fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

5 κανόνες για ένα τέλειο κορμί χωρίς κυτταρίτιδα λίγο πριν την παραλία

Απομακρύνετε την όψη φλοιού πορτοκαλιού


5 κανόνες για ένα τέλειο κορμί χωρίς κυτταρίτιδα λίγο πριν την παραλία

«Η κυτταρίτιδα μου πάντα με ενοχλούσε, αλλά ποτέ αρκετά για να κάνω κάτι γι' αυτήν.» Αν και οι δικές σας φράσεις ξεκινούν κάπως έτσι τότε μάλλον ανήκετε στο 90% των γυναικών που την έχουν στο σώμα τους. Σύμφωνα με μια έκθεση του 2018 στο International Journal of Women's Dermatology μάλιστα οι περισσότερες γυναίκες έχουν ξεκινήσει να το θεωρούν ως κάτι δεδομένο. Έτσι, με τις μέρες που το μπικίνι θα αποτελεί μόνιμο αξεσουάρ να πλησιάζουν, οι φωτογραφίες χωρίς να κρύβετε το σημείο και η άνεση στην παραλία θα πρέπει να αποτελούν δεδομένα. Παρόλα αυτά για εσάς που θέλετε να κάνετε μερικές βελτιωτικές κινήσεις, τα παρακάτω tips είναι απαραίτητα!

cellulite-cover.jpg

Η μέθοδος Cellfina

Το Celfina είναι μια ελάχιστα επεμβατική θεραπεία κυτταρίτιδας που έχει εγκριθεί από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής και που χρησιμοποιεί ειδικές βελόνες για να αποσπάσει τις ινώδεις ταινίες που προσκολλώνται στις κάτω πλευρές του δέρματος και σχηματίζουν "λακκάκια". Το Cellfina είναι καλύτερο όταν χρησιμοποιείται για τη θεραπεία μικρότερων περιοχών και είναι λιγότερο αποτελεσματικό για πιο γενικευμένη διαχείριση της κυτταρίτιδας. Το πλεονέκτημα του είναι πως είναι ελάχιστα επεμβατικό, διαρκεί περίπου μία ώρα στο γραφείο, δεν απαιτεί γενική αναισθησία ή καταστολή και τα αποτελέσματα είναι ορατά για πάνω από τρία χρόνια.

Η μέθοδος Cellulaze

Με απλά λόγια, το Cellulaze είναι ένα λέιζερ που εκπέμπει θερμότητα και διασπά τις ζώνες κολλαγόνου κάτω από το δέρμα που προκαλούν τα "λακκάκια" που φαίνονται ως κυτταρίτιδα. Η τεχνολογία χρησιμοποιεί ένα λέιζερ που κατευθύνεται κάτω από το δέρμα και η θερμότητά του διασπά τις λωρίδες ιστών που δένουν το δέρμα και δημιουργούν "λακκάκια" κυτταρίτιδας, καθώς και επάγει τη σύνθεση κολλαγόνου στο χόριο του δέρματος, το οποίο συσφίγγει το δέρμα. Εκτός από το ότι λειτουργεί καλύτερα σε άτομα με ήπια έως μέτρια κυτταρίτιδα, μπορεί να φέρει και αποτέλεσμα στη χαλάρωση του δέρματος. Τα καλύτερα αποτελέσματα παρατηρούνται συνήθως σε ασθενείς που έχουν ήδη το επιθυμητό τους βάρος.

cellulite3.jpg

Το υπέροχο Dry Brushing

Αν έχετε ψάξει ποτέ για θεραπείες περιποίησης στο σπίτι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε δει επανειλημμένα το dry brushing. Το στεγνό βούρτσισμα - γνωστό ως garshana - είναι η αγιουρβεδική πρακτική του μασάζ στο ξηρό δέρμα που προωθεί την υγεία. Η υπεροχή της τεχνικής είναι ότι χρειάζεται πολύ λίγα από άποψη τόσο των εργαλείων όσο και της προσπάθειας για να επιτύχει καταπραϋντικά αποτελέσματα ενίσχυσης του δέρματος - εξ ου και γιατί είναι τόσο δημοφιλής για θεραπείες δέρματος στο σπίτι. Για να κάνετε στεγνό βούρτσισμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ubtans (φυτικές πάστες), λούφα, στεγνή βούρτσα ή μεταξωτά γάντια.

Η μέθοδος Cupping

Η βεντούζες είναι μια πρακτική, που χρονολογείται ήδη από το 3000 π.Χ. σε όλη την Ασία και την Ευρώπη, στην οποία οι ασκούμενοι χρησιμοποιούν κύπελλα για να δημιουργήσουν αναρρόφηση σε στοχευμένες περιοχές του δέρματός σας. Διασημότητες όπως η Γκουίνεθ Πάλτροου και ολυμπιονίκες όπως ο Μάικλ Φελπς άρχισαν να βάζουν την τεχνική του cupping στον "χάρτη" στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από μερικά χρόνια —πιθανότατα έχετε δει τις φωτογραφίες—αλλά οι ολιστικοί επαγγελματίες την έχουν κάνει πλέον άμεσα διαθέσιμη για πολύ περισσότερο κόσμο. Αυτό που ουσιαστικά συμβαίνει είναι πως χρησιμοποιεί αναρρόφηση για να φέρει αίμα και ενέργεια, τσι, όπως λέγεται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, στην περιοχή. Σκοπός του είναι να διαλύσει τη στασιμότητα και να κινήσει το αίμα σας, να αυξήσει την κυκλοφορία και τη λεμφική παροχέτευση και να επιλύσει προβλήματα που μερικές φορές βρίσκονται βαθιά στην περιτονία και στα στρώματα των μυών. 

cellulite.jpg

Οι αγαπημένες κρέμες

Πραγματικά δεν υπάρχει μαγική θεραπεία ή κρέμα για την κυτταρίτιδα και δεν πρόκειται να σας πούμε κάτι ριζοσπαστικό. διαφορετικά. Η κυτταρίτιδα είναι μια πολύπλοκη δομική διαδικασία που συμβαίνει βαθιά μέσα στον ιστό του δέρματος και είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί τοπικά. Παρόλα αυτά αν τα προϊόντα που θα επιλέξετε είναι στοχευμένα είναι εξακριβωμένο πως βελτιώνουν την όψη του δέρματος, ελαχιστοποιούν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας και αφήνουν την περιοχή πιο ενυδατωμένη από ποτέ.

 All in one

All in one

Πολυδραστικό Gel, Tzimas Cosmetics

BUY ME
 Tools o'clock

Tools o'clock

Body-Slim Κρυοενεργό Πρόγραμμα Αδυνατίσματος, Lierac, Hondos Center

BUY ME
 Sleep in

Sleep in

Night Body Serum, Moroccanoil, Sephora

BUY ME