fbpixel

Search icon
Search
EDITORS' CHOICE

Primer: Πώς να το τοποθετείτε σωστά βήμα-βήμα

To απόλυτο beauty guide για τα 12 καλύτερα της αγοράς


Primer: Πώς να το τοποθετείτε σωστά βήμα-βήμα

Στο makeup υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων: αυτοί που λατρεύουν τα primers και αυτοί που προτιμούν την απλή εφαρμογή makeup. Αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία τότε σίγουρα τα προϊόντα που συγκεντρώσαμε θα σας πείσουν να επανεξετάσετε τις απόψεις σας. Για όσες θέλετε λείο, ομοιόμορφο δέρμα το να δημιουργήσετε μια λεία βάση που αναστέλλει τις ραβδώσεις που μπορεί να δημιουργηθούν από το foundation είναι βασικό βήμα. Η προετοιμασία του δέρματος είναι το πιο σημαντικό μέρος κάθε εφαρμογής μακιγιάζ και το primer είναι σαν την τελευταία πινελιά στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας πριν εφαρμόσετε το μακιγιάζ σας.

foundation-concealer-4.jpg

Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλα σας

Όταν πρόκειται για την προετοιμασία του δέρματος, τα χέρια σας είναι τα καλύτερα εργαλεία. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας στο primer, μπορείτε να έχετε μια ομοιόμορφη εφαρμογή, ενώ ταυτόχρονα δίνει στο δέρμα ένα pick-me-up αποτέλεσμα που προκαλείται από το μασάζ που κάνετε. Έτσι, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εφαρμόστε πρώτα όλα τα προϊόντα της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας και στη συνέχεια ένα ομοιόμορφο στρώμα primer.  

Δοκιμάστε δύο στρώσεις

Αφού εφαρμόσετε όλη την περιποίηση της επιδερμίδας σας και τελειώσετε με το ενυδατικό σας primer παντού, εφαρμόστε ένα άλλο primer που λειαίνει τις λεπτές γραμμές και τους πόρους ενώ καταπολεμά τη λάμψη στις περιοχές όπου το χρειάζεστε περισσότερο. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, απλώστε αυτό το primer με κυκλικές κινήσεις σε περιοχές όπως το μέτωπο, το πηγούνι και τη μύτη.

 Water-based

Water-based

Synchro Skin Soft Blurring Primer, Shiseido, Attica

BUY ME
 Blurs imperfections

Blurs imperfections

Touche Éclat Blur Primer, Yves Saint Laurent, Hondos Center

BUY ME
 Step 1

Step 1

Skin Equalizer Primer Mattifying Primer, Make Up For Ever, Sephora

BUY ME
 Oil-free

Oil-free

Pro Filt'r Instant Retouch Primer Travel Size, Fenty Beauty, Sephora

BUY ME
 24h

24h

Prep & Hydrate Primer, Lancome, Attica

BUY ME
 Cosmetic textile

Cosmetic textile

Fluid Master Primer, Armani, Hondos Center

BUY ME

Μην αγνοείτε τα καπάκια σας

Τα μάγουλα, το μέτωπο, η μύτη και το πηγούνι σας δεν είναι τα μόνα σημεία που χρειάζονται primer. Υπάρχουν πάντα μέρη όπως τα καπάκια των ματιών σας ή ακόμη και η αρχή του λαιμού που απαιτούν ένα τέτοιο προϊόν καθώς στη συνέχεια το blending από ότι άλλο προστίθεται, γίνεται πολύ πιο εύκολο.

Δοκιμάστε ένα πινέλο

Στους κανόνες υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις. Εάν θέλετε να κάνετε πιο glam εμφάνιση, ένα πινέλο θα σας βοηθήσει. Με ένα πινέλο βάσης εφαρμόστε το primer και στη συνέχεια αδήστε το να δράσει για περίπου ένα ή δύο λεπτά πριν προχωρήσετε στα επόμενα βήματα. Αυτό το trick θα κλειδώσει το foundation από πάνω κρατώντας το σταθερό για ώρες. 

longwear-foundation-2.jpg

Εάν έχετε ξηρό δέρμα μη το παραλείπετε

Σε κάποιους το primer μπορεί να φαίνεται σαν εγγενής ξηραντικός παράγοντας, κάτι σαν spackle στο πρόσωπο, αλλά πλέον υπάρχουν πολλές φόρμουλες που ενυδατώνουν. Για πιο ξηρή επιδερμίδα που χρειάζεται λάμψη, θα χρησιμοποιήσετε κάποιο ανάλογο προϊόν σε όλο το πρόσωπο και θα δείτε το δέρμα σας να είναι πιο blur από ποτέ ενώ παράλληλα ενυδατώνετε από πολλαπλά προϊόντα.

 No pores

No pores

The Porefessional Face Primer, Benefit, Sephora

BUY ME
 Primer gel

Primer gel

Photo Finish Foundation Primer, Smashbox

BUY ME
 Mattifying primer

Mattifying primer

The Mattifier Shine Control Perfecting Primer + Finisher, Estee Lauder, Hondos Center

BUY ME
 Makeup canvas

Makeup canvas

Superprimer Universal Face Primer, Clinique, Hondos Center

BUY ME
 Top choice

Top choice

Infaillible Supergrip primer, L'Oreal Paris, Attica

BUY ME
 High end

High end

Forever Skin Veil SPF 20, Dior, Attica

BUY ME

Και τελικά

Τα primers προσώπου έχουν προχωρήσει πολύ τα τελευταία χρόνια, με όλο και περισσότερους ανθρώπους να καταλαβαίνουν επιτέλους τη σημασία και τη θέση τους στον κόσμο της ομορφιάς. Και πραγματικά, η ανάγκη τους δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Σκεφτείτε τα primer προσώπου ως ένα κρίσιμο σημείο άρθρωσης, μια γέφυρα που καλύπτει το χάσμα μεταξύ της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας και του μακιγιάζ σας. Για παράδειγμα, πολλά από τα αντιοξειδωτικά οφέλη των ορών βιταμίνης C μπορούν να βρεθούν πλέον και στα primer. Προσφέρουν, φυσικά, τα πιο διαφημισμένα πλεονεκτήματά τους, δηλαδή τη δημιουργία ενός απαλού καμβά στον οποίο θα προσκολλάται το μακιγιάζ σας και εν τέλει ενισχύουν τη δύναμη διατήρησης ως αποτέλεσμα. 

Τα πιο ενημερωμένα primers θα μπορούσαν εύκολα να θεωρηθούν ως περιποίηση της επιδερμίδας από μόνα τους, προσφέροντας μια σειρά από οφέλη για την τελειοποίηση της επιδερμίδας. Εν ολίγοις, είναι ένα προϊόν από το οποίο σχεδόν όλοι μπορούν να επωφεληθούν. Έτσι, εάν ανήκετε σε αυτούς που συνεχώς έχουν προβλήματα με την τέλεια διατήρηση ή την υφή του δέρματος τότε ένα primer είναι πραγματικά ανεκτίμητο.