fbpixel

Search icon
Search
STYLING TIPS

Οι πιο μοντέρνοι τρόποι για να φορέσετε το slip dress τη νέα σεζόν

Όλα τα styling tips που πρέπει να γνωρίζετε


Οι πιο μοντέρνοι τρόποι για να φορέσετε το slip dress τη νέα σεζόν

Πολλοί πιστεύουν ότι το fashionistas approved slip dress ανήκει κατά κύριο λόγο στο καλοκαίρι. Η μόδα όμως για ακόμα μια φορά αποδεικνύει το αντίθετο απ' αυτό που πιστεύουμε και δεν υποκύπτει σε κανόνες και καλούπια. Άνετο, ευέλικτο και απόλυτα stylish δεν πρέπει να λείπει από καμία συλλογή, ανεξαρτήτως εποχής. Μπορούν να πάρουν τον χαρακτήρα που εσείς αναζητάτε, από casual morning looks μέχρι πιο formal για βραδινές εξόδους. Οι τόνοι που κυριαρχούν καλύπτουν μεγάλη γκάμα επιλογών, ανάλογα με τα γούστα σας. Ένα μαύρο slip dress θα σας λύσει τα χέρια, ακόμα και στις πιο απαιτητικές περιστάσεις. 

Story telling 

Πριν όμως παρουσιάσουμε τα πιο hot styling tips για να φορέσετε το slip dress, αξίζει να γνωρίζουμε τι ακριβώς είναι. Πρόκειται για ένα φόρεμα, το οποίο μοιάζει με εσώρουχο μιας άλλης εποχής ή/και μεσοφόρι. Το ύφασμα του είναι κατά κύριο λόγο το μετάξι, έχει λεπτές τιράντες και αγκαλιάζει μ' έναν μοναδικό τρόπο το γυναικείο σώμα. Η ιστορία του είναι μακρά, ενώ τις τελευταίες σεζόν κυριαρχεί και πάλι στις πασαρέλες. Έχει φορεθεί ως εσώρουχο, φόρεμα αλλά και νυφικό μετατρέποντάς όλες τις γυναίκες σε φανατικές του θαυμάστριες. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της δεκαετίας των '60s αποτέλεσε «όπλο» της σεξουαλικής γοητείας, δίνοντας του μια θέση στη γκαρνταρόμπα κάθε γυναίκας που λατρεύει το στιλ. 

How to wear it 

1. With t-shirt

0031703a77ed41f986bfd1009d653d65.jpg


Ένα από τα πιο δημοφιλή styling hacks της μεταβατικής περιόδου είναι να συνδυάσετε το slip dress σας μ' ένα t-shirt. Η λευκή επιλογή της μπλούζας, θα σας προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία. Μάλιστα, είναι ο κατάλληλος συνδυασμός σε περίπτωση που επιθυμείτε να δώσετε στην εικόνα σας μια πιο χαλαρή διάθεση. Όσον αφορά τα παπούτσια, αν θέλετε να υιοθετήσετε μια casual αισθητική, head to toe, τα αθλητικά είναι η κατάλληλη επιλογή. Από την άλλη πλευρά για πιο casual chic looks, ένα ζευγάρι loafers ή ψηλοτάκουνα θα σας προσφέρουν αυτό που αναζητάτε.

2. '90s Grunge

1649669528412-468940828-slip-dress-styling-tips-5.webp


Η απόλυτη απογείωση των slip dresses ήρθε τη χρυσή δεκαετία των '90s κι έτσι θα πρέπει να της αποτίσετε φόρο τιμής με τις στιλιστικές επιλογές που θα κάνετε. Ταιριάξτε το φόρεμα σας μ' ένα δερμάτινο boxy biker jacket κι ένα ζευγάρι μπότες ή chunky loafers ανάλογα με το γούστο και την αισθητική σας. Για να δημιουργήσετε αρμονικές αντιθέσεις προτιμήστε έντονο χρώμα στο φόρεμα σας και μαύρα αξεσουάρ.

3. Office looks 

a2a32844c4d5eadffcb7ad760726a9fd.jpg
Image source: @popsugar

Ένα slip dress αποτελεί μια συχνή επιλογή για τις πρωινές εμφανίσεις στο γραφείο. Για να πετύχετε το απαραίτητο αποτέλεσμα δεν χρειάζεται να καταβάλετε ιδιαίτερη προσπάθεια. Προσθέστε ένα blazer - αν είστε λάτρεις του slouchy style προτιμήστε oversized γραμμές - κι ένα ζευγάρι slingback ακόμα και ψηλοτάκουνα. Αν επιθυμείτε να κάνετε περισσότερο layering με το φόρεμά σας προσθέστε ένα πουκάμισο από μέσα.

4. Accessories

5258c6cd275e6f18e6720b120c1fc8d3.jpg
Image source: @standard.uk

Το slip dress έχει μετατραπεί σ' ένα basic item της γυναικείας συλλογής. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ότι θέλετε επάνω τους. Βασικό στοιχεί αυτής της διαδικασίας είναι τα αξεσουάρ. Οι τσάντες, τα πανωφόρια, τα κοσμήματα αλλά και τα μαντήλια θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη διαφορά και να δώσετε έναν φρέσκο αέρα στο φόρεμά σας. Βρείτε αυτά που σας ταιριάζουν και μη χάσετε την ευκαιρία να τα δοκιμάσετε. 

 

1

Slip dress

ZARA BUY HERE

2

Slip dress

H&M BUY HERE

3

Lora camel satin dress by Maradoro

Maradora, Mosty.com BUY HERE

4

Envers satin dress

Max Mara BUY HERE

5

Slip dress

Marella BUY HERE