fbpixel

Search icon
Search
Τα απόλυτα must-dos για να προετοιμάσετε το σώμα σας πριν τις διακοπές
FACE & BODY

Τα απόλυτα must-dos για να προετοιμάσετε το σώμα σας πριν τις διακοπές

Απολαύστε τις πιο ξέγνοιαστες ημέρες του χρόνου


Πιθανότατα έχετε ήδη κάνει τις πρώτες σας εξορμήσεις στην παραλία αλλά ο Αύγουστος που πλησιάζει θεωρείται κι επίσημα ο μήνας των διακοπών. Είτε θα πάτε σε κάποιο νησί, είτε θα προτιμήσετε πιο κοντινούς προορισμούς, το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειάζεστε την απαραίτητη προετοιμασία για να αναδείξετε την πιο εντυπωσιακή εκδοχή του εαυτού σας. Γι' αυτόν τον λόγο συγκεντρώσαμε -για εσάς- όλα όσα μπορείτε να κάνετε για να έχετε τα μέγιστα αποτελέσματα σε ελάχιστο χρόνο.

Διαμορφώστε τη στάση σας

original.jpg

Μπορεί να μην το είχατε σκεφτεί ποτέ, αλλά αλλάζοντας τη στάση σας θα κάνετε το σώμα σας να φαίνεται τελείως διαφορετικό. Οι μύες μοιάζουν αυτόματα πιο τονισμένοι και ο πυρήνας του σώματος σας πιο ίσιος και σταθερός. Οπότε θα πετύχετε εύκολα μια υπέροχη σιλουέτα, ακόμα και για τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες. 

Προσαρμόστε τη διατροφή σας στην εποχή

Όταν η συζήτηση έρχεται στο θέμα της εποχικής διατροφής, τότε, τα καλοκαιρινά τρόφιμα είναι η απάντηση. Σαλάτες, φρούτα, λαχανικά σε διαφορετικά χρώματα και γεύσεις είναι διαθέσιμα για να επιλέξετε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε αυτά που σας αρέσουν και να προσθέσετε λίγη πρωτεΐνη καθώς και υγιεινά λιπαρά οξέα -όπως ένα αβοκάντο- ώστε να έχετε μια ολοκληρωμένη καθημερινή πρόταση. Για να κάνετε το τελικό αποτέλεσμα ακόμη πιο ενδιαφέρον σκεφτείτε ότι δημιουργείτε ένα «ουράνιο τόξο» στο πιάτο σας. Simple as that! 

Πείτε «ναι» σε μια κρέμα

Διατροφή, γυμναστική και πολύ νερό μπορούν να κάνουν θαύματα. Αλλά μια κρέμα για σμίλευση και για απομάκρυνση της κυτταρίτιδας είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεστε ώστε να δώσετε στο σώμα σας το απαραίτητο boost. 

Αλλάξτε τη γυμναστική σας

Αν υπάρχει μια αλήθεια για τη γυμναστική, τότε αυτή είναι ότι το σώμα συνηθίζει στις ίδιες ασκήσεις. Για να έχετε, λοιπόν, τα μέγιστα αποτελέσματα στον ελάχιστο χρόνο θα πρέπει να αλλάζετε τη ρουτίνα σας, ώστε να ενισχύετε τον μεταβολισμό και τις αντιστάσεις σας. Αν για παράδειγμα κάνετε συνέχεια cardio, δοκιμάστε pilates ή yoga. Αν επιθυμείτε ακόμη περισσότερες αλλαγές, τότε αλλάξτε το γυμναστήριο με την άσκηση σε εξωτερικό χώρο. 

lady-body-cream-NKqh3.jpeg

Σκεφτείτε να πάρετε συμπληρώματα διατροφής

Ποτέ δεν είναι πολύ αργά ή πολύ νωρίς για να κάνετε εξετάσεις αίματος και να ελέγξετε αν σας λείπουν κάποιες απαραίτητες βιταμίνες. Έτσι, δύο εβδομάδες πριν ταξιδέψετε, συνίσταται να κάνετε τις απαραίτητες εξετάσεις για να ελέγξετε αν είναι απαραίτητη η λήψη συμπληρωμάτων όπως βήτα καροτίνη και τα αντιοξειδωτικά εκχυλίσματα με πικνογενόλη, βιταμίνη C ή και βιταμίνη Ε. Θυμηθείτε, το να φροντίσετε το δέρμα σας ξεκινάει πάντα από μέσα.

Αποφύγετε το αλάτι 

Αν θέλετε άμεσα αποτελέσματα, τότε, θα πρέπει να κάνετε κι έξυπνες κινήσεις. Μια από αυτές είναι να αποφύγετε το αλάτι καθώς συγκρατεί το νερό στο σώμα και έτσι προκαλεί περιττά φουσκώματα. Για να μειώσετε το bloating effect το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καταναλώσετε άφθονο νερό και να αποφεύγετε τις τροφές με αλάτι και επεξεργασμένους υδατάνθρακες περίπου μια εβδομάδα πριν τις διακοπές. 

Επενδύστε στον καθαρισμό της επιδερμίδας

Η ρύπανση, τα αντηλιακά, και οτιδήποτε άλλο «κολλάει» στην επιδερμίδα σας μπορεί να μπλοκάρει τους πόρους του δέρματος. Αυτό σημαίνει πως αυτόματα έχετε ένα θαμπό αποτέλεσμα, το οποίο σίγουρα θα οδηγήσει σε μια εμφάνιση που σας ενοχλεί. Αντί, λοιπόν, να επιβαρύνετε το δέρμα σας και την εμφάνισή του, επενδύστε σε ένα καλό balm καθαρισμού για ολόκληρο το σώμα που θα διαλύσει όλα τα ίχνη SPF και περιττής «βρωμιάς». 

body-tanned.jpg

Βοηθήστε τα μαλλιά σας να κάνουν ένα διάλειμμα

Ποιος είπε ότι η αποτοξίνωση είναι κάτι που κάνετε μόνο στο σώμα σας; Για να νιώθετε υπέροχες στις διακοπές θα πρέπει κάθε μέρος του σώματος σας να αποπνέει υγεία. Έτσι, μια μίνι αποχή από τα ζεστά εργαλεία styling είναι ακριβώς ότι χρειάζεστε. Αφήστε τα για μια εβδομάδα να στεγνώνουν φυσικά με τον αέρα και κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε απλώστε ένα leave-in conditioner στις άκρες σας.