fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Βιταμίνη C: Πώς θα χρησιμοποιήσετε σωστά το συστατικό που θα σας χαρίσει λαμπερό δέρμα

Η Vitamin C θα γίνει ο «σύμμαχος» της επιδερμίδας σας


Βιταμίνη C: Πώς θα χρησιμοποιήσετε σωστά το συστατικό που θα σας χαρίσει λαμπερό δέρμα

Όλοι γνωρίζουν ότι η βιταμίνη C είναι σημαντική για το ανοσοποιητικό μας σύστημα και τη συνολική εικόνα της υγείας μας. Ωστόσο, το ξέρατε ότι έχει κι εξαιρετικά οφέλη για το δέρμα σας; Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες καθιστούν τη συγκεκριμένη βιταμίνη σημαντική για την όψη της επιδερμίδας, αφού όταν προστίθεται στη skincare routine σας, βοηθά στο να διατηρηθεί νεανική και φρέσκια σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεστε. Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, όλα τα οφέλη, καθώς και τα επικρατέστερα προϊόντα, που θα αλλάξουν ολιστικά το δέρμα σας προς το καλύτερο, θα επαναφέρουν τη λάμψη και φυσικά θα επιβραδύνουν την εμφάνιση των ρυτίδων. Ανακαλύψτε τα και προσθέστε τα στο boudoir σας asap!

shutterstock-1073721278.jpg

The benefits

Προσφέρει τρομερή λάμψη στο πρόσωπο: Είναι απόλυτα λογικό, λόγω της αλλαγής του καιρού και της αφυδάτωσης, που μπορεί να εμφανιστεί στην επιδερμίδα σας, να παρατηρήσετε θαμπή όψη στο δέρμα. Ο καλύτερος τρόπος για να την αντιμετωπίσετε είναι να εντάξετε στη skincare routine σας προϊόντα με βιταμίνη C, για να αποκτήσετε αξεπέραστα απαλή επιδερμίδα.

Μειώνει τα σημάδια της γήρανσης: Tα οφέλη της βιταμίνης C συμβάλλουν στη μείωση των σημαδιών γήρανσης, βελτιώνοντας δραματικά την εμφάνιση των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων και των μαύρων στιγμάτων. Γενικότερα, η ενυδάτωση με βιταμίνη C βοηθά στην αναπλήρωση των φυσικών λιπιδίων του δέρματος και στην αποκατάσταση της φυσικής λειτουργίας του φλοιού της επιδερμίδας, που αποδίδει μια πιο soft υφή και συγκρατεί τα επίπεδα υγρασίας στο δέρμα. Με αυτόν τον τρόπο, δε φαίνεται ταλαιπωρημένο και αφυδατωμένο και φυσικά η γήρανση επιβραδύνεται.

Προστατεύει το δέρμα από τα μικρόβια και τους ρύπους: Δεδομένου ότι σε καθημερινή βάση βρίσκεστε έξω, για να φέρετε εις πέρας τις δουλειές και τις υποχρεώσεις σας, είναι φυσικό κι επόμενο να συσσωρευτούν στο δέρμα σας αρκετά μικρόβια και ρύποι. Η ιδανική λύση είναι να εντάξετε προϊόντα με βιταμίνη C στη ρουτίνα σας, για να περιορίσετε την εμφάνισή τους και να έχετε πάντα καθαρό πρόσωπο, απαλλαγμένο από ανεπιθύμητους επισκέπτες.

shutterstock-1073721182.jpg

How to

Η βιταμίνη C μπορεί να ενταχθεί σε αρκετές μεθόδους περιποίησης, οπότε συνεχίστε να διαβάζετε, για να μάθετε τα πάντα για αυτές και πώς μπορείτε να τις υιοθετήσετε για λαμπερό δέρμα στη στιγμή!

Καθαρισμός: Είναι το Α και το Ω της ρουτίνας περιποίησής σας -ειδικά όταν κάνετε και διπλό καθαρισμό-, αφού απομακρύνει ρύπους, μικρόβια, βακτήρια και τυχόν υπολείμματα μακιγιάζ, που ενδέχεται να αλλοιώσουν την υφή της επιδερμίδας σας και να τη κάνουν να δείχνει ταλαιπωρημένη. Δοκιμάστε cleansing προϊόντα, που περιέχουν βιταμίνη C και κάντε τη διαδικασία του καθαρισμού παιχνιδάκι.

Απολέπιση: Καλό είναι να γίνεται δύο φορές την εβδομάδα, για να απομακρύνετε εξολοκλήρου τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα σας και να βοηθήσετε στη δημιουργία καινούριων, πιο αποτελεσματικών. Το μυστικό για τη χρήση των προϊόντων απολέπισης -και μάλιστα όσων περιέχουν βιταμίνη C-, είναι να μην τρίβετε πολύ δυνατά, διότι έτσι ενδέχεται να δημιουργήσετε μικροαγγεία στο δέρμα, τα οποία μπορούν να μολυνθούν και τελικά να οδηγήσουν σε ενοχλητικά breakouts.

Serums: Τα περισσότερα προϊόντα βιταμίνης C είναι διαθέσιμα με τη μορφή ορών, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν μεγάλες δόσεις του ενεργού συστατικού τους στο δέρμα σας, αυξάνοντας έτσι τη συνολική απόδοση του προϊόντος. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα serum με βιταμίνη C και να δείτε σταδιακά την επιδερμίδα σας πιο σφριγηλή και νεανική από ποτέ.

Για boost λάμψης: Αναμείξτε την ενυδατική σας κρέμα με ένα προϊόν σε μορφή πούδρας, που περιέχει βιταμίνη C ή απλώστε το powdery προϊόν απευθείας στο δέρμα. 

Editor's tip: Όταν η βιταμίνη C είναι σε μορφή πούδρας μεγιστοποιεί τη δράση της και προσφέρει θεαματικά αποτελέσματα λάμψης, ενώ όταν είναι σε υγρή μορφή, μπορεί να εξατμιστεί και να μην εισχωρήσει στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας.

1

Must-try

PURE VITAMIN C10 Serum Προσώπου με βιταμίνη C, La Roche-Posay Buy me

2

Cream-gel formula

Μάσκα λάμψης με πορτοκάλι, APIVITA Buy me

3

5% βιταμίνη C

C.E.O. Vitamin C Rich Hydration Cream, Sunday Riley, Sephora Buy me

4

Must-have

Vitamin C Tonic, Pixi, Sephora Buy me

5

New entry

Deluxe Size Vitamin Enriched Face Base, Bobbi Brown Buy me

Κεντρική φωτογραφία: Glossier