fbpixel

Search icon
Search
5 ιεροτελεστίες για καθαρό και λαμπερό δέρμα που είναι σημαντικό να υιοθετήσουμε το 2023
FACE & BODY

5 ιεροτελεστίες για καθαρό και λαμπερό δέρμα που είναι σημαντικό να υιοθετήσουμε το 2023

Οι συνήθειες που θα μας χαρίσουν την ανανεωμένη επιδερμίδα που αναζητούμε


Η ποιότητα της επιδερμίδας μας επηρεάζεται άμεσα από τις διατροφικές μας επιλογές, την πρόσληψη ικανοποιητικής ποσότητας νερού, αλλά και τους κανόνες περιποίησης και υγιεινής, που ακολουθούμε στην καθημερινότητά μας. Είναι σημαντικό να εντάξουμε στην beauty routine μας εκείνα τα βήματα, που θα δράσουν ως κεντρικοί σύμμαχοι ενίσχυσης του δέρματός μας, χαρίζοντάς του την κατάλληλη φροντίδα με στόχο την οργανωμένη ενυδάτωση, θρέψη και λάμψη. Η νέα χρονιά θέτει σε προτεραιότητα τη συστηματική επιμέλειά της, καθώς πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει πλέον μια fresh, natural και δροσερή όψη, χωρίς υπερβολές στις προσεγγίσεις του makeup. 

Ας δούμε μαζί τις 5 clean skin ιεροτελεστίες που θα κυριαρχήσουν τη νέα χρονιά, αποτελώντας πηγή έμπνευσης για να ξεκινήσουμε τις καινούργιες beauty συνήθειές μας. 

1. Εφαρμόζουμε διπλό καθαρισμό

9acf50cf15bda25155fc14b468688585.jpg

Όταν επιστρέφουμε στο σπίτι μας, μια άκρως σημαντική κίνηση είναι να απομακρύνουμε από την επιδερμίδα μας οποιοδήποτε ίχνος μακιγιάζ, αλλά και SPF, που χρησιμοποιήσαμε το πρωί για την προστασία του δέρματος από την υπεριώδη ακτινοβολία. Ο διπλός καθαρισμός έχει τη δύναμη να αφαιρέσει όλα αυτά τα στοιχεία, αφήνοντας την επιδερμίδα μας λεία και καθαρή. Με αυτήν την τακτική, προστατεύουμε το δέρμα μας από ποικίλες μικροβιακές διαταραχές. 

2. Επισκεπτόμαστε τακτικά τον δερματολόγο μας

shutterstock-1864119439.jpg

Όπως φροντίζουμε για διαφορετικά ζητήματα υγείας του σώματός μας και επισκεπτόμαστε τους αντίστοιχους γιατρούς μας, το ίδιο οφείλουμε να κάνουμε και για το δέρμα μας. Οι τακτικοί έλεγχοι της επιδερμίδας μας λειτουργούν ως τις κατάλληλες κινήσεις πρόληψης και θωράκισής της. Η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να μας προλάβει από τυχόν ήπια, αλλά και πιο σοβαρά δερματολογικά προβλήματα. Ας αξιοποιήσουμε το νέο έτος για να οργανώσουμε το πρόγραμμα των επισκέψεων στον δερματολόγο μας, κλείνοντας ευθύς αμέσως το επόμενο ραντεβού μας. 

3. Κάθε εποχή ακολουθούμε και την αντίστοιχη ρουτίνα περιποίησης 

03586e51c50d71be226a9ea14e6a922d.jpg

Είναι γεγονός ότι κάθε εποχή το δέρμα μας εκδηλώνει και διαφορετικές ανάγκες, τις οποίες είναι καλό να ικανοποιήσουμε άμεσα. Οι θερμοί και οι κρύοι μήνες αντίστοιχα προκαλούν νέα ζητήματα, που είναι ανάγκη να επιλύσουμε, δημιουργώντας την κατάλληλη θεραπεία και τελετουργία για να τα αντιμετωπίσουμε δραστικά. 

4. Είμαστε σε ετοιμότητα για την πρόληψη της ακμής 

88d6af8d061c7aad679f1d44940a65cc.jpg

Εάν η επιδερμίδα μας παρουσιάζει τάση ακμής, τότε είναι καλό να γνωρίζουμε ποια είναι εκείνα τα υλικά και ουσίες, που μπορούν να προλάβουν τα συγκεκριμένα ξεσπάσματα στο δέρμα μας. Φυσικά, δεν αμελούμε την επίσκεψη στον γιατρό μας, ο οποίος θα μας συμβουλέψει και θα μας χορηγήσει την κατάλληλη για τις ανάγκες μας συνταγή. Παρόλα αυτά, είναι καλό να αναζητήσουμε προϊόντα που δεν περιέχουν άρωμα και δεν περιέχουν λάδι.

5. Μετά την απολέπιση, εφαρμόζουμε την κατάλληλη μάσκα για το δέρμα μας

1398ab85e74c0da88c77403d27cd6bb6.jpg

Δεν ξεχνάμε να ακολουθούμε step-by-step την τελετουργία καθαρισμού. Είναι καλό να έχουμε προετοιμάσει βήμα - βήμα τις τεχνικές και τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε. Ειδικά μετά το part της απολέπισης, είναι σημαντικό να τοποθετήσουμε την κατάλληλη μάσκα, που θα θρέψει, θα ανακουφίσει και θα ενυδατώσει με τον κατάλληλο τρόπο το δέρμα μας. 

Take care of your skin!