fbpixel

Search icon
Search
MAKE UP

Dos & Don'ts: Tα πιο κοινά λάθη στην εφαρμογή του foundation

Και μαζί τα προϊόντα βάσης που θα σας χαρίσουν αλαβάστρινο πρόσωπο


Dos & Don'ts: Tα πιο κοινά λάθη στην εφαρμογή του foundation

Όσον η συζήτηση έρχεται στο μακιγιάζ, η τέλεια εφαρμογή βάσης, foundation, μοιάζει συχνά με μια ανέφικτη κατάκτηση, με μια διαδικασία που είναι αδύνατο να γίνει με ιδανικό τρόπο. Και αν είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας, γνωρίζετε ότι ακόμη και η πιο μικρή κακή "ευθυγράμμιση" μπορεί να αποδοθεί σε μια ποικιλία παραγόντων όπως το χρώμα, ο τύπος και η εφαρμογή. Αν και δεν είστε ειδικοί, εμείς προσπαθήσαμε να συγκεντρώσουμε όλα τα κοινά λάθη για να τα αποφύγετε και να δείτε ένα τελείως διαφορετικό αποτέλεσμα. 

Και φυσικά, στο τέλος, συμβουλευτείτε τον οδηγό με τα καλύτερα foundations που θα βρείτε στην αγορά.
sephora-emily-ramshaw-119-728x1090.jpg

Λάθος #1: Επιλέγετε το λάθος τόνο

Το πρόβλημα: Το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνετε οι περισσότεροι όταν επιλέγετε ένα foundation είναι ότι δε βρίσκετε το τέλειο "ταίρι" χρώματος για το δέρμα σας. Μερικές θέλετε να φαίνεστε πιο μπρούτζινες και μαυρισμένες από τον πραγματικό τόνο του δέρματος, οπότε επιλέγετε μια βάση που είναι πολύ ζεστή ή σκοτεινή.

Η λύση: Υπάρχουν πολλά που μπορούν να αλλάξουν. Κατ 'αρχάς, ξεκινήστε συνδυάζοντας δύο ή ακόμη και τρεις αποχρώσεις, από προϊόντα, ώστε να μπορείτε να βρείτε μια σκιά που είναι μοναδική και κολακευτική για τον τόνο του δέρματος σας. Ακόμη, αν θέλετε να το γυρίσετε υπέρ σας, χρησιμοποιείστε μια πιο σκοτεινή σκιά ως περίγραμμα αντικαθιστώντας το contour. Σε αυτή την περίπτωση φωτείστε τη  ζώνη Τ με ένα concealer και φυσικά μην ξεχάσετε το setting spray. 

 Matt perfection

Matt perfection

All Hours Foundation, Yves Saint Laurent, Hondos Center

BUY ME
 Luxury toys

Luxury toys

Capture Totale Super Potent Serum Foundation, Dior, Hondos Center

BUY ME
 50 shades

50 shades

Pro Filt'r Soft Matte, Fenty Beauty by Rihanna, Sephora

BUY ME
 For ever

For ever

Double Wear Stay-In-Place Makeup SPF10, Estee Lauder, Attica

BUY ME
 1% pure hyaluronic acid

1% pure hyaluronic acid

True Match Nude Plumping Tinted Serum, L'Oreal Paris, Attica

BUY ME
 Celebrity crush

Celebrity crush

Liquid Touch, Rare Beauty, Sephora

BUY ME

Λάθος #2: Ξεχνάτε τον τύπο του δέρματoς

Το πρόβλημα: Ένα ακόμη συχνό λάθος εφαρμογής foundation είναι ότι απλά να ξεχάσετε να λάβετε υπόψη τον τύπο του δέρματός σας όταν επιλέγετε την φόρμουλα σας. Ανάλογα με το αν είστε ξηροί, λιπαροί, ώριμοι ή ένα mix, θα χρειαστείτε κάτι διαφορετικό. Για παράδειγμα, εάν είστε επιρρεπείς στη λιπαρότητα που εμφανίζεται μέσα στην ημέρα, θα πρέπει να αποφεύγετε τις φόρμουλες με βάση το λάδι που υπόσχονται ένα δροσερό, φωτεινό φινίρισμα, όπως και αν είστε στεγνοί, το mat είναι το απόλυτο "no".

Η λύση: Προφανώς, όλα έχουν να κάνουν με το πώς προετοιμάζετε το δέρμα, εκτός από την προαναφερθείσα επίγνωση του τύπου δέρματος κατά την επιλογή του foundation σας. Πριν την αγορά, δοκιμάσετε πρώτα ένα δείγμα και εφαρμόστε το για μερικές ημέρες για να δείτε αν σας αρέσει η υφή και ο τόνος του. Στη συνέχεια, όσον αφορά την προετοιμασία του δέρματος σας, ενισχύστε την ενυδάτωση, επενδύστε σε προϊόντα που αφαιρούν τα μαύρα στίγματα και τους πόρους, πείτε "ναι" στα color correctors και θα δείτε πως όλα θα μοιάζουν διαφορετικά. Η αντιμετώπιση οποιωνδήποτε "μικροζητημάτων" πριν από την εφαρμογή της βάσης μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα. 

face-mapping.jpg

Λάθος #3: Χρησιμοποιείτε πάρα πολύ προϊόν

Το πρόβλημα: Το ζήτημα της υπερβολής θα είναι πάντα must. Με άλλα λόγια, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μικρότερη ποσότητα από το αγαπημένο σας προϊόν για να δείτε μια διαφορετική αισθητική στο πρόσωπο σας.

Η λύση: Η συμβουλή των ειδικών είναι το less is more. Ακόμη και αν είστε σε μικρή ηλικία και τα flaws σας είναι ελάχιστα, αν πιστεύετε πως θέλετε πλήρη κάλυψη, οι makeup artists σας ενθαρρύνουν να χρησιμοποιείτε ελαφρύτερες φόρμουλες όπως μια καλή CC ή BB. 

Λάθος #4: Ξεχνάτε τις προτεραιότητες

Το πρόβλημα: Ενώ πολλοί πιστεύετε ότι υπάρχει μια τυπική «βέλτιστη πρακτική» όσον αφορά την εφαρμογή του foundation σας γενικά ο καλύτερος τρόπος θα εξαρτηθεί από παράγοντες όπως και η προετοιμασία του δέρματος, από τα tools, από τη μέρα αλλά και από τις δικές σας αγαπημένες τακτικές. Όλα προσαρμόζονται. 

Η λύση: Επενδύστε σε ένα καλό beautyblender που προσφέρει συνήθως το πιο καθολικά άψογο αποτέλεσμα. Και όταν αρχίσετε να νιώθετε αυτοπεποίθηση δοκιμάστε να περάσετε και σε ένα πινέλο ή ακόμη και να κάνετε την εφαρμογή με τα καθαρά δάχτυλα σας. 

 Suncare

Suncare

Halo healthy glow all in one tinted moisturizer broad spectrum SPF25, Smashbox

BUY ME
 Smooth face

Smooth face

Dermablend Fluid Make-up, Vichy, Hondos Center

BUY ME
 Transparent cover

Transparent cover

Skin Fetish Sublime Perfection, Pat MC Grath, Sephora

BUY ME
 Natural beauty

Natural beauty

Neo Nude Foundation, Armani, Attica

BUY ME
 Silky composition

Silky composition

Intensive Serum Foundation SPF 40/30, Bobbi Brown

BUY ME
  Moisturizing texture

Moisturizing texture

Smart Hydrating Foundation, Kiko Milano

BUY ME