fbpixel

Search icon
Search
Δεν κοιμάστε καλά; Τα tips που θα σας βοηθήσουν
WELLNESS

Δεν κοιμάστε καλά; Τα tips που θα σας βοηθήσουν

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και δείτε διαφορά


Ο ύπνος είναι ένα δύσκολο κεφάλαιο, ιδιαίτερα για όσους περνούν τις περισσότερες ώρες της ημέρας τους μπροστά σε έναν υπολογιστή που εκπέμπει ακτινοβολία. Οι συνθήκες τώρα το καλοκαίρι γίνονται ακόμη δυσκολότερες εξαιτίας της ζέστης. Παρόλα αυτά, εάν προσπαθείτε να αφήσετε για λίγο στην άκρη τους προβληματισμούς και να επιτύχετε έναν καλύτερο ύπνο, τώρα που είστε διακοπές, εμείς συγκεντρώσαμε ορισμένα tips που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν. 

Ανακαλύψτε τα παρακάτω! 

1. Αποφύγετε την καφεΐνη 6 ώρες πριν πάτε στο κρεβάτι

nathan-dumlao-c2y16tc3yo8-unsplash.jpg

Όλοι αγαπάμε τον καφέ, αλλά αν επιθυμούμε να κοιμηθούμε γρήγορα είναι επιτακτική ανάγκη να μη ρέει στον οργανισμό μας σε αφθονία, ιδιαίτερα λίγες ώρες πριν το πολυαναμενόμενό μας bedtime.

2. Μην προσπαθείτε να κοιμηθείτε αμέσως όταν ξαπλώνετε στο κρεβάτι

danny-g-utk8zyt4ti-unsplash.jpg

Αυτό μπορεί να ακούγεται αντιφατικό, ωστόσο, οι περισσότεροι εκπαιδευτές ύπνου λένε ότι, αντίθετα, πρέπει να βάλετε στόχο σας να χαλαρώσετε και να ηρεμήσετε, γνωρίζοντας ότι ο ύπνος θα έρθει με τη σειρά του. Με αυτά τα συναισθήματα θα ασκήσετε λιγότερη πίεση στον εαυτό σας για να σας πάρει ο ύπνος και θα σας βοηθήσει να ξεκουραστείτε καλύτερα.

3. Αποχωριστείτε τις ηλεκτρονικές συσκευές ή προστατέψτε τα μάτια σας

sincerely-media-hl3eogfiy0k-unsplash.jpg

Όσο και να σας αρέσει να χαλαρώνετε με το γνωστό scroll down στο Instagram ή ακόμη και με ένα ή δύο άρθρα, η έκθεση των ματιών σας στο blue light θα σας κάνει να αισθανθείτε πιο ξύπνιοι. Ο εμπειρογνώμονας ύπνου, Michael Breus λέει ότι, αν δε μπορείτε να αποχωριστείτε με τίποτα τις συσκευές σας, θα πρέπει να φοράτε ειδικά γυαλιά για blue light κατά τη χρήση τους πριν τον ύπνο.

4. Κάντε ένα ζεστό μπάνιο ή ντους

robert-gomez-4xlq0lrcilq-unsplash.jpg

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο ντους, κατά προτίμηση μία έως δύο ώρες πριν από τον ύπνο, μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο γρήγορα κι εύκολα -περίπου 36% ταχύτερα, για να είμαστε πιο ακριβείς.

5. Εκθέστε τον εαυτό σας στο φυσικό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας

apostolos-vamvouras-k9x2siorbf4-unsplash.jpg

Το ηλιακό φως αποτελεί κάτι σαν φυσική θεραπεία. Θα πρέπει να επιδιώκετε να απορροφάτε όσο περισσότερο ήλιο μπορείτε (δεν είναι δύσκολο τώρα το καλοκαίρι), καθώς βοηθά να στο να επαναφέρετε το «ρολόι» του σώματός σας.

6. Εστιάστε στην αναπνοή σας

maddi-bazzocco-519z6xuimxc-unsplash.jpg

Οι άνθρωποι που έχουν άγχος ζουν στην πραγματικότητα με χρόνια υπο-αναπνοή, διότι αναπνέουν σύντομα και ρηχά και συχνά ακόμη και ασυνείδητα κρατούν την αναπνοή τους. Για να βοηθήσετε λοιπόν, τον εαυτό σας να χαλαρώσει πρέπει να δοκιμάσετε να αναπνεύσετε βαθιά, ενώ φαντάζεστε τον αριθμό οκτώ ή το άπειρο στο μυαλό σας. Δώστε στον εαυτό σας τον κατάλληλο χώρο και χρόνο για να χαλαρώσει κι επιβραδύνετε την αναπνοή σας.