fbpixel

Search icon
Search
Αυτοί είναι οι 8 A-list σταρ που ορκίζονται στον διαλογισμό
WELLNESS

Αυτοί είναι οι 8 A-list σταρ που ορκίζονται στον διαλογισμό

Η συνήθεια που άλλαξε τη ζωή τους


Ο διαλογισμός είναι μία τέχνη του πνεύματος, που μπορεί να διδάξει πολλά σε κάθε άνθρωπο και πάνω από όλα, να αλλάξει τη ζωή προς το καλύτερο. Προσφέρει χαλάρωση κι ευεξία, είναι το απόλυτο μυστικό για μία καθημερινότητα stress-free, είναι απαραίτητος για όλους μας. Επιτυγχάνεται με βαθιά συγκέντρωση και με την απομάκρυνση κάθε σκέψης κι εξωτερικού ερεθίσματος και δεν είναι καθόλου τυχαίο, πως για πολλούς celebrities αποτελεί βασικό κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Από την Bella Hadid και την Jennifer Aniston, μέχρι τον πρίγκιπα Harry και την Eva Mendes, πολλοί διάσημοι έχουν μοιραστεί τις δικές τους εμπειρίες, δίνοντας χρήσιμα tips σε όσους αισθάνονται την ανάγκη να τους ακολουθήσουν.

Ήρθε η ώρα να αλλάξετε τη ζωή σας!

Prince Harry

shutterstock-436243174.jpg

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, ο πρίγκιπας Harry εμφανίστηκε στο podcast της Teenager Therapy και για πρώτη φορά, μίλησε με περισσότερες λεπτομέρειες για τη δική του καθημερινότητα και την απόφαση που του άλλαξε τη ζωή. «Για μένα, ο διαλογισμός είναι το κλειδί, δεν σκέφτηκα ποτέ ότι θα το έκανα αυτό. Ο χρόνος που αφιερώνω μέσα στην ημέρα μου, για να πάρω μια ανάσα, μου δίνει δυνάμεις για να αντέξω», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του κι αυτή, ήταν -ουσιαστικά- η πρώτη στιγμή που μίλησε ανοικτά για το συγκεκριμένο topic. Δεν ήταν μία εύκολη εξομολόγηση για τον Harry, ωστόσο, θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα σε ανθρώπους που παλεύουν με το έντονο άγχος και το stress και δε βρίσκουν τον κατάλληλο τρόπο να τα διαχειριστούν. Γι' αυτόν, λίγα λεπτά και μερικές σωστές αναπνοές μακριά από όλους κι από όλα, είναι αρκετά να κάνουν σημαντική διαφορά, ακόμη και στην πιο δύσκολη μέρα.

Jennifer Aniston

shutterstock-591305627.jpg

Το τελευταίο διάστημα, η Jennifer Aniston έχει δημιουργήσει μία διαφορετική σχέση με τους followers της στα social media. Μοιράζεται πολλές στιγμές από την καθημερινότητά της, μιλάει για τις αγαπημένες συνήθειές της και δε φοβάται ακόμη και να «τσαλακωθεί», να γίνει πιο ευάλωτη. Η διάσημη ηθοποιός, έχει μιλήσει πολλές φορές για τον διαλογισμό και το πόσο πολύ έχει αλλάξει την ίδια και τη ζωή της, παροτρύνοντας κι όσους βρίσκονται κοντά της να κάνουν το ίδιο. «Με είκοσι λεπτά την ημέρα θα καταλάβεις τη διαφορά. Όταν βαριέμαι και δεν το κάνω είναι εντελώς διαφορετική η ημέρα μου. Επομένως θέλω να είναι κάθε μέρα, το πρώτο πράγμα που θα κάνω με το που ξυπνήσω», εξηγεί η Aniston κι ίσως θα πρέπει να την ακολουθήσετε κι εσείς asap!

