fbpixel

Search icon
Search
Jelena Djokovic: Η ήρεμη δύναμη δίπλα στον GOAT του τένις που τον στηρίζει σε κάθε βήμα
PEOPLE & MOMENTS

Jelena Djokovic: Η ήρεμη δύναμη δίπλα στον GOAT του τένις που τον στηρίζει σε κάθε βήμα

Μία γυναίκα-πρότυπο!


Μία γυναίκα με ισχυρή προσωπικότητα, με απίστευτες γνώσεις, με εντυπωσιακή παρουσία. Για τους Σέρβους -κι όχι μόνο- η Jelena Djokovic αποτελεί την απόλυτη γυναίκα-πρότυπο και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι σε κάθε ευκαιρία μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Σε κάθε αγώνα του Novak, σε κάθε μάχη μικρή ή μεγάλη, βρίσκεται δίπλα του. Είναι το στήριγμά του, η μεγαλύτερη θαυμάστριά του. Όταν δυσκολεύεται εντός court, στρέφει το βλέμμα του σε αυτήν και παίρνει δύναμη. Οι δυο τους είναι αχώριστοι και μοιάζουν να είναι πιο ερωτευμένοι από ποτέ!

Συνεχίστε να διαβάζετε, για να μάθετε τα πάντα για την Jelena, τη γυναίκα που βρίσκεται πάντα δίπλα στον Νοvak Djokovic και καταφέρνει να "κλέβει" αρκετή από τη λάμψη του...

Το απόλυτο πρότυπο!

Who is who

Γεννήθηκε το 1986 στο Βελιγράδι της τότε Γιουγκοσλαβίας και με τον Novak, γνωρίστηκαν στο σχολείο τη δεκαετία του 1990. Εκείνος έπαιζε τένις -ήταν από τότε όλη η ζωή του- κι εκείνη, ήταν απόλυτα αφοσιωμένη στα μαθήματά της. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο Bocconi του Μιλάνο και απέκτησε το πτυχίο της στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και το Management, ενώ αργότερα συνέχισε τις σπουδές της στο Διεθνές Πανεπιστήμιο του Μονακό, με ένα master στις Υπηρεσίες και τα Είδη Πολυτελείας. «Από μικρή σκέφτηκα να πάω πανεπιστήμιο στο εξωτερικό. Αυτό με οδήγησε να είμαι η καλύτερη μαθήτρια στο δημοτικό και στο γυμνάσιο, για να κερδίσω υποτροφίες. Οι γονείς μου δεν ήταν σε θέση να χρηματοδοτήσουν την εκπαίδευσή μου σε ξένη χώρα», έχει εξομολογηθεί σε συνέντευξή της, επιβεβαιώνοντας πως έχει μάθει να παλεύει. Έχει μάθει να διεκδικεί και να παίρνει ό,τι της αξίζει. Το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε το 2013, μετά από 8 χρόνια σχέσης κι ακολούθησε ένας υπέρλαμπρος γάμος σε μια πολυτελή, κλειστή τελετή στις ακτές του Μαυροβουνίου, λίγες μόνο ημέρες μετά τη νίκη του Djokovic στο Wimbledon. 


