fbpixel

Search icon
Search
4+1 ασφαλείς και σίγουροι τρόποι καθαρισμού για τα κοσμήματά σας στο σπίτι
THE LOOK

4+1 ασφαλείς και σίγουροι τρόποι καθαρισμού για τα κοσμήματά σας στο σπίτι

Χρησιμοποιήστε υλικά που ήδη έχετε και χαρίστε τους και πάλι τη χαμένη λάμψη τους


Έπειτα από έναν μήνα κατ’ οίκον περιορισμό έχουμε καταφέρει λίγο ή πολύ να δημιουργήσουμε μια ρουτίνα στη νέα μας καθημερινότητα. Αφού περάσαμε τις πρώτες μέρες ανησυχώντας για το πώς θα περάσει ο καιρός αρχίσαμε σταδιακά είτε να προσαρμόζουμε τις παλιές μας συνήθειες, είτε να ανακαλύπτουμε νέες είτε να κάνουμε όλα αυτά που δεν προλαβαίναμε να κάνουμε μέσα στη μέρα. Αξιολογώντας τα νέα δεδομένα της ζωής μας, παρατηρήσαμε ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να ασχοληθούμε με τη ντουλάπα μας αλλά και να φροντίσουμε λίγο παραπάνω τα αγαπημένα μας κομμάτια και αξεσουάρ μας, κάτι που δεν είχαμε επιχειρήσει να κάνουμε μέχρι τώρα.

Αφού λοιπόν ανακαλύψαμε και σας παρουσιάσαμε τους πιο εύκολους και ασφαλείς τρόπους για να καθαρίσετε τα denim items αλλά και το leather jacket σας, η προσοχή μας στρέφεται στα κοσμήματα. Σίγουρα είστε πολλές που δεν έχετε βγάλει εδώ κι έναν μήνα κανένα κόσμημα από το συρτάρι αλλά κι εσείς που έχετε επιλέξει να φοράτε μόνιμα δαχτυλίδια, σκουλαρίκια ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό σημαίνει ότι έρχονται σε έντονη επαφή με τη σκόνη ή με νερό κατά τη διάρκεια του μπάνιου ή της συχνής πλύσης των χεριών σας και της χρήσης αντισηπτικού. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε, η φροντίδα των κοσμημάτων είναι μία διαδικασία που καλό θα ήταν να γίνεται συχνά για να εξασφαλίσετε την αντοχή τους μέσα στον χρόνο. Είναι αλήθεια ότι τα ασημένια αλλά και τα χρυσά κοσμήματα μαυρίζουν εύκολα αλλά η λύση στο πρόβλημα είναι απλή. 

Παρακάτω θα βρείτε μια σειρά από εύκολους και ασφαλείς τρόπους για να χαρίσετε στα κοσμήματά σας μια αίσθηση καθαριότητας αλλά και ανανέωσης!
cleaning-alert-1-1.jpg
Image source: @mikutas, @_thefab3

1. Ο ασφαλέστερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε ζεστό νερό και απλό καθαριστικό για τα πιάτα. Καλό θα ήταν να τα μουλιάσετε πρώτα για να μαλακώσουν τυχόν υπολείμματα βρωμιάς.

2. Επιλέξτε την οδοντόκρεμα. Ειδικά εάν τα αξεσουάρ σας είναι από χρυσό ή επιχρυσωμένα. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να απλώσετε σ’ ένα πανάκι ή σε μία οδοντόβουρτσα λίγη οδοντόκρεμα, να ρίξετε λίγο νερό και στη συνέχεια να αρχίσετε να τρίβετε απαλά στο σημείο που υπάρχουν λεκέδες ή που έχουν μαυρίσει. Αλήθεια, θα εντυπωσιαστείτε από τη λάμψη τους μόλις ολοκληρώσετε την καθαριότητα.

3. Για τα ασημένια κομμάτια σας ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι να προτιμήσετε σόδα ή αλάτι και λίγο αλουμινόχαρτο. Αρχικά, γεμίστε ένα μπολ μέχρι τη μέση με ζεστό νερό και προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα ή αλάτι. Στη συνέχεια, κόψτε το αλουμινόχαρτο σε λωρίδες και τοποθετήστε τες μέσα στο νερό. Το αλουμινόχαρτο σε συνδυασμό με το νερό και το αλάτι λειτουργούν ως μαγνήτης για τους μαύρους λεκέδες. Προσθέστε τα ασημένια αντικείμενα μέσα στο νερό για μερικά λεπτά κι έπειτα σκουπίστε τα μ’ ένα μαλακό πανί. Αμέσως θα παρατηρήσετε ότι τα μαύρα σημεία έχουν εξαφανιστεί.

4. Για τα κοσμήματα που είναι φτιαγμένα από μέταλλο «νίκελ», δηλαδή το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται τα περισσότερα faux, προτιμήστε τον συνδυασμό ξύδι-νερό. Σε μία μικρή λεκάνη ρίξτε ίση ποσότητα νερού και ξυδιού. Βυθίστε μέσα στο υγρό ένα παλιό ύφασμα και και μ’ αυτό ξεκινήστε απαλά να καθαρίζετε τα κοσμήματα. Στη συνέχεια μ’ ένα διαφορετικό πανί, το οποίο έχετε βρέξει μέσα σε σόδα με νερό, περάστε την επιφάνεια των κοσμημάτων σας. Τέλος, μ’ ένα τρίτο στεγνό πανί σκουπίστε... et voila!

5. Εάν έχετε στην κατοχή σας κοσμήματα, τα οποία αποτελούνται από ημιπολύτιμους λίθους, παρόλο που φθείρονται σπάνια σίγουρα θα έχετε νιώσει τη ανάγκη να τα φρεσκάρετε. Σ’ αυτήν την περίπτωση τα βάζετε μέσα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και υγρό πιάτων και τα αφήνετε για 20 λεπτά. Στη συνέχεια καθαρίζετε την πέτρα με μία μαλακή οδοντόβουρτσα και την ξεπλένετε με ζεστό νερό. Τόσο απλό!