fbpixel

Search icon
Search
Μαύρα στίγματα και σπυράκια ακμής: H ρουτίνα περιποίησης για να πείτε «αντίο»
FACE & BODY

Μαύρα στίγματα και σπυράκια ακμής: H ρουτίνα περιποίησης για να πείτε «αντίο»

Δύο δερματολογικά προβλήματα που πολλές φορές αντιμετωπίζετε ταυτόχρονα


Θα θέλατε να πιστεύετε ότι τα blackheads & whiteheads θα αποτελούν παρελθόν μόλις αφήσετε πίσω σας τα εφηβικά σας χρόνια. Αλλά δυστυχώς αυτό συμβαίνει σπάνια, και πολλοί από εσάς συνεχίζετε να παλεύετε μαζί τους μέχρι τα είκοσι, τα τριάντα ή ακόμη και πιο μετά! Τα μαύρα στίγματα και τα λευκά σπυράκια προκαλούνται και από την καθημερινή συσσώρευση ρύπων και από το υπερβολικό σμήγμα – όταν τα έλαια, τα υπολείμματα του μακιγιάζ και η γενική βρωμιά συνδυάζονται, μπορούν να φράξουν τους πόρους και να οδηγήσουν σε σπυράκια. Τα μαύρα στίγματα είναι συνήθως γενετικά και είναι αποτέλεσμα οξείδωσης καθώς όταν το υπερβολικό σμήγμα αναμιγνύεται με οξυγόνο γίνεται μαύρο. Συνήθως βρίσκονται γύρω από τη μύτη, το μέτωπο και το πηγούνι ή αλλίως τη λιπαρή ζώνη Τ. Για αυτό το λόγο συγκεντρώσαμε παρακάτω όλα εκείνα τα βήματα που θα σας κάνουν να απαλλαγείτε οριστικά και από τα δύο.

skin-pores-3.jpg

Πώς θα απαλλαγείτε 

Το σημαντικό είναι ότι η λύση δεν είναι ποτέ να τα σκάτε. Ενώ τα μαύρα στίγματα μπορούν να εξαχθούν επαγγελματικά, το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε σε καθημερινή βάση είναι να διατηρείτε το δέρμα σας καθαρό και να χρησιμοποιείτε τα σωστά προϊόντα. Ο τακτικός καθαρισμός, η απολέπιση και μια ολοκληρωμένη αποτελεσματική ρουτίνα περιποίησης του δέρματος, θα βοηθήσουν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, της βρωμιάς και της περίσσειας λιπαρότητας από την επιφάνεια του δέρματος και μέσα από τους πόρους, κρατώντας στο ελάχιστο τα λευκά και τα μαύρα στίγματα. 

Η πρωινή ρουτίνα περιποίησης

Βήμα πρώτο: Καθαρισμός

Ξεκινήστε το πρωί σας με ένα καθαριστικό για τα μαύρα και τα λευκά στίγματα. Ενώ η φόρμουλα καθαρίζει τέλεια το δέρμα σας, τα προβιοτικά που έχουν αυτά τα προϊόντα λειτουργούν για να ισορροπήσουν το δέρμα σας και να διατηρήσουν τα καλά και τα κακά βακτήρια σε τέλεια ισορροπία, διασφαλίζοντας ότι το μικροβίωμα του δέρματός σας είναι υγιές. Επιλέξτε κάποιο που θα διαθέτει και πολυυδροξυ οξύ (PHA) που δρα για να λειάνει και να μαλακώνει το δέρμα. 

Βήμα δεύτερο: Toner

Τα προϊόντα περιποίησης είναι εξαιρετικά σημαντικά για το δέρμα με συμφόρηση, αλλά είναι σημαντικό να διατηρείτε την επιδερμίδα σας ενυδατωμένη και με θρέψη. Έτσι το toner θα διασφαλίσει ότι οι πόροι σας είναι δεν κλειστοί και καθαροί μετά τον καθαρισμό. Η υγρασία σε αυτό το βήμα είναι το Α και το Ω καθώς θέλετε να αποφύγετε τη συμφόρηση. 

skin-pores-2.jpg

Βήμα τρίτο: Serum

Τα ελαφριά στρώματα ενυδάτωσης θα φροντίσουν να μην φράξετε το δέρμα σας με τίποτα πολύ πλούσιο, κάτι που συχνά είναι μια κοινή αιτία των λευκών στιγμάτων. Για αυτό το λόγο εφαρμόστε έναν ορό με Β5 που θα διατηρήσει στο δέρμα σας την υγρασία πιο αποτελεσματικά με την πάροδο του χρόνου. 

Βήμα τέταρτο: Ενυδάτωση

Μια ελαφριά κρέμα που θα χαρίσει ενυδάτωση σε μια εύκολα συμφορούμενη επιδερμίδα, χωρίς να οδηγεί σε ξεσπάσματα είναι αυτό που χρειάζεστε. Το υαλουρονικό νάτριο τραβάει και διατηρεί την υγρασία στο δέρμα, τα φύλλα αλόης θρέφουν περαιτέρω το δέρμα και τα φυσικά εκχυλίσματα πράσινου τσαγιού καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και τις εμποδίζουν τις βλάβες. Αναζητήστε αυτά τα συστατικά.

Βήμα πέμπτη: SPF

Καμία ρουτίνα δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς καθημερινό SPF. Το αντιηλιακό είναι ο μόνος τρόπος το δέρμα σας να παραμένει με φυσικό λαμπερό φινίρισμα, ενώ λαμβάνετε προστασία ευρέος φάσματος μέρα με τη μέρα. Εάν είστε στην πιο λιπαρή πλευρά, μπορεί να θέλετε να παρακάμψετε το στάδιο της ενυδατικής κρέμας και να επιλέξετε κάποιο ενυδατικό SPF. 

skin-pores-3-B0Xux.jpg

H νυχτερινή ρουτίνα περιποίησης

Βήμα πρώτο: Καθαρισμός

"Ξεπλύνετε την ημέρα" από το πρόσωπο σας με ένα λάδι καθαρισμού που θα περιέχει φυσικά έλαια. Αυτά θα λιώσουν εύκολα όλες τις ακαθαρσίες από την ημέρα. Πιο συγκεκριμένα κάποιο με λεβάντα ή ευκάλυπτο θα δράσει περαιτέρω και θα ηρεμήσει την επιδερμίδα σας ενώ θα βοηθήσει στην ισορροπία σε όλους τους τύπους δέρματος. 

Βήμα δεύτερο: Καθαρισμός ξανά

Για τον δεύτερο καθαρισμό σας, χρησιμοποιήστε ξανά το καθοριστικό που είχατε στην πρωινή ρουτίνα ή επιλέξτε κάποιο με σαλικυλικό οξύ (ένα συστατικό ήρωα για την καταπολέμηση των εξανθημάτων) για να αποσυμφορήσει βαθιά τους πόρους και να βοηθήσει στη μείωση των στιγμάτων και της περίσσειας λιπαρότητας. 

Βήμα τρίτο: Ενυδάτωση

Η νυχτερινή ενυδατική κρέμα μπορεί να περιέχει ρετινόλησαλικυλικό οξύ ή νιασιναμίδη. Αυτά τα τρία συστατικά θα γίνουν ο απόλυτος σύμμαχος σας δίνοντας σας προτέρημα ενάντια στη μάχη με τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα.