fbpixel

Search icon
Search
Tα πιο συχνά λάθη που κάνετε όταν ταξιδεύετε με το αεροπλάνο
ESCAPE

Tα πιο συχνά λάθη που κάνετε όταν ταξιδεύετε με το αεροπλάνο

Μήπως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε;


Η περίοδος των γιορτών πλησιάζει και τώρα, είναι η κατάλληλη στιγμή για ένα ταξίδι σε κάποιον κοντινό ή μακρινό προορισμό. Αυτό το διάστημα, προσφέρεται για αναζωογονητικές αποδράσεις και μοιάζει ιδανικό τους travel-lovers που επιλέγουν τα πιο εντυπωσιακά και μοναδικά μέρη του πλανήτη, για τις διακοπές τους. Ωστόσο, αυτό που ίσως πολλοί δε γνωρίζουν, είναι πως υπάρχουν συγκεκριμένα λάθη που κάνουμε όταν ταξιδεύουμε με το αεροπλάνο, τα οποία είναι καλύτερο να αποφύγουμε την επόμενη φορά που θα ταξιδέψουμε. 

Συνεχίστε να διαβάζετε, για να μάθετε ποια είναι αυτά και σίγουρα, θα απολαύσετε πολύ περισσότερο την επόμενη απόδρασή σας...

Ταξίδια και εμπειρίες!

The flight

Σίγουρα, μία απευθείας πτήση από τη μία χώρα στην άλλη είναι πιο εύκολη και γρήγορη, ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι ένα ταξίδι λίγο μεγαλύτερης διάρκειας, με ανταποκρίσεις, μπορεί να μειώσει σημαντικά το κόστος του εισιτηρίου. Με λίγα λόγια, πρόκειται για ένα από τα πιο κοινά, ταξιδιωτικά λάθη που κάνουν όσοι επιλέγουν να ταξιδέψουν με αεροπλάνο. Πείτε «ναι» σε ένα ταξίδι με μία ή και περισσότερες στάσεις και με αυτόν τον τρόπο, εκτός από το γεγονός ότι θα εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα, θα έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε κι άλλα αεροδρόμια που βρίσκονται σε διάφορες πόλεις και χώρες του κόσμου, γεμίζοντας με πολλές περισσότερες εικόνες κι εμπειρίες. 

shutterstock-1585558597.jpg

L for layering

Έχετε παρατηρήσει πως στο εσωτερικό του αεροσκάφους, η θερμοκρασία είναι αρκετά χαμηλή; Ο έντονος κλιματισμός, ακόμη και στη διάρκεια των χειμερινών μηνών, είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των αεροπλάνων και πολλές φορές, οι travelers βρίσκονται αντιμέτωποι με μία δύσκολη κατάσταση. Το layering -λοιπόν- είναι απαραίτητο για όσους ταξιδεύουν με το συγκεκριμένο μέσο, όπως και γενικότερα τα comfy clothes, καθώς χαρίζουν άνεση και διατηρούν τη θερμοκρασία του σώματος σε ιδανικά επίπεδα. Plus: Ποντάροντας στο layering, θα έχετε ακόμη περισσότερο χώρο στις αποσκευές σας που αποτελούν παραδοσιακά έναν μικρό «εφιάλτη» σε αυτές τις περιπτώσεις.

Healthy snacks

Είναι γνωστό εδώ και χρόνια, πως το φαγητό που προσφέρουν οι αεροπορικές εταιρίες στη διάρκεια μίας πτήσης, δεν είναι το πιο υγιεινό κι ιδανικό, ειδικά για ανθρώπους που ακολουθούν μία ισορροπημένη διατροφή, καθώς -μεταξύ άλλων- τα περισσότερα meals έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι. Τι μπορείτε να κάνετε, αν θέλετε να μείνετε πιστοί στο διατροφικό σας πλάνο; Επιλέξτε healthy snacks, όπως οι ρυζογκοφρέτες, οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα και τοποθετήστε τα στην χειραποσκευή σας. Τα snacks αυτά, θα σας χαρίσουν ένα αίσθημα κορεσμού και δε θα σας επιβαρύνουν με extra θερμίδες στη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Keep moving

'Ενα ακόμη λάθος, που κάνουν αρκετοί ειδικά στις πτήσεις μεγάλης διάρκειας, είναι ότι παραμένουν στην ίδια θέση για πολλές ώρες, με αποτέλεσμα -σταδιακά- να αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα άκρα τους. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, προσπαθήστε να σηκώνεστε -ιδανικά- κάθε μισή ώρα και να κάνετε μερικά βήματα στο διάδρομο του αεροπλάνου. Ακόμη καλύτερα, προμηθευτείτε ένα ζευγάρι κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης, που συμβάλλουν στη μείωση του πρηξίματος και της κατακράτησης υγρών. Οι celebrities και οι πιο γνωστές influencers που ταξιδεύουν συχνά τις λατρεύουν κι ίσως ήρθε η στιγμή, να τις δοκιμάσετε κι εσείς!

shutterstock-186964970.jpg

The travel-plan

Είτε είστε λάτρεις του προγράμματος, είτε όχι, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε ένα mini-plan ακόμη και για τη διάρκεια της πτήσης σας. Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για ένα σύντομο ή ένα μεγάλο ταξίδι, καθώς και στις δύο περιπτώσεις, θα υπάρξει αρκετός ελεύθερος χρόνος μέσα στο αεροπλάνο, τον οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε σωστά. Πριν να ξεκινήσει η πτήση σας, αποφασίστε τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθείτε και μείνετε πιστοί στο πρόγραμμά σας. Ο ύπνος στη διάρκεια μίας πτήσης είναι σημαντικός, προκειμένου να είστε super-fresh, φτάνοντας στον προορισμό σας, ενώ ένα μαξιλάρι ύπνου, τα ακουστικά και οι ωτοασπίδες είναι τα travel-essentials που δεν πρέπει να λείπουν από την suitcase σας.

Have fun!