fbpixel

Search icon
Search
Oι πιο νόστιμες μακαρονάδες με θαλασσινά που θα φέρουν το καλοκαίρι στο τραπέζι σας
TASTE

Oι πιο νόστιμες μακαρονάδες με θαλασσινά που θα φέρουν το καλοκαίρι στο τραπέζι σας

Εύκολες συνταγές που θα απογειώσουν τις γεύσεις σας


Όσο οι καυτές θερμοκρασίες συνεχίζονται, τι καλύτερο από το να απολαύσετε μια homemade μακαρονάδα με θαλασσινά; Συνταγές με υλικά που ταιριάζουν σε όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις, με ποικιλία σε seafoods, μπαχαρικά και δροσιστικά λαχανικά, θα γίνουν οι number one επιλογές σας γι’ αυτήν την περίοδο. Σε περίπτωση που δε θέλετε να ξοδέψετε πολύ χρόνο, βρήκαμε τις καλύτερες συνταγές για τις πιο νόστιμες καλοκαιρινές μακαρονάδες που αξίζει να φτιάξετε και να δοκιμάσετε.

Κρατήστε σημειώσεις από τις παρακάτω συνταγές & εντυπωσιαστείτε από τα πεντανόστιμα αποτελέσματα!

Μακαρονάδα με μύδια, γαρίδες & καλαμάρι

shutterstock-294487646.jpg

Υλικά:

  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο σπασμένες
  • 880 γραμ. φρέσκα μύδια καθαρισμένα και πλυμένα
  • 2 καλαμάρια κομμένα σε φέτες
  • 300 γραμ. φρέσκες γαρίδες
  • 1/3 φλ. ούζο
  • 3 ντομάτες ώριμες χωρίς σπόρους ψιλοκομμένες
  • 500 γραμ. σπαγγέτι χωρίς γλουτένη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2-3 αποξηραμένες καυτερές πιπεριές

Εκτέλεση:

Αρχικά, καθαρίστε τα μύδια έτσι ώστε να τα πλύνετε και στη συνέχεια να τα βάλετε στο σουρωτήρι. Καθαρίστε τις γαρίδες και κόψτε σε φέτες το καλαμάρι. Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία τους.

Για το topping:

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα σπασμένα σκόρδα σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά. Προσθέστε τις γαρίδες και το καλαμάρι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Σβήνετε με το ούζο και το αφήνετε να εξατμιστεί τελείως. Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρείτε τις γαρίδες και το καλαμάρι σε ένα πιάτο. Το σκεπάζετε και το αφήνετε στην άκρη. Προσθέστε τις ντομάτες και τα μύδια. Σκεπάστε το τηγάνι και βάλτε το σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια και να βγάλουν τα ζουμιά τους και στη συνέχεια ρίξτε ξανά τις γαρίδες και το καλαμάρι. Ρίξτε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα και ανακατέψτε τα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους. Περιχύστε με λίγο ελαιόλαδο και τρίψτε μπόλικο πιπέρι.

Μακαρονάδα με γαρίδες, φρούτα και καυτερές πιπεριές

shutterstock-1066956167.jpg

Υλικά:

  • 250 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 σκ. Σκόρδο
  • 1 πιπεριά τσίλι, κίτρινη
  • 1 πιπεριά τσίλι, πράσινη
  • 1 πιπεριά τσίλι, πορτοκαλί
  • 1 πιπεριά τσίλι, κόκκινη
  • 50 γρ. τζίντζερ, φρέσκο
  • 50 γρ. κονιάκ
  • 4 ντομάτες, μεσαίες, τριμμένες
  • 100 γρ. μύδια, με το κέλυφος
  • 100 γρ. κυδώνια όστρακα, με το κέλυφος
  • 1 κύβος κότας
  • 100 γρ. σουρίμι
  • Χυμό από 2 lime
  • Ξύσμα από 2 lime
  • 1/2 ματσάκι κόλιανδρο, φρέσκο, μόνο τα φύλλα
  • 250 γρ. λιγκουίνι, βρασμένο

Εκτέλεση:

