fbpixel

Search icon
Search
Οι μεγαλύτερες τάσεις στα παπούτσια της άνοιξης σύμφωνα με τις πασαρέλες
TRENDS & CATWALKS

Οι μεγαλύτερες τάσεις στα παπούτσια της άνοιξης σύμφωνα με τις πασαρέλες

Μη διστάσετε να τα δοκιμάσετε από τώρα


Ποια fashion lover δεν έχει αδυναμία στα παπούτσια. Από το φθινόπωρο που παρουσιάστηκα η SS23 συλλογές κρατούσαμε σημειώσει και κάναμε προβλέψει για το ποιες θα είναι οι τάσεις που θα κυριαρχήσουν την άνοιξη, που πλέον δεν απέχει πολύ. Αν λοιπόν αναρωτιέστε τι είναι αυτό που μας περιμένει τους επόμενους μήνες, τότε σας διαβεβαιώνουμε ότι είναι απόλυτα ρουστίκ, φουτουριστικό, με μικρές δόσεις νοσταλγίας αλλά και μοντέρνα στοιχεία, στα οποία δεν θα μπορείτε να αντισταθείτε. Ετοιμαστείτε για tailored cowboy boots μέχρι polished clogs και metallic designs.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να συνεχίσετε να διαβάζετε παρακάτω και να ανακαλύψετε όλα το shoe trends της άνοιξης, όπως παρουσιάστηκαν στις πασαρέλες!

Ballet Flats

tory-burch-ss23-gettyimages-1663697378.jpg
Tory Burch SS23

Η μεγαλύτερη τάση στα παπούτσια αυτήν τη στιγμή είναι οι μπαλαρίνες. Μεταξύ των εβδομάδων μόδας της Νέας Υόρκης και της Κοπεγχάγης, τα flats ήταν παντού στα SS23 runways. Αποτελούσαν τη βάση για τις εμφανίσεις των brands Remain, Foo and Foo, Coach, Dauphinette και Victor Glemaud. Από την άλλη πλευρά, καμία συλλογή του Tory Burch δεν θεωρείται ολοκληρωμένη χωρίς τις εμβληματικές μπαλαρίνες τις σχεδιάστριας. Αφού περάσαμε τους χειμερινούς μήνες με μπότες και ζεστά αξεσουάρ, ένα ζευγάρι ballet flats θα συνοδεύσει όλες τα spring looks μας, τα οποία θα χαρακτηριστούν από κομψότητα. 

Metallics 

victor-glemaud-ss23-gettyimages-1663697210.jpg
Victor Glemaud SS23

Από τις χειμερινές τάσεις μέχρι τα ανοιξιάτικα trends βασικό στοιχείο για πετυχημένες εμφανίσεις είναι το να ξεχωρίζεις. Κι αν αναζητάτε ένα εύκολο και ασφαλή τρόπο για να το πετύχετε, τότε τα μεταλλικά παπούτσια θα σας προσφέρουν αυτό που αναζητάτε. Σίγουρα τα sneakers και τα ουδέτερα χρώματα βρίσκονται στο επίκεντρο αλλά μη διστάσετε να βρείτε εναλλακτικές για να κάνετε τη διαφορά. Τα brands Khaite, LaQuan Smith και Victor Glemaud μας έδειξαν τον «δρόμο» για τα πια λαμπερά statement looks. 

Pointed toe

christian-siriano-ss23-gettyimages-1663697157-1.jpg
Christian Sirano SS23

Στρογγυλεμένες μύτες; Φυσικά και κερδίζουν ψήφο εμπιστοσύνης για την επόμενη σεζόν. Πέρα από το στιλ που χαρίζουν ακόμα και στο πιο απλό σύνολο, έχουν τη μαγική ικανότητα να κολακεύουν τη σιλουέτα, καθώς κάνουν τα πόδια να φαίνονται πιο μακριά. Από ballet flats μέχρι cowboy boots και ψηλοτάκουνα, αυτή η λεπτομέρεια υπάρχει στα περισσότερα σχέδια. Οι Christian Siriano, Prabal Gurung και Victor Glemaud βρίσκονται μεταξύ των πολλών οίκων που απέδειξαν τη δυναμική που έχουν αυτό το σχέδιο.

Clogs

fendi-ss23-gettyimages-1663697339.jpg
Fendi SS23

Ίσως πρόκειται για ένα από τα πιο πολωτικά στιλ, το οποίο επέστρεψε πιο ανανεωμένο από ποτέ. Ο Simone Miller παρουσίασε τα πιο αξιοζήλευτα σχέδια, ενώ ο Fendi τις πιο παιχνιδιάρικες εκδοχές που μαγνητίζουν την προσοχή μας και μας κάνουν να θέλουμε να προσθέσουμε στη συλλογή μας από σήμερα κιόλας. Μη διστάσετε να το κάνετε, προσθέτοντας ένα ζευγάρι κάλτσες. 

Elevated Cowboy Boots

tom-ford-ss23-gettyimages-1663697295.jpg
Tom Fors SS23

Η τάση των western boots θα συνεχίσει να μας απασχολεί και τους επόμενους μήνες. Ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες και σε περίπτωση που δεν το έχετε δοκιμάσει ακόμα, η φετινή άνοιξη αποτελεί την ιδανική ευκαιρία. Για να μην μοιάζει η εικόνα σας σαν να ζείτε σε ράντζο στο Μεξικό, δοκιμάστε να το συνδυάσετε με polished κομμάτια, όπως midi dress & skirts, αλλά και να δοκιμάσετε πιο εντυπωσιακά σχέδια, όπως οι μοβ εκδοχές του Tom Ford. 

Mary Jane

prada-s23-035-683x1024.jpg
Prada SS23

Στο Μιλάνο, ο οίκος Prada παρουσίασε κάθε look στην πασαρέλα με  Mary Jane με τακούνι — και αν αυτό δεν είναι αρκετό για να επενδύσετε στην τάση, τότε δεν ξέρoυμε τι είναι. Ή, αν η Chanel είναι περισσότερο στο στιλ σας, ο οίκος έκανε μια ανατροπή στο σχέδιο που θυμίζει παπούτσι του 1920, ενώ η Coach έστειλε γυαλιστερά σχέδια με τακούνι και μίνι φορέματα και κάλτσες για μια ρετρό, baby doll αίσθηση.