με αποτέλεσμα να ξυπνήσετε με χειρότερο δέρμα από πριν. 

4. Κάντε απολέπιση

Η απολέπιση είναι βασικό βήμα για εσάς που θέλετε να έχετε αποτελέσματα ινστιτούτου από την άνεση του σπιτιού σας. Αφαιρεί το νεκρό δέρμα και αποκαλύπτει μια πιο φωτεινή, λεία επιδερμίδα σε ένα μόνο βήμα. Εάν θέλετε πραγματικά το δέρμα σας να λάμπει, χρησιμοποιήστε ένα προϊόν για χημική απολέπιση, που περιέχει AHAs.

5. Χρησιμοποιείτε πάγο

Σε αντίθεση με τον ατμό, ο πάγος έχει διαφορετικά οφέλη και για το δέρμα σας. Ο πάγος μπορεί να μειώσει άμεσα το πρήξιμο και τη φλεγμονή και κατά συνέπεια να εξαφανίσει την ερυθρότητα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης της ενεργού ακμής και τελικά να κάνει το πρόσωπο σας να φαίνεται πιο λαμπερό και ξεκούραστο. 

skincare-y3WN7.jpg

6. Πιείτε ένα ποτήρι νερό

Πριν κοιμηθείτε, βεβαιωθείτε ότι κάνετε έχετε ενυδατωθεί κατάλληλα πίνοντας ένα γεμάτο ποτήρι νερό. Είναι γεγονός πως οι άνθρωποι που είναι ενυδατωμένοι έχουν πιο σφριγηλό και λαμπερό δέρμα ενώ το πρήξιμο το επόμενο πρωί είναι ανύπαρκτο. Η σωστή και αποτελεσματικότερη ενυδάτωση γίνεται από μέσα προς τα έξω.

7. Χρησιμοποιήστε μια παχύρευστη ενυδατική κρέμα

Ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματος σας, χρησιμοποιώντας μια παχύρρευστη ενυδατική κρέμα ως τελευταίο βήμα θα κλειδώσετε όλα τα καλά συστατικά περιποίησης που χρησιμοποιήσατε πριν με ένα τελευταίο στρώμα ενυδάτωσης. Εάν έχετε λιπαρό δέρμα, επιλέξετε κάτι πιο ήπιο χωρίς έλαια που φράζουν τους πόρους, ενώ αν έχετε ξηρό δέρμα μια πιο αποφρακτική σύνθεση μπορεί να σας φανεί χρήσιμη.

8. Δοκιμάστε το Slugging

Αν θέλετε να ξυπνήσετε με το πιο λαμπερό δέρμα της ζωής σας, δοκιμάστε να κάνετε slugging. Εφαρμόζετε ένα παχύ στρώμα βαζελίνης ή ένα προϊόν με βάση τη βαζελίνη σε όλο σας το πρόσωπο ως το τελευταίο βήμα στη νυχτερινή ρουτίνα περιποίησης και κοιμηθείτε με αυτό. Αυτό λειτουργεί ως αποφρακτικό και διατηρεί όλη την υγρασία στο δέρμα σας, μειώνοντας τη διαδερμική απώλεια νερού και αποκαλύπτοντας μια λαμπερή, εξαιρετικά ενυδατωμένη επιδερμίδα μόλις το αφαιρέσετε το πρωί.