fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Τελικά λήγει το αντηλιακό; Όλες οι απαντήσεις που χρειάζεστε για αποτελεσματική προστασία

Η προστασία του SPF είναι το απόλυτο ζητούμενο


Τελικά λήγει το αντηλιακό; Όλες οι απαντήσεις που χρειάζεστε για αποτελεσματική προστασία

«Λήγει το αντηλιακό είναι κάτι που πιθανότατα έχετε αναρωτηθεί καθώς ψάχνετε στο περσινό νεσεσέρ παραλίας. Είναι σίγουρα εύκολο να χρησιμοποιήσετε το ανοιχτό μπουκάλι που έχετε από την περασμένη χρονιά, αλλά αυτό δε σημαίνει πως αποτελεί και την ιδανική επιλογή για την επιδερμίδα και την προστασία σας. Όπως όλα τα καλλυντικά έτσι και τα αντηλιακά προϊόντα έχουν συγκεκριμένη διάρκεια ζωής και αποτελεί δική σας ευθύνη να προσέχετε την ημερομηνία λήξης τους, ειδικά καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν. Άλλωστε, σε κανέναν δεν αρέσει να έχει εγκαύματα ή να ψάχνει τις τέλειες θεραπείες μετά την έκθεση στην ήλιο.

Παρακάτω απαντάμε για εσάς μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις!
original-gx3uz.jpg

Λήγει το αντηλιακό;

Τα αντηλιακά έχουν ημερομηνία λήξης, επομένως θα πρέπει να τα πετάτε αφού αυτή περάσει. Αυτό που πρακτικά συμβαίνει είναι ότι η εκάστοτε εταιρία δεν εγγυάται τη λειτουργικότητα του προϊόντος από τη στιγμή που το συγκεκριμένο διάστημα έχει περάσει.

Τι μπορεί να συμβεί αν το χρησιμοποιήσετε μετά τη λήξη;

Εάν η μόνη σας επιλογή είναι μεταξύ της εφαρμογής ληγμένου αντηλιακού ή της μη εφαρμογής, τότε σύμφωνα με τον Joshua Zeichner, MD, αναπληρωτή καθηγητή δερματολογίας και διευθυντή αισθητικής και κλινικής έρευνας στη δερματολογία στο Mount Sinai Hospital στη Νέα Υόρκη πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτό που έχετε. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το ληγμένο αντηλιακό δε θα σας προσφέρει το ίδιο επίπεδο προστασίας που είχε όταν έγινε η παραγωγή του, αλλά είναι προτιμότερο από το να μην εφαρμόσετε τίποτα. Είναι εμφανές, λοιπόν, ότι όσο πιο πρόσφατα δημιουργήθηκε το προϊόν, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να προστατεύσει το δέρμα σας στο επίπεδο που αναγράφεται στην ετικέτα. 

 Rich texture

Rich texture

Αντηλιακό Γαλάκτωμα SPF30, Tzimas Cosmetics

BUY ME
 Anti-aging

Anti-aging

Urban Environment Age Defense Oil-Free SPF30, Shiseido, Attica

BUY ME
 Extremely fresh

Extremely fresh

Ideal Soleil Αντηλιακό Νερό για Λαμπερό Μαύρισμα Spf30, Vichy, Attica

BUY ME
 UVA/UVB protection

UVA/UVB protection

Sun Care Face and Body Milk SPF50

 Sensitive Sunscreen

Sensitive Sunscreen

British Summer Time Zinc & Cotton Extract SPF30, Pai, Sephora

BUY ME
 100% Mineral UV Filters

100% Mineral UV Filters

SPF 30 Daily Sunscreen, The Inkey List, Sephora

BUY ME

Πόσο διαρκεί το αντηλιακό μετά την ημερομηνία λήξης του;

Το αντηλιακό μπορεί να διαρκέσει έως και τρία χρόνια μετά την ημερομηνία λήξης, αλλά αν είστε ευαίσθητοι σε εξανθήματα και αλλεργίες τότε σίγουρα θα αισθανθείτε κάποια δυσφορία. Φυσικά, όπως αναφέραμε το επιπλέον πρόβλημα είναι πως το ληγμένο μπορεί να μην λειτουργεί όπως θα έπρεπε. 

Πώς καταλαβαίνετε αν το αντηλιακό έχει λήξει;

Ακόμη και αν δεν δείτε την ημερομηνία λήξης, μια περίεργη μυρωδιά, μια διαφορετική υφή ή μια αλλαγή στο χρώμα μπορεί να αποτελούν προειδοποιητικά σημάδια. Επειδή αυτό διαφέρει ανάλογα με τη μάρκα, είναι καλύτερο να αλλάζετε τις αντηλιακές σας κρέμες κάθε τρία χρόνια.

sun-protection.jpg

Πόσο αντηλιακό πρέπει να χρησιμοποιείτε;

Σύμφωνα με τον Dr. Zeichner, μια ποσότητα που χωράει στην παλάμη σας είναι ικανοποιητική για το πρόσωπό σας. Για το σώμα σας είναι η αντίστοιχη ποσότητα ανάλογα με το ύψος και το βάρος σας. Μάλιστα, είναι σημαντικό να αναφερθεί πως το αντηλιακό θα πρέπει να αλείφεται ξανά κάθε δύο ώρες.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης του;

Αν και τα περισσότερα μπορούν να αντέξουν την ζέστη και τις συνθήκες υγρασίας, είναι σημαντικό να φυλάσσετε τα μπουκαλάκια σας σε θερμοκρασία δωματίου. Δε συνίσταται, λοιπόν, να αφήνετε ένα μπουκάλι αντηλιακό στο ταμπλό του αυτοκινήτου σας καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει τη σταθερότητα της φόρμουλας.