Katy Perry

shutterstock-707336986.jpg

Μία ακόμη γυναίκα με γεμάτη καθημερινότητα, που περιλαμβάνει πολλές, διαφορετικές δραστηριότητες. Η Katy Perry, ανήκει στη λίστα με τους celebrities που λένε ένα μεγάλο «ναι» εδώ και χρόνια κι εδώ και χρόνια, τον έχουν εντάξει στην κάθε τους ημέρα. Είναι η αγαπημένη της ώρα, η δική της στιγμή που κάνει ένα pause και παίρνει μία βαθιά ανάσα, για να συνεχίσει. Είναι το μυστικό της ηρεμίας και της ευτυχίας της κι όπως εξηγεί κι η ίδια, είναι αυτό που τη βοηθάει να ξεφεύγει από το χάος: «Η ζωή μπορεί να γίνει πολύ δύσκολη και χαοτική πολλές φορές. Πρέπει να δώσεις στον εαυτό σου την ευκαιρία για ένα διάλειμμα. Ο διαλογισμός αυτό κάνει για εμένα». Δεν πρόκειται για μία εύκολη διαδικασία, όπως έχει παραδεχτεί, ωστόσο, σταδιακά το σώμα και το μυαλό συνηθίζουν κι υιοθετούν διαφορετικούς ρυθμούς κα τα σημάδια βελτίωσης είναι κάτι παραπάνω από ορατά.

Bella Hadid

shutterstock-1115257307-1.jpg

Η Bella Hadid έχει μιλήσει δημόσια για τη σοβαρή κατάθλιψη και το άγχος που βίωσε ως έφηβη, για τις νευρικές κρίσεις που πάθαινε στο backstage των λαμπερών, fashion shows και το διάλειμμα από τα social media, που της προκαλούσαν extra άγχος και stress, που σε καμία περίπτωση δεν ήταν διαχειρίσιμα. Πέρασε πολλές, δύσκολες καταστάσεις, αλλά κατάφερε να κάνει ένα step μπροστά και να προχωρήσει. Να βρει τον εαυτό της και να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της. Ένα από τα μυστικά της ήταν ο διαλογισμός. Άκουσε τους ανθρώπους που βρίσκονταν κοντά της, τον έβαλε στη ζωή της και κάπως έτσι, step by step βγήκε από το τούνελ, όπως εξήγησε σε συνέντευξή της: «Πρόσφατα άρχισα να ακούω μουσική διαλογισμού πριν τον ύπνο. Μού χαρίζει πιο βαθύ ύπνο ακόμα κι αν έχω μονάχα λίγες ώρες μπροστά μου. Συνήθως στο τέταρτο τραγούδι με έχει ήδη πάρει ο ύπνος».

Dakota Johnson

shutterstock-2057544935.jpg

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι celebrities παίρνουν τη δύσκολη απόφαση να μιλήσουν δημόσια για τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζουν. Για τη σκληρή κι επίπονη μάχη με το άγχος και το stress, που επηρεάζουν όλη την καθημερινότητά τους. Η Dakota Johnson, είναι μία από αυτούς κι έχει μιλήσει για το δικό της ταξίδι. Για το πόσο δύσκολο ήταν -στην αρχή- να αποβάλλει το υπερβολικό άγχος από τη ζωή της. Όμως τα κατάφερε και σύμμαχός της σε αυτό, ήταν ο διαλογισμός. «Υπάρχουν μερικά μικρά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε όλοι μας και θα παρατηρήσουμε σύντομα σημαντική διαφορά. Ο διαλογισμός είναι ένα από αυτά ή μια βόλτα στο πάρκο. Πρέπει να είμαστε ευγενικοί με το σώμα μας και το ακούμε», εξήγησε σε συνέντευξη που παραχώρησε. Μίλησε ανοικτά, με ειλικρίνεια, γνωρίζοντας πως μπορεί να βοηθήσει κι άλλους ανθρώπους, να διαχειριστούν τις πιο δύσκολες καταστάσεις.

