fbpixel

Search icon
Search
MAKE UP

Ανάποδο cat eye: Βήμα-βήμα πώς θα πετύχετε αυτό το αποτέλεσμα

Ένα γιορτινό αποτέλεσμα που θα λατρέψετε


Ανάποδο cat eye: Βήμα-βήμα πώς θα πετύχετε αυτό το αποτέλεσμα

Εάν παρακολουθείτε τις τάσεις ομορφιάς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τότε σίγουρα ξέρετε το ανάποδο cat eye look που έχει κυριαρχήσει πρόσφατα στις ροές του TikTok και του Instagram. Με την εστίαση του eyeliner στην κάτω γραμμή των βλεφαρίδων σε αντίθεση με την επάνω γραμμή των βλεφαρίδων όπως με το παραδοσιακό eyeliner, δημιουργεί μια πιο βαθιά, πιο σαγηνευτική εμφάνιση που είναι ιδανική για τις μέρες των εορτών. Για αυτό συγκεντρώσαμε όλα εκείνα τα βήματα που θα σας χαρίσουν το τέλειο αποτέλεσμα με ελάχιστη προσπάθεια.

reverse-cat-eye-W6H9k.jpg

Βήμα 1. Βάλτε primer

Για να διασφαλίσετε ότι η σκιά ματιών και το eyeliner σας έχουν χρωματισμό και μεγάλη διάρκεια, ξεκινήστε με ένα primer. Ανακατέψτε λίγο primer ή concealer για σκιές ματιών στα πάνω βλέφαρά σας καθώς και στα κάτω βλέφαρα για να λειτουργήσει ως βάση. Αν και συνήθως δεν σκέφτεστε να κάνετε "αστάρωμα" κάτω από τα μάτια σας, η εστίαση αυτού του βλέμματος είναι στην κάτω γραμμή των βλεφαρίδων, επομένως το primer αυτής της περιοχής είναι απαραίτητο.  

Βήμα 2. Καθορίστε την άκρη

Για να δείχνει το πάνω βλέφαρο καθορισμένο και να μην υπερισχύει από την κάτω γραμμή των βλεφαρίδων, εφαρμόστε μια μεταβατική απόχρωση στην πτυχή του άνω βλεφάρου σας με ένα απαλό πινέλο για σκιές ματιών. Μια μεταβατική απόχρωση είναι ένα χρώμα που είναι δύο έως τρεις αποχρώσεις βαθύτερο από τον τόνο του δέρματός σας.

 High end

High end

Artliner Eyeliner, Lancome, Hondos Center

BUY ME
 Do it right

Do it right

Ultra Precise Eyeliner Brush, Bobbi Brown, Attica

BUY ME
 Perfect Strokes

Perfect Strokes

Matte Liquid Line, Rare Beauty, Sephora

BUY ME

Βήμα 3. Εφαρμόστε μια μεσαίου τόνου σκιά ματιών στη γραμμή των κάτω βλεφαρίδων

Για να ξεκινήσετε το εστιακό σημείο του βλέμματος, ξεκινήστε εφαρμόζοντας μια μεσαίου τόνου σκιά ματιών στην κάτω γραμμή των βλεφαρίδων με ένα πινέλο μολυβιού. Αν θέλετε μια κλασική μαύρη εμφάνιση, επιλέξτε ένα μεσαίο καφέ ή ένα γκρι. Η εφαρμογή μιας απόχρωσης μεσαίου τόνου κάτω από τη βαθύτερη απόχρωση θα δημιουργήσει κλίση και τελικά μια πιο απαλή, πιο αναμεμειγμένη εμφάνιση. Για να δώσετε στη σκιά ματιών μια φτερωτή εμφάνιση, σύρετε το πινέλο προς τα πάνω όπως θα κάνατε με ένα παραδοσιακό eyeliner. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε ταινία στην εξωτερική γωνία των ματιών σας για να λειτουργήσει ως οδηγός για τη σκιά ματιών και να δημιουργήσει μια έντονη γραμμή.

Βήμα 4. Εφαρμόστε τη βαθύτερη σκιά ματιών στη γραμμή των κάτω βλεφαρίδων

Για να εμβαθύνετε το βλέμμα και να προσθέσετε ακόμα περισσότερη ευκρίνεια, εφαρμόστε μια μαύρη σκιά ματιών όσο πιο κοντά γίνεται στις κάτω βλεφαρίδες σας με ένα πινέλο με μολύβι ή ένα πινέλο με φτερωτό eyeliner. Ακολουθήστε το σχήμα της μεσαίας σκιάς που εφαρμόσατε πρώτα. Αν θέλετε να κάνετε το cat eye πιο εντυπωσιακό, σύρετε τη σκιά στις εσωτερικές σας γωνίες και δημιουργήστε μια αιχμηρή γωνία. Μπορείτε να αφήσετε την επάνω γραμμή των βλεφαρίδων γυμνή για να τονίσετε πραγματικά την κάτω γραμμή των βλεφαρίδων ή να της δώσετε λίγο ορισμό εφαρμόζοντας μια μικρή ποσότητα αυτής της σκιάς ακριβώς πάνω από τις βλεφαρίδες σας. Φροντίστε να κάνετε blend μέχρι να γίνει διακριτικό και διάχυτο.

reverse-cat-eye-QmjiY.jpg

Βήμα 5. «Γράψτε» στην κάτω γραμμή σας

Ένα σημαντικό κλειδί για μια σαγηνευμένη εμφάνιση είναι η επένδυση της κάτω γραμμής των ματιών με ένα μαύρο μολύβι ματιών. Έχει πλούσια χρωστική ουσία και έχει μεγάλη διάρκεια και θα κάνει το βλέμμα σας να λάμπει όλο το βράδυ. 

Βήμα 6. Ολοκληρώστε με μάσκαρα όγκου

Το τελευταίο βήμα σε κάθε εντυπωσιακό μακιγιάζ ματιών είναι να το ολοκληρώσετε με μάσκαρα που δίνει όγκο. Επιλέξτε κάποια που παρέχει έντονο όγκο χωρίς να ξεφλουδίζει ή να βαραίνει τις βλεφαρίδες γιατί με αυτό τον τρόπο θα είστε ανέμελες για ώρες.