fbpixel

Search icon
Search
The Alcaraz Era: Βαθιά υπόκλιση στο αγόρι από την Ισπανία που έγραψε ιστορία στο Wimbledon!
PEOPLE & MOMENTS

The Alcaraz Era: Βαθιά υπόκλιση στο αγόρι από την Ισπανία που έγραψε ιστορία στο Wimbledon!

Ισπανικό έπος στο Λονδίνο και μία στέψη με τεράστια αξία...


Πώς είναι να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα; Πώς είναι να βλέπεις όλα τα βλέμματα να στρέφονται επάνω σου κι όλος ο κόσμος να υποκλίνεται στο μεγαλείο σου; Ο Carlos Alcaraz, τη γνωρίζει πολύ καλά την απάντηση. Το αγόρι, αυτό, από την Ισπανία, κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον σπουδαίο, Novak Djokovic στον τελικό του Wimbledon, θέλοντας να πετύχει κάτι που δεν είχε καταφέρε ποτέ πριν. Ήθελε να κατακτήσει αυτό το Grand Slam, ήθελε να γράψει τη δική του ιστορία στο Λονδίνο και να δείξει -ξανά- σε όλους, πως είναι πράγματι το next big thing του τένις. Και ίσως, όχι και τόσο... next πλέον.

Μαγικός τελικός, σπουδαία συναισθήματα!

The grand final

Για τους περισσότερους, ο Novak Djokovic ήταν το απόλυτο φαβορί. Ήταν αυτός που είχε το πάνω χέρι, έχοντας το know how, γνωρίζοντας καλά πώς να παίρνει αυτό που θέλει, όποτε και όπως το θέλει. Ο Σέρβος είναι τεράστιος, είναι σπουδαίος, αλλά αυτή τη φορά, δεν ήταν αυτός που χαμογέλασε. Τα βλέμματα όλων των fans του τένις -κι όχι μόνο- ήταν στραμμένα χθες στο Centre Court, εκεί όπου ο Nole και ο Carlos Alcaraz διασταύρωσαν τις ρακέτες τους, με φόντο το πολυπόθητο τρόπαιο. Ο Σέρβος, ήθελε να προσθέσει τον 24ο major τίτλο στην σπουδαία... συλλογή του κι από την άλλη, ο Ισπανός ήθελε να πανηγυρίσει για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό του Λονδίνου και σε μία σειρά από celebrities, που είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν από κοντά αυτόν τον φοβερό αγώνα. Ο Daniel Craig, η Rachel Weisz, ο Brad Pitt, η Ariana Grande κι ο Hugh Jackman ήταν -μεταξύ άλλων- μερικοί από τους A-listers που έδωσαν το «παρών», όπως και o πρίγκιπας William, μαζί με την Kate Middleton και τα παιδιά τους George και Charlotte. Όλοι τους, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ένα χαμογελαστό αγόρι από την Ισπανία να πανηγυρίζει με την ψυχή του, έχοντας κερδίσει με 1-6, 7-6(6), 6-1, 3-6, 6-4 τον Novak, μετά 4 ώρες και 42 λεπτά!


Από το ξεκίνημα του αγώνα, ήταν ξεκάθαρο πως επρόκειτο για μία σκληρή μάχη. Ο Djokovic μπήκε... αγριεμένος κι έκανε το 1-0 στα sets, ωστόσο, ο Alcaraz είχε το σωστό mentality, είχε το σωστό mindset και κατάφερε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του τελικού. Αφού ισοφάρισε, έκανε την ανατροπή κι έφτασε στο 2-1, όμως εκεί «μίλησε» ο Σέρβος. Βλέποντας τα περιθώρια να στενεύουν, έδειξε εκ νέου τα... δόντια του στον Ισπανό και οι δυο τους, μας χάρισαν απίστευτες στιγμές κι έπαιξαν σπουδαίο τένις, με αποκορύφωμα το game που κράτησε 26 ολόκληρα λεπτά! Πραγματικό ΕΠΟΣ! Όταν έγινε το 2-2, πολλοί πίστεψαν πως ο Nole ήταν έτοιμος για τον 24ο τίτλο, ο Alcaraz όμως από την πλευρά του, έμοιαζε πιο αποφασισμένος από ποτέ. Δεν το έχανε αυτό το ματς, ήταν η στιγμή του. Ακολούθησαν μερικοί επικοί πόντοι, ξεσπάσματα, κραυγές, χαμόγελα, τα πάντα. Στο τέλος -ωστόσο- ήταν ο Ισπανός αυτός που χαμογέλασε. Μόλις στα 20 του χρόνια, έβαλε stop στον 36χρονο Σέρβο, διατηρήθηκε στο Νο1 και έγραψε τη δική του ιστορία...