Βάλτε σε δυνατή φωτιά ένα τηγάνι να κάψει και ρίξτε στις γαρίδες 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τοποθετήστε τις στο καυτό τηγάνι. Αφήστε να περάσουν 2 λεπτά για να πάρουν χρώμα και τις γυρνάτε από την άλλη πλευρά. Τις αφήνετε για άλλα 1-2 λεπτά και μετά τις αφαιρείτε. Βάλτε ακόμα 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι, ψιλοκόψτε το σκόρδο και ρίξτε το στο τηγάνι. Κόψτε σε λεπτές φέτες τις πιπεριές και βάλτε τις στο τηγάνι. Ψιλοκόψτε το τζίντζερ και το προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατέψτε συνεχόμενα με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας. Σβήνετε με το μπράντυ. Προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες και αφήστε τις για 3 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια προσθέστε τα μύδια και τα κυδώνια. Χαμηλώστε τη φωτιά, καπακώνετε και περιμένετε 4-5 λεπτά να ανοίξουν τα όστρακα. Παράλληλα, κόβετε το σουρίμι σε μικρά κυβάκια του 1 εκ. Βγάλτε το καπάκι και προσθέστε τον κύβο. Ανακατέψτε και μόλις λιώσει προσθέστε το σουρίμι, το ξύσμα lime, τις πιπεριές, το χυμό lime, τις γαρίδες και τέλος τα λιγκουίνι.

Για το σερβίρισμα:

Περιχύστε το πιάτο σας με λίγο ελαιόλαδο, τοποθετήστε μερικές φέτες lime και ρίξτε λίγο αλάτι αν το επιθυμείτε.

Μακαρονάδα με θαλασσινά και σάλτσα σκόρδου

shutterstock-1703078095.jpg

Υλικά:

  • 500 γρ. λινγκουίνι ή ταλιατέλες
  • 16 μύδια με το κέλυφος (κατά προτίμηση φρέσκα)
  • 12 μέτριες γαρίδες
  • 250 γρ. καλαμαράκια (μικρά ή δύο μέτρια σε ροδέλες)
  • 400 γρ. ντοματίνια
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. φύλλα από φρέσκο θυμάρι
  • 1/2 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 4 σκ. Σκόρδο
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • 2 μέτριες φέτες χωριάτικο ψωμί (χθεσινό)
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Τρίψτε τις φέτες του ψωμιού με μισή σκελίδα σκόρδο, ραντίστε με ελαιόλαδο και ψήστε τις σε αντικολλητικό τηγάνι ή στο γκριλ. Όταν κρυώσουν τις κάνετε χοντρά ψίχουλα στο μούλτι και τα κρατάτε στην άκρη. Καθαρίστε και πλύνετε καλά τα μύδια και βάλτε τα σε κατσαρόλα μαζί με 1 σκ. σκόρδο. Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ανοίξουν όλα τα κελύφη (3'-4'). Τα σουρώνετε (κρατάτε το ζουμί τους) και τα αφήνετε να στραγγίξουν. Καθαρίστε τις γαρίδες ωμές, καθώς και τα καλαμαράκια. Κόψτε τα σε ροδέλες ή αφήστε τα ολόκληρα, ανάλογα με το μέγεθος. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάλτε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο και μισή σκ. σκόρδο. Όταν κάψει αρκετά ρίξτε τα καλαμαράκια και σοτάρετε για 2'-3' μέχρι να ασπρίσουν. Τα κρατάτε στην άκρη. Προσθέστε στο ίδιο λάδι τα ντοματίνια και το μπούκοβο και σοτάρετε για 5' ανακατεύοντας, μέχρι να αρχίσουν να ζαρώνουν. Προσθέστε τότε και τις γαρίδες και ανακατέψτε προσεκτικά με σπάτουλα για μερικά λεπτά. Ρίξτε 2-3 κ.σ. από το ζωμό των μυδιών, ο οποίος είναι αλμυρός. Προσθέστε τα αχνισμένα μύδια, τα καλαμαράκια, λίγο αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και το υπόλοιπο σκόρδο τριμμένο ή λιωμένο. Ανακατέψτε στη φωτιά για 1' και αποσύρετε. Προσθέστε το μαϊντανό, τα ψίχουλα και 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο. Ρίξτε στο τηγάνι τα ζυμαρικά που έχετε βράσει στο μεταξύ al dente. Ανακατέψτε με δύο κουτάλες, ρίξτε λίγο πιπέρι και σερβίρετε.