fbpixel

Search icon
Search
Προετοιμάστε το δέρμα σας να λάμψει λίγες μέρες πριν το Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν
FACE & BODY

Προετοιμάστε το δέρμα σας να λάμψει λίγες μέρες πριν το Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να δείτε τη διαφορά που θέλετε


Με όλα τα ψώνια και τα δώρα, η προετοιμασία του δέρματος σας ενόψει της εορταστικής περιόδου είναι ίσως το τελευταίο πράγμα που έχετε στο μυαλό σας. Ωστόσο, μπορεί να είναι ένα από τα μεγαλύτερα «δώρα» που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας αυτόν τον Δεκέμβριο. Ο λόγος; Φυσικά, ότι μια ανανεωμένη επιδερμίδα θα σας βοηθήσει να βγάλετε προς τα έξω την πλευρά του εαυτού σας που λάμπει από αυτοπεποίθηση. Χρησιμοποιήστε όλα όσα θα μάθετε παρακάτω και αντιμετωπίστε οριστικά τις bad skin days.

makeup-red-lipstick-face.jpg

Ξεκινήστε με νέα προϊόντα

Είναι αρκετά συνηθισμένο να αλλάζετε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας ανάλογα με την εποχή του χρόνου - και ο χειμώνας δεν αποτελεί εξαίρεση. Ωστόσο, οι εποχές δεν ευθυγραμμίζονται πάντα με τον καιρό έξω, επομένως είναι εντάξει να ξεκινήσετε τη χειμερινή σας ρουτίνα με βάση την πρόγνωση που έχουν αυτά τα Χριστούγεννα. Μην περιορίζεστε στα στεγανά και σκεφτείτε το γεγονός πως περνάτε πολλές ώρες και σε εσωτερικούς χώρους.

Φωτίστε τις καφέ κηλίδες

Το φθινόπωρο και ο χειμώνας είναι εξαιρετικές στιγμές για την καταπολέμηση των καλοκαιρινών επιπτώσεων. Για να φωτίσετε τις ανεπιθύμητες καφέ κηλίδες, φροντίστε να χρησιμοποιείτε έναν ορό βιταμίνης C σε γυμνό δέρμα το πρωί και ρετινόλη στο φρεσκοπλυμένο πρόσωπο σας το βράδυ, πριν την ενυδατική. Και, μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε πάντα SPF το πρωί.

Δώστε ένα επιπλέον boost 

Εκτός από τον ορό ρετινόλης και βιταμίνης C, μπορείτε να δοκιμάσετε μια θεραπεία με λέιζερ στο γραφείο της δερματολόγου σας. Τα λέιζερ είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να στοχεύσετε τα μαύρα στίγματα και τις βλάβες που προκαλούνται από τους καλοκαιρινούς μήνες. Για να προετοιμάσετε το δέρμα ενόψει των γιορτών, προτείνεται μια θεραπεία με λέιζερ Clear + Brilliant που διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και βοηθά στη βελτίωση του τόνου και της υφής του δέρματος. 

hydrating-face.jpg

Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η εναλλαγή μεταξύ της εσωτερικής και της εξωτερικής θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια του χειμώνα μπορεί πραγματικά να "αφανίσει" την υγρασία από την επιδερμίδα σας και να την κάνει υπερβολικά ξηρή. Για να το καταπολεμήσετε, αυξήστε την καθημερινή σας ενυδάτωση χρησιμοποιώντας μια κρέμα προσώπου το πρωί μετά τον ορό σας και πριν από το αντηλιακό σας και ξανά το βράδυ μετά το πλύσιμο του προσώπου σας. 

Μείνετε μακριά από ερεθισμούς 

Το ξηρό δέρμα ερεθίζεται πιο εύκολα, γι' αυτό θυμηθείτε τον κανόνα less is more όταν πρόκειται για την περιποίηση του δέρματος. Αναζητήστε ήπια προϊόντα απαλλαγμένα από τις πιο κοινές αιτίες ερεθισμού όπως τα αρώματα και σκεφτείτε πόσο συχνά χρησιμοποιείτε προϊόντα με ενεργά συστατικά. Για παράδειγμα, το δέρμα σας μπορεί να είναι σε θέση να "αντέξει" τη ρετινόλη μόνο τρεις νύχτες την εβδομάδα αντί για επτά.

Αντιμετωπίστε τα breakouts λόγω στρες

Πριν μπείτε απόλυτα σε holiday mood, σας συστήνουμε να είστε προετοιμασμένες και να ξεκινήσετε ήδη την πρόληψη ενάντια στα breakouts. Το άγχος από τις γιορτές, οι προθεσμίες για όλα όσα πρέπει να προλάβετε μέχρι το τέλος του έτους και η απόλαυση περισσότερων γλυκών λιχουδιών μπορεί να είναι μερικά από τα δικά σας triggers. Μια θεραπεία με θείο μπορεί να μειώσει αυτές τις επίμονες φλεγμονές και να κάνει το δέρμα σας να φαίνεται καλύτερο πριν το επόμενο πάρτι στο οποίο είστε καλεσμένες.

face-pampering.jpg

Σκεφτείτε την πέψη σας

Ίσως αναρωτιέστε τι σχέση έχει η πέψη με το δέρμα αλλά παραδόξως σχετίζονται απόλυτα. Προσθέτοντας πεπτικά ένζυμα στην καθημερινή σας ρουτίνα θα βρείτε ένα τέλειο σύμμαχο που θα βοηθήσει το σώμα σας να μεταβολίσει αποτελεσματικά τις τροφές. Οι φλεγμονές που εμφανίζονται συχνά, κατά τη διάρκεια της γιορτινής περιόδου και είναι εμφανείς στο δέρμα σας μπορούν σαφώς να μειωθούν. Μην ξεχνάτε πως είστε ότι καταναλώνετε.

Συνεχίστε με τη ρουτίνα άσκησης σας

Η άσκηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακουφιστείτε από το άγχος των γιορτών – το οποίο μπορεί τελικά να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των εξάρσεων που σχετίζονται με το στρες. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι η αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος μπορεί να είναι ευεργετική για το σώμα και το δέρμα. Έτσι, ακόμη και τις μέρες που μοιάζουν σαν να μην έχετε καθόλου χρόνο φροντίστε να γυμναστείτε για τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα.