fbpixel

Search icon
Search
Οι ασκήσεις yoga που βοηθάνε και στη καύση του λίπους
WELLNESS

Οι ασκήσεις yoga που βοηθάνε και στη καύση του λίπους

Ιδανικές και για αρχάριους


Τα οφέλη της yoga είναι πολλά, τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική μας υγεία. Σήμερα ήρθαμε να προσθέσουμε ακόμα ένα στη μακροσκελή λίστα. Γνωρίζατε ότι αυτό το είδος εκγύμνασης μπορεί να βοηθήσει και στην καύση του λίπους; Κι όμως, όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται, η yoga παρόλο που δεν χαρακτηρίζεται από ταχύτητα και την αύξηση των παλμών, μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην προσπάθεια απώλειας βάρους. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω ασκήσεις.

Ανακαλύψτε τες!

Πλαϊνή σανίδα

shutterstock-1667057452.jpg

Με τη συγκεκριμένη άσκηση γυμνάζετε τους ώμους, τους κοιλιακούς, τους πλάγιους κοιλιακούς και τους προσαγωγούς. Ξεκινήστε από το έδαφος σε πλαϊνή σανίδα με στήριξη στην αριστερή παλάμη και τα πέλματα ενωμένα. Αν θέλετε να αυξήσετε τον βαθμό δυσκολίας μπορείτε να αήκωσε το δεξί πόδι. Κράτηστε για 20 δευτερόλεπτα. Κατεβάστε το δεξί πόδι, κάντε περιστροφή προς το έδαφος με σανίδα με στήριξη στις παλάμες. Μετά επιστρέψτε και πάλι σε πλαϊνή σανίδα με στήριξη στη δεξιά παλάμη με τα πόδια ενωμένα. Επανάλαβε από τη δεξιά πλευρά. Κάντε τέσσετα σετ από δέκα επαναλήψεις, πέντε σε κάθε πλευρά.

Στάση του πολεμιστή

pose4.jpeg

Σταθείτε με τα πέλματα ενωμένα και τα χέρια στο πλάι. Πατήστε το δεξί πέλμα όσο πιο μακριά και πίσω μπορείτε. Πατώντας στο μαλακό σημείο κάτω από τα δάχτυλα, λυγίστε το αριστερό πόδι 90 μοίρες και τποθετήστε τα χέρια στα ισχία. Περιστρέψτε τον κορμό προς τα αριστερά και ανοίξτε τα χέρια στο πλάι, στο ύψος των ώμων με τις παλάμες να κοιτάζουν μπροστά. Κρατήστε τη θέση για 1 λεπτό. Αλλάξτε πλευρές και επαναλάβετε την άσκηση Αυτό αποτελεί μία επανάληψη.

Στάση Κόμπρα

shutterstock-515885956.jpg

Αυτή η στάση επικεντρώνεται στους μύες της πλάτης και των ποδιών και βοηθά στην μείωση του λίπους που είναι αποθηκευμένο στη μέση. Ξαπλώστε ανάσκελα με τα πόδια απλωμένα και τα χέρια στο πλάι. Εισπνεύστε καθώς σηκώνετε τα πόδια σας και τεντώνετε τα δάχτυλα του ποδιού. Τα πόδια σας πρέπει να παραμείνουν ίσια. Σχηματίστε γωνία 45 μοιρών με το σώμα σας απλώνοντας τα χέρια σας προς τα απλωμένα πόδια. Αναπνεύστε κανονικά καθώς μένετε σε αυτή την στάση για 15 δευτερόλεπτα. Ελευθερώστε τα πόδια σας και αφήστε το σώμα να χαλαρώσει για 15 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε την στάση 5 φορές με ενδιάμεσα διαλείμματα.

Στάση του τόξου

bow-pose-dhanurasana.jpeg

Αυτή η στάση είναι ιδανική για την ενδυνάμωση του κορμού και το σφίξιμο των κοιλιακών μυών. Προσφέρει ελαστικότητα σε όλο το σώμα αυξάνοντας την ενέργεια και προωθώντας την εύκολη πέψη. Ξαπλώστε μπρούμυτα σε ένα στρώμα με τα πόδια απλωμένα και τα χέρια στο πλάι. Λυγίστε τα γόνατα προς τα πάνω ενώ απλώνετε τα χέρια προς τα πίσω για να πιάσετε τους αστραγάλους ή τα πόδια σας. Μείνετε σε αυτή την στάση για 15-30 δευτερόλεπτα αναπνέοντας κανονικά. Εκπνεύστε και επιστρέψτε στην αρχική στάση αφήνοντας το σώμα σας να χαλαρώσει για 15 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε 5 φορές με ενδιάμεσα διαλείμματα.

Στάση της καρέκλας

stasi-tis-kareklas.jpeg

Αυτή η στάση ενδυναμώνει την σπονδυλική στήλη, σφίγγει τους κοιλιακούς και υποστηρίζει τους γοφούς και τους μηρούς. Ωστόσο, αν είστε τραυματισμένοι στην πλάτη ή στα γόνατα ή αν έχετε χρόνιους πονοκέφαλους ή αϋπνία, καλό θα ήταν να την αποφύγετε. Σταθείτε ίσια με τα χέρια σας σε στάση Namaste μπροστά σας. Λυγίστε τα γόνατα σαν να καθόσασταν σε καρέκλα. Σηκώστε τα χέρια πάνω από το κεφάλι. Λυγίστε τον κορμό προς τα μπροστά καθώς χαμηλώνετε. Αναπνεύστε κανονικά και μείνετε σε αυτή την στάση για όσο μπορείτε.