Η Jelena ήταν έγκυος στον γιο τους, Stefan, ενώ τρία χρόνια αργότερα, η οικογένειά τους μεγάλωσε ακόμη περισσότερο, καθώς απέκτησαν και την κόρη τους, Tara. Ο Nole χαμογελούσε συνεχώς μέσα στο court, την ώρα που τα πράγματα κυλούσαν ακόμη πιο ιδανικά έξω από αυτό! Στο πρόσωπο της Jelena βρήκε κάτι μαγικό, κάτι μοναδικό. Όταν καλείται να μιλήσει γι' αυτήν, το πρόσωπό του αλλάζει. Τα μάτια του λάμπουν, χαμογελάει, μοιάζει -οριακά- αμήχανος. Δεν είναι απλά η σύζυγός του. Είναι το απόλυτο, το πιο μεγάλο στήριγμά του. Όσο για την Jelena; «Το να συναντηθούμε ήταν σαν την επιστημονική φαντασία. Ήμουν φοιτήτρια και εκείνος ήταν πολύ νέος τενίστας που δεν είχε χρήματα για ταξίδια. Τα αεροπλάνα ήταν, εκείνη την εποχή, κάτι εντελώς μακριά από μας. Κάναμε πολλά σχέδια για το πώς θα συναντηθούμε τότε», έχει πει σε συνέντευξή της. Λένε πως πίσω από κάθε πετυχημένο άντρα, βρίσκεται μια δυναμική γυναίκα και στην προκειμένη περίπτωση αυτό ισχύει στον μέγιστο βαθμό. 

Μία γυναίκα με πολλά πρόσωπα

Είναι μητέρα, είναι και σύζυγος. Είναι μία πετυχημένη επιχειρηματίας, ενώ έχει κι έντονη φιλανθρωπική δράση. Η Jelena Djokovic καταφέρνει -με απίστευτη άνεση- να τα συνδυάζει όλα! Το ξεκίνημα της σχέσης της με τον Novak δεν ήταν εύκολο, ενώ ακόμη και στη διάρκεια της κοινής πορείας τους, δεν έλειψαν οι δύσκολες στιγμές. Η ίδια -ωστόσο- πάντα έβρισκε τον τρόπο να ηρεμεί τα πνεύματα, να δίνει λύσεις. Είναι απίστευτα δραστήρια και -μεταξύ άλλων- έχει χρηματοδοτήσει μία σειρά από έργα για ευάλωτα παιδιά, ενώ έχει τιμηθεί για το φιλανθρωπικό της έργο και για τη συμβολή της στην κοινωνία. Είναι ιδρύτρια της εταιρίας ψηφιακού marketing, «Jelena Ristic Consulting», ενώ από το 2015 εκδίδει ένα περιοδικό για μαθητές στην Σερβία, σημειώνοντας γι΄αυτό πως: «στόχος είναι να κινητοποιήσει το ενδιαφέρον των μαθητών για τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, τις τέχνες, τον αθλητισμό και την επιστήμη». 


Μιλάει 17 γλώσσες, έχει εξομολογηθεί πως λατρεύει το γράψιμο, ενώ αγαπάει τα ζώα. Τον περισσότερο της χρόνο, τον αφιερώνει πλέον στο Ίδρυμα Novak Djokovic (NDF) και στόχος της, είναι να εξασφαλίσει στα παιδιά της Σερβίας πρόσβαση στην εκπαίδευση από μικρή ηλικία, έχοντας καταφέρει μέχρι σήμερα να χτίσουν περισσότερους από 55 παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία σε όλη τη χώρα. Ποιο είναι το δικό της μυστικό της επιτυχίας; Η μεγάλη θέλησή της, το όραμα και η πίστη την χαρακτηρίζουν, όπως και η αγάπη για ό,τι κάνει. Όταν δεν βρίσκεται μαζί με τα παιδιά της, είναι δίπλα στον Novak. Σε κάθε του βήμα, σε κάθε μικρό ή μεγάλο τουρνουά. Πριν από μερικές ημέρες, τον είδε να φτάνει σε ένα μοναδικό επίτευγμα, καθώς με την κατάκτηση του French Open στο Παρίσι, προσέθεσε τον 23ο major τίτλο στην τροπαιοθήκη του! Ο Novak λύγισε, ξέσπασε σε κλάματα και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, με την Jelena από τη δική της μεριά, να μοιάζει πιο περήφανη από ποτέ γι' αυτόν. Μία εμβληματική γυναίκα, μία σπουδαία προσωπικότητα, ένα ζευγάρι που λατρεύουμε να βλέπουμε!

Feature image source: AP