The big moment

Έγινε ο πρώτος τενίστας μετά το 2002 που κατακτάει τo Wimbledon, εκτός των Roger Federer, Rafael Nadal, Andy Murray και Novak Djokovic. Έγινε ο νεότερος τενίστας, που κατάφερε να κατακτήσει το Wimbledon τα τελευταία 38 χρόνια. Έγινε ο πρώτος που κέρδισε τον Σέρβο στο Centre Court εδώ και 10 ολόκληρα χρόνια. Τι άλλο να πει κανείς γι' αυτό το αγόρι; Η εμφάνιση, αυτή, στο Λονδίνο, ήταν μία τεράστια απόδειξη. Ο Carlos, είναι γεννημένος για μεγάλα πράγματα, έχει ό,τι χρειάζεται για να πετύχει πολλά, για να μας χαρίσει πολλές-πολλές ακόμη τέτοιες στιγμές. Έφτασε τις 12 σερί νίκες στο χορτάρι και με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, θα στρέψει την προσοχή του στα σκληρά courts, θέλοντας να κυνηγήσει τον τρίτο major τίτλο της καριέρας του. Έχει καταφέρει ήδη πολλά, αλλά δεν τον ενδιαφέρει αυτό. Ξέρει ποιος είναι και πού μπορεί να φτάσει. Ξέρει ότι δεν υπάρχει όριο. Πριν να πάει στο Λονδίνο, ήταν από τα φαβορί. Step by step, έφτασε στον τελικό κι εκεί, έδειξε -ΞΑΝΑ- την αξία του. Στον τελευταίο πόντο, απλά έπεσε στο έδαφος. Προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει τι είχε μόλις καταφέρει, ενώ όλος ο κόσμος ήταν στο... πόδι. Το απόλαυσε, ξέσπασε, δεν έκρυψε τη συγκίνησή του.


Είναι ένας τενίστας που πατάει σταθερά στα πόδια του. Γνωρίζει την αξία του, αλλά παραμένει προσγειωμένος. Δεν είναι αλαζόνας, είναι ρεαλιστής κι αυτό, το έδειξε και στις πρώτες του δηλώσεις. Είχε δίπλα του τον Djokovic και τον αποθέωσε! «Είναι εκπληκτικό, τι μπορώ να πω για εκείνον», ανέφερε, κοιτώντας τον μεγάλο αντίπαλό του και συνέχισε. «Με εμπνέεις πολύ, ξεκίνησα να παίζω τένις και σε παρακολουθούσα. Από τότε που γεννήθηκα κέρδιζες τίτλους. πιθανότατα είσαι σε καλύτερη φυσική κατάσταση από εμένα. Λες πως τα 36 είναι τα νέα 26 και το κάνεις όντως να φαίνεται έτσι! Είναι φοβερό». 

«Είναι απίστευτο, τι ποιότητα έδειξες στο τέλος, το αξίζεις. Είναι εκπληκτικό. Νόμιζα ότι θα έχω πρόβλημα μαζί σου μόνο στο χώμα και τις σκληρές επιφάνειες, αλλά είναι τρομερό πώς προσαρμόστηκες στην επιφάνεια, συγχαρητήρια. Δεν μου αρέσει να χάνω, αλλά πρέπει να είμαι ευγνώμων γιατί έχω κερδίσει πολλά κλειστά ματς τα τελευταία χρόνια και ίσως θα έπρεπε να είχα χάσει κάποια, οπότε είμαστε εντάξει! Είμαι ευγνώμων, αλλά έχασα από έναν καλύτερο παίκτη και πρέπει να κοιτάξω μπροστά», ήταν τα λόγια του Nole στον αντίποδα. Δύο διαφορετικοί άνθρωποι, δύο σπουδαίοι τενίστες. Ο ένας είναι ο απόλυτος GOAT κι ο άλλος, τώρα ξεκινάει να γράφει τη δική του ιστορία. Κάπως έτσι -λοιπόν- μπαίνουμε στην Alcaraz Era. Ας το απολαύσουμε...