fbpixel

Search icon
Search
MAKE UP

Makeup looks και σκιές ιδανικές για εσάς που έχετε μπλε μάτια

Το κάθε χρώμα έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες


Makeup looks και σκιές ιδανικές για εσάς που έχετε μπλε μάτια

Η ιδανική σκιά για το χρώμα των ματιών σας είναι η απόχρωση που επιθυμείτε να επιλέξετε την εκάστοτε ημέρα, ωστόσο είναι αποδεδειγμένο ότι ορισμένες σκιές θα αναδείξουν καλύτερα ορισμένα βλέμματα περισσότερο από άλλες. Και όλα αυτά ξεκινούν και καταλήγουν στη θεωρία των χρωμάτων: τα συμπληρωματικά χρώματα θα είναι πάντα αυτά που αλληλοσυμπληρώνονται. Για αυτόν τον λόγο, αυτές που θα δείξουν καλύτερα τα μπλε μάτια, είναι οι ζεστές αποχρώσεις όπως το πορτοκαλί, το καφέ, το ροδακινί και χρώμα της τερακότα, αλλά και μερικές πιο αστραφτερές glam επιλογές που θα βρείτε παρακάτω. Ανάλογα με το πόσο δραματικό ή φυσικό θέλετε να κάνετε το look σας, επιλέξτε χρώματα και κάντε συνδυασμούς για ένα εντυπωσιακό τελικό αποτέλεσμα. 

Απαλή καφέ σκιά

brown-eyeshadow.jpg

Οι ζεστές αποχρώσεις του καφέ είναι μια όμορφη καθημερινή επιλογή για γυναίκες με μπλε μάτια. Ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος να φορέσετε αυτή τη σκιά, είναι να την εφαρμόσετε στα καπάκια σας και στη συνέχεια να επενδύσετε στο πάνω βλέφαρο με μια πιο σκούρα σκιά μολυβιού για ευκρίνεια.

Ροδακινί σκιά

orange-eyeshadow.jpg

Αυτή η σκιά ματιών φωτίζει τα μάτια, είναι τολμηρή και αναδεικνύει υπέροχα το μπλε χρώμα κάνοντας την απόλυτη αντίθεση. Με μια απλώς απόχρωση μπορείτε να δημιουργήσετε ένα απόλυτα εντυπωσιακό look και με έντονες βλεφαρίδες να τονίσετε ακόμη περισσότερο το τελικό αποτέλεσμα.

«Μουτζουρωμένο» eyeliner

smudged-eyeliner.jpg

Μια από τις αγαπημένες και απόλυτα τολμηρές εμφανίσεις για μπλε μάτια είναι το “SJP”, το οποίο είναι ένα σκούρο καφέ ή μαύρο eyeliner ή σκιά που μουτζουρώνεται στην επάνω και στην κάτω γραμμή των ματιών σας. Το σύστησε στο κοινό η Sarah Jessica Parker και από τότε το «μουτζουρωμένο» eyeliner έχει γίνει η αγαπημένη εμφάνιση πολλών γυναικών καθώς δείχνει απόλυτα sexy.

Shimmery σαμπανιζέ σκιά 

shimmery-champagne-eyeshadow.jpg

Για έναν “υπαινιγμό” λάμψης που θα κάνει πραγματικά τα μπλε μάτια να αναδειχτούν η σκιά σε χρώμα σαμπάνιας είναι ιδανική. Μαζί με αυτήν και άλλοι ανοιχτόχρωμοι χρωματισμοί όπως το χάλκινο ή το ροζ χρυσό δημιουργούν το τέλειο ουδέτερο “σκηνικό” για ανοιχτόχρωμα μάτια και αναδεικνύουν πραγματικά τις διάφορες αποχρώσεις του χρώματος των ματιών σας.

Σκιά σε χρώμα τερακότα

teracota-eyeshado.jpg

Μπορεί να μην είναι το πρώτο χρώμα που θα σκεφτόσασταν για τα μπλε μάτια σας αλλά το πορτοκαλί-τερακότα χρώμα φαίνεται υπέροχο. Πάρτε για παράδειγμα τη μονόχρωμη εμφάνιση της Margot Robbie από την Pati Dubroff και αναδημιουργήστε το look με ελάχιστη προσπάθεια. Μάλιστα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και την τερακότα που έχετε για το υπόλοιπο πρόσωπο σας. 

Πορτοκαλί eyeliner

gigi-hadid-orange-eyeliner.jpg

Αφήστε τη Gigi Hadid να σας πείσει να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας και να δοκιμάσετε το νέον πορτοκαλί μακιγιάζ ματιών. Το χρώμα αυτό ταιριάζει υπέροχα με τα μπλε μάτια και ανεβάζει την αισθητική σας σε ένα απόλυτα upgraded επίπεδο. Ανάλογα με το σχήμα των ματιών, ένας πολύ καλός τρόπος για να τονίσετε τα μπλε μάτια είναι προσθέτοντας μια έντονη πορτοκαλί επένδυση στο εσωτερικό.

Μπλε σκιά

blue-eyeshadow.jpg

Για μια βραδινή εμφάνιση, χρησιμοποιείστε navy αποχρώσεις και βαθύ ανθρακί που θα αναδείξουν το μπλε των ματιών σας. Οι διαφορετικές αποχρώσεις σε συνδυασμό με ένα έντονο liner σε ίδιους χρωματισμούς θα σας φωτίσουν ενώ θα κάνουν την περιοχή να μοιάζει απόλυτα ομοιόμορφη. Οι έντονες γωνίες αλλά και οι εντυπωσιακές βλεφαρίδες συμπληρώνουν υπέροχα το τελικό αποτέλεσμα.

Top Choices

 All in

All in

Rose Quartz Eyeshadow Palette, Huda Beauty, Sephora

BUY ME
 Quad Refill

Quad Refill

Pure Color Envy Eyeshadow, Estee Lauder, Attica

BUY ME
 For Face And Body

For Face And Body

Norvina Pro Pigment Palette Vol. 6, Anastasia Beverly Hills, Sephora

BUY ME