fbpixel

Search icon
Search
TRENDS & CATWALKS

Τα μανίκια καμπάνα είναι η τάση του 2023 που πρέπει να φορέσετε από τώρα

Χαρίστε retro αισθητική στην εικόνα σας


Τα μανίκια καμπάνα είναι η τάση του 2023 που πρέπει να φορέσετε από τώρα

Οι τάσεις για τη νέα σεζόν είναι γνωστές εδώ και αρκετούς μήνες. Οι σχεδιαστές για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023 παρουσίασαν μία σειρά από σχέδια, τα οποία ανυπομονούμε να φορέσουμε. Ένα από αυτά είναι τα μανίκια καμπάνα, ή αλλιώς bell sleeves, τα οποία έρχονται να αντικαταστήσουν τα puff sleeves που είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Τα συναντήσαμε τόσο σε top και πουκάμισα όσο και σε πουλόβερ και φορέματα, ανάλογα με το στιλ και τον χαρακτήρα σας. Αναδεικνύουν μια retro αισθητική, καθώς αντλούν έμπνευση από την δεκαετία των '70s, η οποία για ακόμα μία χρονιά κάνει ένα δυναμικό come back.

Runways

Δεν ήταν λίγοι οι fashion houses, οι οποίοι επέλεξαν το συγκεκριμένο trend στις πασαρέλες, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο την έντονη παρουσία που θα έχει την επόμενη σεζόν. Ξεκινώντας από το brand Proenza Schouler, είδαμε τα μανίκια καμπάνα να κυριαρχούν με κρόσσια τόσο σε shirt dresses όσο και σε φορέματα, σε mini εκδοχές, προσθέτοντας πόντους σε κατά τ' άλλα απλά σχέδια. Μας απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο, ότι η συγκεκριμένη λεπτομέρεια μπορεί να αλλάξει εξ' ολοκλήρου τον χαρακτήρα του κομματιού. 

proenza-schouler-ss23-look-23-monica-feudi-scaled.jpg
Proenza Schouler SS23

Από την άλλη πλευρά, ο αγαπημένος Elie Saab, διατηρώντας τα χαρακτηριστικά του στοιχεία, έντονα μοτίβα, χρώματα και λουλούδια, τα bell sleevs παρουσιάστηκαν σε tops, τα οποία θα γίνουν ο καλύτερός μας σύμμαχος στις καλοκαιρινές διακοπές και στα resort wear looks μας. Συνδυάστηκαν με το αντίστοιχο shorts, προσφέροντας παιχνιδιάρικες εικόνες που δεν θα μπορούμε να αντισταθούμε. 

1665499664-1665056580636451-elie-saab-rtw-ss23-34-1.jpg
Elie Saab SS23

Ο ισπανικός οίκος Marques’Almeida δημιούργησε μία από τις πιο εκκεντρικές συλλογές, βασισμένη στις overszied σιλουέτες, στα έντονα χρώματα και στους όγκους. Φυσικά και τα μανίκια καμπάνα δεν γινόταν να λείπουν, από τις μπλούζες και τα φορέματα, χαρίζοντας μοναδικές διχρωμίες καθώς ήταν σε διαφορετικό χρώμα από το υπόλοιπο κομμάτι και έγιναν μ' αυτόν τον τρόπο πρωταγωνιστές. Τα tops συνδυάστηκαν με denim pants, χαρίζοντας μας ιδέες για να εντάξουμε το αυτό το hot trend στα every day look μας.

00010-marques-almeida-spring-2023-ready-to-wear-credit-brand.jpg
Marques’Almeida SS23

Street style 

Τα κορίτσια του street style δεν χάνουν ευκαιρία για να συμπεριλάβουν τα big trends στις εμφανίσεις τους, χαρίζοντας μας μοναδικές ιδέες για να είμαστε πάντοτε ένα βήμα μπροστά και να δημιουργούμε stylish σύνολα που θα «κλέψουν» τις εντυπώσεις.

Bell sleeve jacket

e1f28628a021eae59185499a86476cba-kFJMG.jpg


Αναζητάτε τρόπους για να εντυπωσιάσετε από την πρώτη κιόλας στιγμή. Ένα jacket με μανίκια καμπάνα θα σας προσφέρει το αποτέλεσμα που αναζητάτε, χωρίς να χρειαστεί να καταβάλετε ιδιαίτερη προσπάθεια. Μπορείτε να το προτιμήσετε για πλήθος περιστάσεων, από το πρωί μέχρι το βράδυ και να το συνδυάσετε με όλα τα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σας. Ξεφύγετε από τις συνηθισμένες αποχρώσεις και επιλέξτε τόνους-τάσεις, όπως είναι το χακί και το πράσινο. Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου προσθέστε λάμψη στο look σας. μ' ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα metallic Mary Jane και glittery socks

Top

144c54e19122eee255027630333e24f5-Q127N.jpg


Τα bell sleeves tops είναι το ιδανικότερο κομμάτια για να συνδυάσετε με τα denim pants σας. Ο συνδυασμός τους θα σας χαρίσει ένα super stylish look για τις εμφανίσεις σας, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ακολουθήστε τις τάσεις κατά γράμμα και δημιουργήστε totan black looks που θα προσφέρουν κομψότητα και chic αισθητική. Όσον αφορά τα παπούτσια, μπορείτε να κινηθείτε σε ψηλοτάκουνα για πιο formal εμφανίσεις αλλά και σε sneakers για πιο cool και slingbacks για πιο tailored.

Shirt

a7f7d442c99bc9e61ab93dc103908ec3-1.jpg
Image source: @nymag

Ένα πουκάμισο με μανίκια καμπάνα θα ανανεώσει το πιο κλασικό σχέδιο όλων των εποχών. Οι τρόποι για να το φορέσετε είναι πολλοί, ανάλογα με το χαρακτήρα που θέλετε να χαρίσετε στην εικόνα σας. Για περισσότερο styling αλλά και θερμοκρασία συνδυάστε το μ' ένα roll neck, ενώ μπορείτε να το φορέσετε και μαζί με το slip dress σας. Η συγκεκριμένη προσθήκη θα σας «λύσει» τα χέρια και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες σε πολλές περιστάσεις. 

1

Cotton poplin shirt

Max Mara BUY HERE

2

Sweater Dress

Etro, Intervista BUY HERE

3

Dress

Vero Moda, notos.gr BUY HERE

4

Cashmere Pullover

MAX&Co BUY HERE

5

Leather shirt

Massimo Dutti BUY HERE