fbpixel

Search icon
Search
Έχετε έντονους μαύρους κύκλους; Ξέρουμε πώς θα τους εξαλείψετε
MAKE UP

Έχετε έντονους μαύρους κύκλους; Ξέρουμε πώς θα τους εξαλείψετε

Κάντε το μακιγιάζ των ονείρων σας χωρίς «παρεμβολές»


Οι θεραπείες για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια αποτελούν ένα μεγάλο μέρος της αγοράς περιποίησης δέρματος - και για καλό λόγο. Αν και είναι απολύτως φυσιολογικοί και κοινοί για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, η ανάγκη να απαλλαγείτε από αυτούς τους σκιώδεις κύκλους κάτω από τα μάτια πηγάζει από το ότι θέλετε να φαίνεστε πιο υγιείς, πιο ξεκούραστοι και χρόνια νεότεροι. Αλλά είναι σημαντικό πριν τη λύση να ανακαλύψετε το λόγο που υπάρχουν. Η πιο συνηθισμένη αιτία για το χρώμα αυτό κάτω από την περιοχή των ματιών είναι επειδή το δέρμα εκεί μπορεί να είναι πολύ λεπτό. Όταν το δέρμα λεπταίνει, τα αιμοφόρα αγγεία από κάτω γίνονται πιο ορατά και αυτό το αίμα κάτω από το δέρμα είναι αυτό που δημιουργεί την εμφάνιση των μαύρων κύκλων. Φυσικά, το να μην ξεκουράζεστε καλά παίζει το δικό του ρόλο και εδώ.

dark-circles2.jpg

Δοκιμάστε το Microneedling για να ενισχύσετε την παραγωγή κολλαγόνου

Δεν υπάρχει «θεραπεία» για τους μαύρους κύκλους», αλλά υπάρχει μια σειρά από θεραπείες που μπορούν να αντιμετωπίσουν τις υποκείμενες αιτίες των μαύρων κύκλων και να βελτιώσουν την εμφάνισή τους. Πάρτε για παράδειγμα το microneedling. Το microneedling είναι μια διαδικασία που δημιουργεί μικροσκοπικούς τραυματισμούς στο δέρμα για να βοηθήσει στην τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου και με τη σειρά του, πυκνώνει το δέρμα κάτω από τα μάτια. Χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία ουλών ακμής που αφήνουν εσοχές στο δέρμα αυξάνοντας την παραγωγή κολλαγόνου.

Φοράτε σταθερά SPF

Όλες γνωρίζετε τη σημασία του αντηλιακού στο πρόσωπό σας, αλλά ειδικά για την περιοχή κάτω από τα μάτια μας, είναι το κλειδί για την πρόληψη του σχηματισμού μαύρων κύκλων. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν στους μαύρους κύκλους, όπως η υπερμελάγχρωση, η απώλεια όγκου και η ορατότητα μικρών αιμοφόρων αγγείων κάτω από την επιφάνεια. Η χρήση SPF βοηθά στην πρόληψη της βλάβης του DNA που μπορεί να συμβεί με την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία που μπορεί να οδηγήσει σε αποχρωματισμό και απώλεια κολλαγόνου, που μπορεί να εμφανιστούν ως σκούρες κηλίδες, λεπτές γραμμές, ρυτίδες και απώλεια όγκου.

dark-circles3.jpg

Πάρτε ένα συμπλήρωμα βιταμίνης Β12

Αν και αυτό το συμπλήρωμα δεν είναι ειδικά θεραπεία για μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης Β12 όταν φυσικά αυτή είναι απαραίτητη μετά από ιατρικές εξετάσεις. Η ανεπάρκεια Β12 μπορεί να οδηγήσει σε μια μορφή αναιμίας στην οποία δεν υπάρχει επαρκής αριθμός υγιών ερυθρών αιμοσφαιρίων για τη μεταφορά οξυγόνου σε όλο το σώμα. Η αναιμία μπορεί να κάνει το δέρμα χλωμό και η αντίθεση του χλωμού δέρματος με τους μαύρους κύκλους τους κάνει πιο έντονους.

Μασάζ κάτω από τα μάτια με Jade Roller

Μια μορφή μασάζ προσώπου που λατρεύουν οι beauty gurus είναι αυτή με Jade Roller. Αυτή η αρχαία κινεζική πρακτική αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά στη λεμφική παροχέτευση, μειώνοντας την εμφάνιση των μαύρων κύκλων και των λεπτών γραμμών. Αν φυσικά θέλετε να το πάρετε και από μια πιο πνευματική πλευρά, στοχεύει επίσης και στο να διώξει την αρνητική ενέργεια και να ισορροπήσει το τσι σας. Το απλικατέρ με κύλινδρο νεφρίτη δροσίζει το δέρμα, κάτι που βοηθά στη μείωση του πρηξίματος καθώς προκαλεί συστολή των αιμοφόρων αγγείων.

Εφαρμόστε ρετινόλη για να φως και να σύσφιξη

Η έρευνα σχετικά με την επίδραση της ρετινόλης για την απαλλαγή από τους μαύρους κύκλους έχει δείξει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα. Τα προϊόντα ρετινόλης είναι παράγωγα της βιταμίνης Α και όταν χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία των μαύρων κύκλων, διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα γύρω από τα μάτια και φωτίζουν την υπερ -μελαχρωσμένο δέρμα. Ως εκ τούτου, οι οροί ρετινόλης υπόσχονται να φωτίσουν και να συσφίξουν την όψη του δέρματος. 

dark-circles.jpg

Φορέστε επιθέματα ματιών με υαλουρονικό οξύ

Οι μαύροι κύκλοι μπορεί να είναι αποτέλεσμα αφυδάτωσης, οπότε η χρήση ενός συστατικού βαθιάς ενυδάτωσης όπως το υαλουρονικό οξύ (το οποίο έχει την ικανότητα να συγκρατεί έως και 1000 φορές το βάρος του σε νερό) θα βοηθήσει στην καταπολέμησή της. Επιπλέον, το υαλουρονικό οξύ εμποδίζει το αφυδατωμένο δέρμα γύρω από τα μάτια να δείχνει κουρασμένο, ωχρό και ρυτιδωμένο. Τα δροσιστικά επιθέματα ματιών συνήθως περιέχουν και συστατικά όπως αντιφλεγμονώδη καφεΐνη που προορίζεται να συστέλλει προσωρινά τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από τα μάτια.

Πότε να δείτε έναν επαγγελματία

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια είναι πολύ συνηθισμένοι και συχνά δεν απαιτούν ιατρική θεραπεία. Αποτελούν ένα φυσιολογικό μέρος της γήρανσης, με πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της γενετικής και της έκθεσης στον ήλιο, που καθορίζουν εάν εμφανίζετε μαύρους κύκλους. Εάν οι μαύροι κύκλοι σας φαίνεται να επιδεινώνονται ή δεν βελτιώνονται με τις παραπάνω συμβουλές, μιλήστε με το γιατρό σας. Οι αλλεργίες, όπως ο αλλεργικός πυρετός, προκαλούν απόκριση ισταμίνης, η οποία μπορεί να προκαλέσει μαύρους κύκλους, πρήξιμο και κόκκινα μάτια. Ο γιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσει την αιτία της αλλεργίας και να καθορίσει την καλύτερη θεραπεία.