Beyoncé

shutterstock-1446778814.jpg

Η Beyoncé είναι μία γυναίκα που έχει γράψει -κι εξακολουθεί να το κάνει- τη δική της ιστορία. Όμως, είναι και μία κοινή θνητή όπως όλοι. Αγχώνεται, αδυνατεί να διαχειριστεί το έντονο stress και σε πολλές στιγμές της ζωής της, αισθανόταν πως όλο αυτό την επηρέαζε σε υπερβολικό βαθμό. Δεν είναι -λοιπόν- καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι υπήρξε από τις πρώτες γυναίκες, που μίλησαν δημόσια για τον διαλογισμό. Από την ώρα που μπήκε στη ζωή της, άλλαξε όλα όσα γνώριζε κι ήταν αυτό, που τη βοήθησε σε μία πολύ ιδιαίτερη -για την ίδια- στιγμή. «Μετά από μία αρκετά δύσκολη εγκυμοσύνη, αφιέρωσα περίπου ένα χρόνο στη διάρκεια του οποίου έκανα focus στην υγεία μου. Έκανα μία μεγάλη έρευνα πάνω στην ομοιοπαθητική. Δε δοκιμάζω απλά οποιαδήποτε συνταγή μου προτείνουν. Η διατροφή μου είναι πολύ σημαντική για μένα, όπως επίσης κι ο διαλογισμός, που με έχει βοηθήσει σημαντικά», έχει πει σε συνέντευξή της. Όταν αισθάνθηκε έτοιμη, μίλησε ανοικτά για τη δική της εμπειρία και στάθηκε στη σημασία του διαλογισμού, για τις γυναίκες που γίνονται μητέρες και βλέπουν τη ζωή τους να αλλάζει.

Eva Mendes

shutterstock-204895006.jpg

Τα θέματα ψυχικής υγείας δεν πρέπει να αποτελούν taboo εν έτη 2022, ωστόσο, κακά τα ψέματα για πολλούς ανθρώπους παραμένουν ακριβώς έτσι. Υπάρχουν αυτοί που αδυνατούν να αποδεχτούν τη σοβαρότητά τους και το γεγονός ότι επηρεάζουν σημαντικά τη ζωή και την καθημερινότητά τους. Αντίθετα, υπάρχουν κι αυτοί που τα αποδέχονται και προχωρούν, αναγνωρίζοντας την πραγματικότητα. Η Eva Mendes ανήκει στη δεύτερη κατηγορία και σε κάθε ευκαιρία, μιλάει ανοικτά και προτρέπει τους συνομιλητές της κι όσους την ακούν, να βάλουν στη ζωή τους τον διαλογισμό και συγκεκριμένα, τον υπερβατικό διαλογισμό, του όποιου δηλώνει fan! «Είμαι πολύ υπέρ του υπερβατικού διαλογισμού, ο οποίος όχι μόνο μου δημιουργεί μια αίσθηση εσωτερικής ισορροπίας, αλλά και μια αίσθηση γαλήνης και πνευματικής ηρεμίας», είπε σε πρόσφατη συνέντευξή της, συμπληρώνοντας πως για την ίδια, είναι το απόλυτο μυστικό για μία ήρεμη καθημερινότητα.

Gwyneth Paltrow

shutterstock-507054151.jpg

Η Gwyneth Paltrow έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για την -ιδιαίτερη- ιδεολογία, αλλά και τον χαρακτήρα της, όμως, η ίδια από τη μεριά της παραμένει σταθερή στις απόψεις της και δε φοβάται να μιλήσει δημόσια για πολλά θέματα. Μέσα από το blog της στο Goop, η γνωστή ηθοποιός κι επιχειρηματίας, έχει τοποθετηθεί πολλές για τον διαλογισμό και το πόσο σημαντικός είναι για τον κάθε άνθρωπο. Όπως έχει πει, μπήκε στη ζωή της το 2010 κι αμέσως, παρατήρησε θεαματική αλλαγή προς το καλύτερο. «Ο στόχος μου είναι να μάθω να διαλογίζομαι ακόμη καλύτερα. Πάντα ήθελα να το κάνω, αλλά δεν ήξερα πώς. Οι φίλοι μου που διαλογίζονται, λένε ότι είναι απίστευτα φανταστικό. Υποστηρίζουν ότι δεν ξέρεις τι θα πει αληθινή ηρεμία, επίγνωση και ολοκλήρωση αν δεν κάνεις διαλογισμό. Σου αλλάζει τη ζωή!», έγραψε η Paltrow.