fbpixel

Search icon
Search
Βλέπετε τους πόρους στο πρόσωπό σας να μεγαλώνουν; Έχουμε τη λύση
FACE & BODY

Βλέπετε τους πόρους στο πρόσωπό σας να μεγαλώνουν; Έχουμε τη λύση

Κατάλληλα προϊόντα και εναλλακτικές


Όλοι έχουμε πόρους αλλά πολλοί από εμάς έχουμε και ανάμεικτα συναισθήματα για αυτούς. Αποτελώντας "ανοίγματα" στην επιφάνεια του δέρματος είναι η δίοδος για τα έλαια και τον ιδρώτα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μέγεθος τους καθορίζεται από τη γενετική αλλά μπορούν να γίνουν πιο έντονοι και λόγω απώλειας ελαστικότητας, αύξησης ηλικίας και βλαβών στον ιστό γύρω τους. Μάλιστα, σε αυτό συντείνει και η ηλικιακή ακτινοβολία.Εμείς, συγκεντρώσαμε παρακάτω όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε και σας τα παρουσιάζουμε. 

Είναι κατανοητό να θέλετε να μειώσετε την μεγάλη όψη των πόρων σας στο δέρμα, αλλά δεν χρειάζεται να αγχώνεστε για την ολοκληρωτική τους απομάκρυνση!

Φορέστε αντηλιακό

Ο ήλιος αποτελεί ένα μεγάλο παράγοντα για τον οποίοι οι πόροι μεγεθύνονται. Αυτό συμβαίνει καθώς το κολλαγόνο βοηθά στη σφριγηλότητα στο δέρμα σας ενώ ο ήλιος το διασπά και μπορεί να κάνει τους πόρους μεγαλύτερους και κατά κάποιο τρόπο πιο "σαρκώδεις." Όποιο τύπο δέρματος και αν έχετε, η χρήση του θα διατηρήσει την επιδερμίδα σας υγιή. 

Συστατικά για τις ουλές

Η νιασιναμίδη και η κουμαρίνη είναι δύο αντιοξειδωτικά, αντιφλεγμονώδη συστατικά που μπορούν να αποτρέψουν τη διεύρυνση των πόρων με την πάροδο του χρόνου. Θα χρειαστεί περίπου τέσσερις έως έξι εβδομάδες, για να δείτε συνολικά αποτελέσματα και για αυτόν τον λόγο μη τα παρατάτε.

sun-f588822e97224724b8b21d14b46256ee.jpg

Η θαυματουργός ρετινόλη

Με τον ίδιο τρόπο που η ρετινόλη λειτουργεί για τις ρυτίδες, μπορεί να ελαχιστοποιήσει τους πόρους "γεμίζοντας" το δέρμα και αυξάνοντας το κολλαγόνο. Έτσι, αν και δεν είναι μια ενδεδειγμένη θεραπεία για όλους, καθώς τείνει να ερεθίζει το ξηρό και ευαίσθητο δέρμα, είναι κατάλληλη για το λιπαρό με τάση ακμής. 

Toner μετά τον καθαρισμό

Το σμήγμα παίζει ρόλο στο υγιές δέρμα, αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι το υπερβολικό σμήγμα που παραμένει σ' αυτό σας μπορεί να οδηγήσει σε διευρυμένους πόρους. Μετά τον καθαρισμό, χρησιμοποιήστε ένα απαλό τονωτικό για να εξισορροπήσετε το pH του δερματικού φραγμού και να αφαιρέσετε τα επιπλέον έλαια. 

Οξέα σε κάθε μορφή

Το γλυκολικό οξύ, το σαλικυλικό οξύ και το γαλακτικό οξύ - σε καθαριστικά, λοσιόν ή χημικά peelings - μπορούν να ελαχιστοποιήσουν την εμφάνιση των πόρων με την πάροδο του χρόνου. Το χημικό peeling βοηθάει στο να φαίνεται λεία η επιφάνεια του δέρματος, κάτι που ελαχιστοποιεί την εμφάνιση τους, τους καθαρίζει και τους επιτρέπει να συρρικνωθούν πραγματικά, βοηθώντας στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος που μπορούν να συσσωρευτούν και να τα φράξουν. Υπάρχουν απαλά peelings για το σπίτι - τα οποία λειτουργούν, αλλά απαιτούν συνέπεια - και αυτά που μπορείτε να κάνετε στο γραφείο της δερματολόγου που είναι πιο δυνατά, αλλά χρειάζονται μία σειρά από συνεδρίες. Ορισμένα χημικά peelings στο σπίτι μπορούν να γίνουν εβδομαδιαία, ενώ στη δερματολόγο θα πρέπει να είναι περιορισμένα στη μία φορά το μήνα για τους περισσότερους τύπους δέρματος.

face-woman.jpg
Image source: @lucywilliams02

Ότι κάνουν οι δερματολόγοι

Εάν επιθυμείτε πραγματικά αποτελέσματα τότε θα πρέπει να κάνετε ότι ακριβώς κάνουν οι δερματολόγοι. Η αγωγή είναι απλή: Αντιοξειδωτικά και αντηλιακό το πρωί, ρετινοειδή το βράδυ και να πηγαίνετε συχνά για εξειδικευμένες θεραπείες. Για παράδειγμα το λέιζερ Fraxel μπορεί να κάνει «θαύματα», καθώς κρατά το κολλαγόνο φρέσκο και ανανεωμένο και δημιουργεί νέες ίνες βαθύτερα ενώ απολεπίζει την επιφάνεια. Είναι ο πιο γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος για να ελαχιστοποιήσετε τους πόρους, αλλά απαιτεί μερικές ημέρες αποκατάστασης .