fbpixel

Search icon
Search
Sweat-proof: Αυτές είναι οι αλλαγές που θα κάνουν το μακιγιάζ να κρατήσει όλη μέρα
MAKE UP

Sweat-proof: Αυτές είναι οι αλλαγές που θα κάνουν το μακιγιάζ να κρατήσει όλη μέρα

Τα πιο χρηστικά tips για ένα θέμα που σίγουρα σας απασχολεί


Το καλοκαίρι είναι γεμάτο υπέροχες καταστάσεις, μοναδικά συναισθήματα και ώρες που περνούν με ένα ποτό στο χέρι. Παρόλα αυτά το λιωμένο foundation, το λερωμένο eyeliner και το σούπερ κολλώδες κραγιόν δεν ανήκει σε όλα όσα περιγράψαμε. Έτσι, με τις μέρες να γίνονται όλο και πιο ζεστές είναι σίγουρο πως και εσείς θέλετε να νιώσετε πως το makeup σας παραμένει σταθερό ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες. Για αυτό το λόγο συγκεντρώσαμε, παρακάτω, όλα τα steps που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε αυτό το αποτέλεσμα.

makeup-summer.webp

Ξεκινήστε με τη σωστή ενυδατική κρέμα

Ο τρόπος που φροντίζετε το δέρμα σας είναι εξίσου σημαντικός με το μακιγιάζ που εφαρμόζετε σε αυτό. Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα χωρίς λάδι το πρωί. Έτσι, το πρόσωπο σας θα έχει λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσει λιπαρότητα μέσα στη μέρα.

Στρώμα αντηλιακής προστασίας

Εκτός από την ενυδάτωση του δέρματος σας, θέλετε επίσης να βεβαιωθείτε ότι προστατεύεστε σωστά από τον ήλιο — και αυτό σημαίνει να φοράτε αντηλιακό ευρέως φάσματος SPF 30 ή υψηλότερο κάθε μέρα, ακόμη και κάτω από το μακιγιάζ σας.

Επενδύστε σε ένα powerhouse primer

Δεν θα μετανιώσετε στιγμή αν εφαρμόσετε ένα high end primer σαν βάση, πριν το μακιγιάζ σας. Τα προϊόντα αυτά αποτελούν σίγουρα τον καλύτερο τρόπο να διατηρηθεί το μακιγιάζ σας, όλους τους καλοκαιρινούς μήνες, αψεγάδιαστο χωρίς να αισθάνεστε ένα βαρύ επιπλέον στρώμα.

smashbox-photo-finish-vitamin-glow-primer-30ml-3-1581686732.jpg

Φοράτε λιγότερο μακιγιάζ

Αν θέλετε να αποτρέψετε το μακιγιάζ σας από το να “σπάσει” πείτε μαζί μας: Less is more. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι απλώς να χρησιμοποιήστε μια έγχρωμη ενυδατική κρέμα και ένα concealer σε όποιο σημείο το χρειάζεστε.

Δώστε λάμψη με ένα bronzer

Το bronzer κάνει τα μάτια σας να φαίνονται πιο λαμπερά και τα δόντια σας πιο λευκά. Με απλά λόγια όλα μοιάζουν λίγο καλύτερα όταν υπάρχει αυτή η “ζεστασία” στο πρόσωπο σας. Για να διατηρήσετε το αποτέλεσμα και για να φαίνεται απόλυτα φρέσκο και φυσικό απλώστε το μόνο στα ψηλά σημεία του προσώπου σας, όπου δηλαδή ο ήλιος σας χτυπά φυσικά. Το να καλύπτετε κάθε γωνιά θα σας δώσει ένα ψεύτικο, “ψημένο” αποτέλεσμα που σίγουρα δε θα σας κολακέψει.

Παραλείψτε τις λάμψεις

Σε όλους αρέσει η ωραία λάμψη δροσιάς, αλλά υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ μιας υγιούς λάμψης και μιας υπερβολικά "φτιαγμένης". Αποφύγετε τα κρεμώδη foundation ή οτιδήποτε πολύ λαμπερό, καθώς η υγρασία θα σας κάνει να φανείτε εξαιρετικά λαμπερή και τελικά ιδρωμένη.

best-summer-primers-2.jpg

Δώστε στη σκιά σας δύναμη διατήρησης

Για σκιά ματιών μεγαλύτερης διάρκειας, αποφύγετε τη χρήση κρέμας ματιών στα βλέφαρά σας -μπορεί να διασπάσει το μακιγιάζ- και αντ 'αυτού απλώστε ένα primer ματιών. Θα ελαχιστοποιήσει το τσαλάκωμα και θα δημιουργήσει μια βάση για να κολλήσει η σκιά, ώστε να διαρκέσει περισσότερο.

Αλλάξτε το ρουζ με powder blush

Το ρουζ προσθέτει ισορροπία και υγεία σε κάθε εμφάνιση, αλλά είναι σημαντικό να επιλέγετε τις σωστές φόρμουλες. Για το καλοκαίρι επιλέξτε ένα powder blush και μετά αναμείξτε το με το χέρι ή το πινέλο σας.

Δοκιμάστε αδιάβροχα προϊόντα

Πλέον υπάρχουν πολλά καταπληκτικά προϊόντα μακιγιάζ μακράς διάρκειας. Επενδύστε σε μια καλή αδιάβροχη μάσκαρα ή ακόμη και σε άλλα προϊόντα όπως τα μολύβια ματιών. Θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα και κυρίως από τη διάρκεια τους.

Τοποθετήστε μίνι καλλυντικά στην τσάντα σας

Δε θα φαίνεστε ποτέ ξανά λιπαροί αν έχετε πάντα μαζί σας mini συσκευασίες από τα αγαπημένα σας προϊόντα. Είναι ιδανικά για χρήση ώστε να μπορείτε να διορθώνετε το μακιγιάζ σας εν κινήσει. Μια συμπαγής ημιδιαφανής πούδρα με συμπαγές απλικατέρ για παράδειγμα μπορεί να σας σώσει ακόμη και την τελευταία στιγμή.