fbpixel

Search icon
Search
MAKE UP

Soft sculpting: Ο τρόπος να κάνετε το contouring απόλυτα φυσικό

Είναι εφικτό και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει


Soft sculpting: Ο τρόπος να κάνετε το contouring απόλυτα φυσικό

Το Skinimalism έχει αναδειχθεί ως μία από τις μεγαλύτερες τάσεις ομορφιάς του 2022. Όλοι, περισσότερο από ποτέ, θέλουν να αναδείξουν τη φυσική πλευρά του εαυτού τους και για αυτό το λόγο το soft sculpting έρχεται πλέον να αντικαταστήσει το contouring. Όπως γνωρίζετε, όλοι επιστρέφουν στη φροντίδα του δέρματος, στις απαλές γραμμές και στις φυσικές λάμψεις. Έτσι, εσείς που επιθυμείτε να δείτε μια πιο απλή εκδοχή του εαυτού σας, η οποία παρόλα αυτά θα παραμένει απόλυτα fab, δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε. 

Πιο ήπιοι τόνοι, παντού!
contouring.jpg

Όλο και περισσότερες γυναίκες αναζητούν την πιο ελαφριά εκδοχή του foundation και για αυτό το λόγο το υπόλοιπο βαρύ μακιγιάζ, γίνεται παρελθόν. Δεν είναι ότι ο κόσμος της ομορφιάς δεν αγαπά πλέον τα ενισχυμένα ζυγωματικά απλώς κάνει trend το να μη φαίνεται το έντονο περίγραμμα στα ζυγωματικά, τη μύτη και το σαγόνι. Η πιο λεπτή, διάχυτη εκδοχή του, το soft sculpting, είναι φρέσκο και αναμειγνύεται ανεπαίσθητα με τα υπόλοιπα προϊόντα κάνοντας το τελικό αποτέλεσμα να μοιάζει απόλυτα εντυπωσιακό. 

Το soft sculpting

Ξεκινήστε απλώνοντας ένα bronzer σε μορφή κρέμας στο πινέλο ανάμειξης σας. Με αυτό το trick το αποτέλεσμα δε θα είναι πολύ έντονο αλλά θα συνεχίσει να είναι εμφανές. Για ένα λαμπερό, μπρονζέ αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε ένα bronzer ή ένα contour stick και πάρτε το με το πινέλο αντί να το τοποθετήσετε απευθείας στο πρόσωπο σας. Θα αναμειχθεί πιο εύκολα και τελικά δε θα φαίνεται τόσο "σκληρό" πάνω σας. Ξεκινώντας ψηλά από τα ζυγωματικά, κάντε blend προς τα πάνω, προς τη γραμμή των μαλλιών σας, επάνω στους κροτάφους και κάτω κατά μήκος της γνάθου σας. 

Our favourites products

 Shine on

Shine on

Step-by-step contour kit, Smashbox, Attica

BUY ME
 Right choice

Right choice

Contour Brush, Bobbi Brown, Hondos Center

BUY ME
 Creamy effect

Creamy effect

Tantour Contour & Bronzer Cream, Huda Beauty, Sephora

BUY ME

Βρείτε την ισορροπία του τόνου και της απόχρωσης

Αν και αυτό το tip ισχύει για οποιοδήποτε μακιγιάζ, αυτή η συμβουλή στην περίπτωση του contouring έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Η χρήση αποχρώσεων που είναι πολύ ζεστές, ψυχρές, σκούρες ή ανοιχτές μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα και να δημιουργήσει κηλίδες και «ψευδαισθήσεις» σκιάς στο πρόσωπό σας, που είναι αντιαισθητικές. Η πιο σκούρα απόχρωση που χρησιμοποιείτε για να κάνετε το περίγραμμα δεν πρέπει να είναι πιο έντονη από το bronzer που θα τοποθετούσατε στα μάγουλά σας για καθημερινή χρήση. Ακόμη, η πιο ανοιχτόχρωμη απόχρωση δεν πρέπει να είναι πιο σκούρη από το concealer κάτω από τα μάτια. Εάν έχετε δέρμα με ζεστούς τόνους, αναζητήστε προϊόντα που η βάση τους είναι ζεστοί ή χρυσοί τόνοι για να αποφύγετε την εξουδετέρωση της φυσικής φωτεινότητας του δέρματος. Εάν το πρόσωπο σας χαρακτηρίζεται από ψυχρές αποχρώσεις θα πρέπει να φροντίζετε να αποφεύγετε το υπερβολικό χρυσό.

contour-highlight-concealer-3.jpg

Επενδύστε στα κατάλληλα προϊόντα 

Οι λάτρεις της ομορφιάς που έχουν κάνει το contouring μέρος της καθημερινότητάς τους, πλέον στρέφονται συχνότερα στις παλέτες contouring που προσφέρουν όλες τις αποχρώσεις σε ένα προϊόν. Βρείτε κάποιο που να ταιριάζει με τους τόνους σας και "εκμεταλλευτείτε" όλες τις διαφορετικές του εκδοχές. Μπορεί, λοιπόν, κάποτε το contouring να ήταν για μοντέλα και ηθοποιούς αλλά πλέον με τα διαθέσιμα προϊόντα μπορείτε όλοι να το χρησιμοποιήσετε υπέρ σας. Είναι απλό και γίνεται μέρος της ρουτίνα σας χαρίζοντας σας ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Μην ξεχνάτε, όπως αναφέραμε ξανά, ότι το φυσικό περίγραμμα είναι εύκολο να επιτευχθεί επιλέγοντας τις σωστές αποχρώσεις για τον τόνο σας. Άλλωστε, τα πάντα είναι θέμα επιλογών και εσείς σίγουρα το γνωρίζετε καλά.