fbpixel

Search icon
Search
Κάνετε δίαιτα: 3 snacks κατάλληλα για βραδινό
TASTE

Κάνετε δίαιτα: 3 snacks κατάλληλα για βραδινό

Νόστιμες προτάσεις για εσάς


Εάν ακολουθείτε κάποια συγκεκριμένα δίαιτα, ή απλά σας αρέσει να προσέχετε τη διατροφή σας, τότε γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι να επιλέξετε ένα συνάμα νόστιμο αλλά και θρεπτικό βραδινό snack. Οι λιγούρες στο τέλος της ημέρας είναι μια πραγματικότητα για όλους μας, γι' αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε τρεις προτάσεις που τα συνδυάζουν όλα: Ωραία γεύση και λίγες θερμίδες. 

Ανακαλύψτε τες παρακάτω! 

Αυγά γεμιστά με αβοκάντο και κόλιανδρο

titlo-cLyTG.jpg

Υλικά

  • 4 αυγά, μεσαία
  • 1 αβοκάντο
  • 2 κ.σ. κόλιανδρο, φρέσκο
  • ψιλοκομμένο ξύσμα λάιμ
  • 1/2 χυμό λάιμ
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

1 πιπεριά τσίλι, κομμένη σε φέτεςφύλλα κόλιανδρουαλάτιπιπέριελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό σε μέτρια φωτιά και περιμένουμε μέχρι να πάρει μια βράση. Βάζουμε προσεκτικά τα αυγά στην κατσαρόλα και τα βράζουμε για 6 λεπτά. Αφαιρούμε τα αυγά με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.Καθαρίζουμε το αβοκάντο και βάζουμε τη σάρκα του σε έναν πολυκόφτη. Ξεφλουδίζουμε τα αυγά και τα κόβουμε στη μέση οριζόντια. Μεταφέρουμε τον κρόκο των αβγών στον πολυκόφτη μαζί με το αβοκάντο.Ρίχνουμε τον κόλιανδρο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον χυμό και το ξύσμα από το λάιμ, και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα κορνέ με μύτη αστέρι και γεμίζουμε με αυτό τα αυγά.Σερβίρουμε με φέτες από πιπεριά τσίλι, φύλλα κόλιανδρου, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.

Συνταγή: Άκης Πετρετζίκης 

Μπάρες με βρώμη και κολοκυθόσπορους

e21cbb67c2c0ef2b71b4d5e934276db9-l.jpg

Υλικά

  • 220 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 120 γρ. μέλι
  • 350 γρ. βρώμη
  • 1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. κολοκυθόσπορους
  • 30 γρ. ηλιόσπορους
  • 35 γρ. σουσάμι

Εκτέλεση 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C, στον αέρα. Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και ελάχιστα η ζάχαρη. Προσθέτουμε το μέλι και σιγοβράζουμε μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο. Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη βρώμη, το αλεύρι, το αλάτι, τους κολοκυθόσπορους, τους ηλιόσπορους, το σουσάμι, το μείγμα με το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με τη ξύλινη κουτάλα. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε μια ορθογώνια φόρμα, διαστάσεων 30x20 εκ., που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει το μείγμα. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε τις μπάρες ή τις διατηρούμε σε ένα σκιερό σημείο, εκτός ψυγείου.

Συνταγή: Γιώργος Τσούλης 

Muffins με ελιές και αλεύρι ολικής άλεσης

muffins-me-elies.jpg

Υλικά

    • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
    • 2 φλ. χυμό φρέσκο πορτοκάλι
    • 1 κοφτή κ.γλ. σόδα
    • 1 φλ. ελιές ψιλοκομμένες -κατά προτίμηση Θάσου ή Άμφισσας
    • 3 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
    • 1 κ.γλ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
    • 1 κ.γλ. δυόσμο αποξηραμένο
    • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

    Εκτέλεση

    Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε άλλο μπολ. Διαλύουμε με κουτάλι τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκάλι. Προσοχή, γιατί το μείγμα για τα muffins με ελιές και αλεύρι ολικής άλεσης φουσκώνει και χύνεται! Το ρίχνουμε στο ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε με σύρμα. Ρίχνουμε το μισό αλεύρι στα υγρά και ανακατεύουμε να γίνει χυλός. Προσθέτουμε τις ελιές, το κρεμμύδι, το δυόσμο και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι (κρατάμε 2 κ.σ. αλεύρι, δεν το βάζουμε όλο). Ισομοιράζουμε το μείγμα σε 12 φόρμες για μάφινς. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, μέχρι να φουσκώσουν καλά, περίπου 20-25 λεπτά. Τα αφήνουμε να σταθούν 10 λεπτά στη φόρμα και έπειτα τα ξεφορμάρουμε.

    Συνταγή: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου