fbpixel

Search icon
Search
Selfcare o' clock: Τα wellness tips που πρέπει να υιοθετήσετε φέτος τις γιορτές
WELLNESS

Selfcare o' clock: Τα wellness tips που πρέπει να υιοθετήσετε φέτος τις γιορτές

Aφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας


Στην festive-season, εκτός από το γεγονός ότι έχουμε τη δυνατότητα να περάσουμε όμορφες, χαλαρές στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, έχουμε και λίγο περισσότερο χρόνο για εμάς, για να χαλαρώσουμε, να αποφορτιστούμε, να διώξουμε το έντονο άγχος και το stress και να ξεκινήσουμε μία νέα σελίδα, μία νέα χρονιά με πολύ μεγαλύτερη αισιοδοξία και θετική διάθεση. Οι γιορτές, αποτελούν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για ξεκούραση κι εμείς, ξεχωρίσαμε τα πιο hot wellness tips, που θα σας χαρίσουν ευεξία πρέπει να υιοθετήσετε asap!

Enjoy your life!

Meditation

Τα οφέλη του διαλογισμού είναι γνωστά εδώ και δεκαετίες για τον άνθρωπο, το μυαλό και τον οργανισμό του. Είναι ένα δώρο που μπορούμε να κάνουμε όλοι στον εαυτό μας, ειδικά τώρα, αυτή την περίοδο που έχουμε λίγο περισσότερο free time, σε σχέση με την busy καθημερινότητά μας. Στον διαλογισμό, αυτό που αντιμετωπίζουμε πραγματικά είναι ο εαυτός μας. Επιφέρει θετικές αλλαγές στη δομή του εγκεφάλου, αυξάνει την ευαισθησία απέναντι στους άλλους και μειώνει το stress που νιώθει ένας άνθρωπος. Με πιο απλά λόγια, καταπολεμά το άγχος και τις ψυχικές νόσους και βελτιώνει τη μνήμη, τη συγκέντρωση και την ποιότητα του ύπνου. Κάντε -λοιπόν- ένα mini break, ανάψτε μερικά αρωματικά κεριά, επιλέξτε ένα ήσυχο μέρος στο σπίτι σας και μία ώρα της ημέρας που θα έχετε την απόλυτη ηρεμία, για να συνδεθείτε με τον εαυτό σας, να τον ακούσετε. 

motoki-tonn-ezokzhyjafo-unsplash.jpg

Sleeping routine

Πόσες φορές έχετε αισθανθεί σε busy περίοδο πως έχετε ανάγκη από extra ύπνο, που θα σας ξεκουράσει και θα σας τονώσει σε σημαντικό βαθμό; Η περίοδος των γιορτών προσφέρεται για περισσότερη χαλάρωση κι αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να την εκμεταλλευτείτε -μεταξύ άλλων- για να αναπληρώσετε το χαμένο χρόνο και να δημιουργήσετε μία νέα sleeping routine. Ο ύπνος είναι το «κλειδί» για πάρα πολλά πράγματα σε αυτήν τη ζωή. Από την υγεία, μέχρι και τη διάθεσή μας και θα παρατηρήσετε, πως ένας καλός, βραδινός ύπνος θα σας χαρίσει ευεξία και το επόμενο πρωί, θα ξυπνήσετε γεμάτες ενέργεια κι ευεξία. Extra tip: Πριν να ξαπλώσετε στο κρεβάτι σας, αποχαιρετήστε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές σας κι αφήστε το μυαλό σας να χαλαρώσει πλήρως και να κάνει ένα διάλειμμα από τις πληροφορίες που δέχεται στη διάρκεια της κάθε ημέρας.

Exercise 

Το άγχος -δυστυχώς- αποτελεί πλέον βασικό συστατικό της καθημερινότητάς μας κι όλο και περισσότεροι άνθρωποι ψάχνουν να βρουν απαντήσεις και λύσεις στο συγκεκριμένο ζήτημα. Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτή την κατηγορία, ήρθε η στιγμή να πείτε ένα μεγάλο «ναι» στη γυμναστική, καθώς εδώ και χρόνια είναι γνωστό πως η σωματική άσκηση λειτουργεί αγχολυτικά και συμβάλλει στη μείωση του stress, χαρίζοντας ένα αίσθημα ευεξίας στον άνθρωπο. Εκμεταλλευτείτε αυτή την περίοδο των γιορτών, για να βρείτε το είδος της άσκησης που σας ταιριάζει κι εντάξτε σύντομα workouts στην καθημερινότητά σας, απολαμβάνοντας τα πολλαπλά τους οφέλη. Κάνοντας γυμναστική, εκκρίνονται ενδορφίνες, οι οποίες χαρίζουν ένα αίσθημα ευφορίας και πολύ σύντομα, θα παρατηρήσετε σημαντική διαφορά στη διάθεση και το σώμα σας.

tyler-nix-orvvdpagsec-unsplash.jpg

Pampering

Αισθάνεστε πως το δέρμα σας έχει ανάγκη από extra φροντίδα; Τι καλύτερο από μία spa-day στο σπίτι, που θα σας χαρίσει λάμψη και θα σας τονώσει -εξωτερικά κι εσωτερικά- αναδεικνύοντας τον καλύτερο εαυτό σας; Δημιουργήστε την κατάλληλη ατμόσφαιρα και ξεκινήστε με έναν καλό καθαρισμό προσώπου, με ένα ήπιο σαπούνι, προκειμένου να απομακρύνετε όλα τα υπολείμματα μακιγιάζ, προχωρώντας κατόπιν στα next steps. Μετά τον καθαρισμό, ακολουθεί η απολέπιση. Επιλέξτε κάποιο προϊόν peeling με χοντρούς κόκκους που θα απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα και με απαλές, κυκλικές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ, χαρίστε στον εαυτό σας ένα μασάζ. Συνεχίζοντας, εφαρμόστε τη μάσκα της αρεσκείας σας, απλώνοντάς την -ιδανικά- με ένα πινέλο, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και των χειλιών κι ολοκληρώστε με την ενυδατική σας κρέμα. Τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά και το δέρμα σας θα μοιάζει πιο glowy κι υγιές από ποτέ, για να κλέψετε την παράσταση σε όλες τις festive εμφανίσεις σας!

toa-heftiba-cnmv8eri90y-unsplash.jpg

Laughing

Μπορεί να φαντάζει περιττό ή κάτι δεδομένο, ωστόσο, λίγοι γνωρίζουν πόσο ευεργετικό είναι το γέλιο για τη ζωή μας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το γέλιο μπορεί να ενδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα, να απελευθερώσει ενδορφίνες που μειώνουν τον πόνο και να βελτιώσει τη λειτουργία αιμοφόρων αγγείων. Επίσης, έχει κατευναστική επίδραση και δεν είναι καθόλου τυχαίο, το γεγονός ότι αποτελεί βασικό συστατικών πολλών διαφορετικών ειδών γυμναστικής, αλλά και της yoga. Χαμογελάστε -λοιπόν- και βάλτε το γέλιο στην καθημερινότητά σας. Είναι μία μικρή, αλλά θαυματουργή κι απλή κίνηση, που σταδιακά θα αλλάξει σημαντικά τη διάθεσή σας και θα σας χαρίζει καλύτερη διάθεση κι ευεξία.