fbpixel

Search icon
Search
Tα skincare μυστικά για τέλεια επιδερμίδα αυτή την περίοδο
FACE & BODY

Tα skincare μυστικά για τέλεια επιδερμίδα αυτή την περίοδο

Όλα όσα μπορείτε να κάνετε για τέλεια αποτελέσματα


Το κρύο είναι εδώ και τα χριστουγεννιάτικα parties σας καλούν. Αν, λοιπόν, είστε έτοιμες να ζήσετε σε έπακρον το εορταστικό κλίμα με πολύ κέφι, χορό και μουσική τότε οφείλετε να πάρετε τις προφυλάξεις σας. Άλλωστε, για να έχετε ένα holiday look που λάμπει θα πρέπει το δέρμα σας να ακτινοβολεί και εσωτερικά, όπως αρμόζει στο πνεύμα των γιορτών. Με τα παρακάτω tips, η φρέσκια και dewy επιδερμίδα δεν είναι πλέον άπιαστο όνειρο. 

face-covid.jpg

"Βουτιά" σε παγωμένο νερό

Μια κρύα μάσκα για το πρόσωπο μέσα σε 20 λεπτά μπορεί να καταπραΰνει, να αναζωογονήσει και να χαρίσει σύσφιξη στο πρόσωπο, απομακρύνοντας παράλληλα τις φλεγμονές και φωτίζοντας το δέρμα. Αυτός είναι ένας υπέροχος απλός τρόπος για να έχετε αψεγάδιαστη επιδερμίδα και να απομακρύνετε τη θαμπή, αφυδατωμένη όψη.

Αποτοξίνωση με τσάι και ηλεκτρολύτες

Κατά τη διάρκεια της σεζόν των πάρτι, όπως είναι αυτή των Χριστουγέννων, οι περισσότερες καταναλώνετε περισσότερο αλκοόλ από ότι συνήθως. Για να "καλύψετε", λοιπόν, τις συνέπειες μπορείτε να λάβετε επιπλέον αντιοξειδωτικά, πίνοντας πράσινο τσάι ή λαμβάνοντας ηλεκτρολύτες. Η σωστή διατροφή είναι επίσης σημαντική αλλά αν μετά τις απαραίτητες εξετάσεις χρειάζεστε κάποιο συμπλήρωμα, τότε μην αργείτε να το λάβετε. Η βιταμίνη C και η Β12, βοηθούν, πέρα από τα υπόλοιπα, και στη σωστή σας ενυδάτωση. Τέλος, οι υπέρυθρες σάουνες μπορούν να σας βοηθήσουν στην αποτοξίνωση και στη μείωση της φλεγμονής.

face-woman-makeup.jpg

Φωτίστε το πρόσωπο σας με AHA και κολλαγόνο

Χρησιμοποιώντας ήπια AHA μπορείτε να δώσετε ένα boost λάμψης στο δέρμα σας. Τα AHA που βρίσκονται πιο πιο συχνά σε καλλυντικά προϊόντα είναι το γλυκολικό οξύ και το γαλακτικό οξύ. Άλλα AHA που πρέπει να έχετε υπόψιν περιλαμβάνουν το κιτρικό οξύ, το 2-υδροξυοκτανοϊκό οξύ και το 2-υδροξυδεκανοϊκό οξύ. Όλα θα βοηθήσουν τη συνολική εμφάνιση και στην υπέροχη αίσθηση στο δέρμα σας. Ακόμη, οι μάσκες με φύλλα κολλαγόνου έχουν επίσης εκπληκτικά αποτελέσματα στην αναζωογόνηση του κουρασμένου δέρματος.

Ξεκουραστείτε αποτελεσματικά

Πολλοί μπορεί να αμφισβητούν τη χρησιμότητα των serums αλλά εμεις τα λατρεύουμε. Έτσι, κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπου τα κύτταρα αναγεννούνται, είναι η κατάλληλη στιγμή για τη χρήση ενός τέτοιου προϊόντος. Ενώ οι ενυδατικές κρέμες διατηρούν το δέρμα ενυδατωμένο, οι οροί διεισδύουν στο δέρμα πιο βαθιά για να προσφέρουν βασικά συστατικά. Αν μάλιστα τους χρησιμοποιείτε αυτή την ώρα θα σας βοηθήσουν και στην κυτταρική αποκατάσταση του δέρματος με υψηλές συγκεντρώσεις ορισμένων ενεργών συστατικών όπως το υαλουρονικό οξύ -για τη μείωση των γραμμών-, η βιταμίνη C -για extra λάμψη- ή το γλυκολικό οξύ -για απολέπιση. Bρείτε τις δικές σας προσωπικές ανάγκες και επενδύστε σε κάποιο serum που ταιριάζει σε αυτές. 

face-lashes.jpg

Μην κοιμάστε με μακιγιάζ

Είναι σίγουρο πως μετά από ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι, το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε να κάνετε αργά το βράδυ, είναι να ξεβαφτείτε. Όσο δελεαστικό και αν είναι όμως αυτό, οφείλετε να αφιερώσετε λίγο χρόνο στο ντεμακιγιάζ σας. Σε άλλη περίπτωση θα αυξηθούν οι φλεγμονές σας και θα οδηγηθείτε σε φραγμένους πόρους και breakouts.

Ενυδάτωση εσωτερικά και εξωτερικά

Ενυδατωθείτε από μέσα προς τα έξω, λάβετε άφθονη βιταμίνη C και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από τη διατροφή σας. Ενυδατώστε και προστατέψτε την επιδερμίδα σας χρησιμοποιώντας μια ενυδατική κρέμα με βάση το λάδι με βιταμίνη Α, C και Ε εάν το δέρμα είναι ιδιαίτερα ξηρό, περιποιηθείτε τον εαυτό σας σε θεραπείες που μπορείτε να βρείτε από τη δερματολόγο ή την αισθητικό σας και φυσικά ποτέ μην παραλείπετε να πίνετε άφθονο νερό.