fbpixel

Search icon
Search
Le Raphia: Το SS23 show του Jacquemus ήταν ένας ύμνος στο πιο τέλειο καλοκαίρι
TRENDS & CATWALKS

Le Raphia: Το SS23 show του Jacquemus ήταν ένας ύμνος στο πιο τέλειο καλοκαίρι

Ο Γάλλος σχεδιαστής εντυπωσίασε για ακόμα μία φορά


Οι Δευτέρες του ανήκουν. Έχει τη μαγική ικανότητα να κάνει την πιο «δύσκολη» μέρα της εβδομάδας να μοιάζει με «όαση». Εχθές ήταν ακόμα μία φορά που ο Γάλλος σχεδιαστής Simone Porte Jacquemus κατάφερε να ομορφύνει τη Δευτέρα μας. Το show του για την SS23 έλαβε χώρα το αεροδρόμιο του Le Bourget στη Γαλλία, μέσα σ' ένα εντυπωσιακό σκηνικό. 

jacquemus-le-raphia-springsummer-2023-runway-show-50.jpg

Η νέα του συλλογή, η οποία ακούσει στο όνομα " Le Raphia" παρουσιάστηκε κάτω από μία βροχή από άχυρα, καθώς τα μοντέλα περπατούσαν γύρω από το κυκλικό runway, που ντύθηκε με τα ζεστά χρώματα του καλοκαιριού: το pale κίτρινο και το beige της raphia, κάνοντας το σκηνικό να θυμίζει μέρος του φυσικού κόσμου. Η επιστροφή των giant hats που έγιναν το σήμα-κατατεθέν του πριν από μερικές σεζόν κέρδισαν τις εντυπώσεις, κάνοντας μας να θέλουμε να τα εντάξουμε από τώρα στις εμφανίσεις μας. Η αλήθεια είναι πως όλα τα αξεσουάρ χαρακτηρίστηκαν από oversized γραμμές. Τα υπερμεγέθη καπέλα συνόδευαν σκουλαρίκια της ίδιας φιλοσοφίας, σε σχήμα λουλουδιών και σε έντονες αποχρώσεις, δημιουργώντας τον απόλυτο summery συνδυασμό.

319064200-710283180324152-738800398821051189-n.jpg

Ολόκληρη η συλλογή ήταν πολύ... Jacquemus. Ακόμα και στην καινούρια συλλογή, τα βασικά στοιχεία του σχεδιαστή δίνουν το παρών στα κομμάτια σε φυσικά χρώματα, tailored σιλουέτες και ready-to-wear σχέδια. Τα μοντέλα περπάτησαν στην πασαρέλα μέσα στα γνωστά cut-out designs του designer, στα crop σακάκια, στα minis αλλά και στα low-rise παντελόνια. Η έμπνευση των retro '70s έγινε ξεκάθαρα μέσα από το prints που επιλέχθηκαν. Η χρωματική παλέτα της νέας collection βασίστηκε στους αγαπημένους τόνους του σχεδιαστή, ανάμεσα τους το λευκό, το μπεζ, το φούξια αλλά και αυτούς τους ηλιοβασιλέματος.

319328414-854467855670603-769153744374463810-n.jpg

Ο Γάλλος σχεδιαστής παρουσίασε εχθές τις απόλυτες τάσεις της επόμενης σεζόν, ενώ παράλληλα μας σύστησε και την Le Bisou bag, που επρόκειτο να γίνει το επόμενο big thing στον χώρο της μόδας. Όπως έγινε απόλυτα αντιληπτό και ξεκάθαρο, τα raffia items θα κυριαρχήσουν στις εμφανίσεις μας τόσο στα αξεσουάρ όσο και στα βασικά κομμάτια, τόσο σε blazers όσο και σε tops. Ακόμα ένα σχέδιο που «έκλεψε» τις εντυπώσεις ήταν το mesh dress, ένα δικτυωτό φόρεμα, το οποίο αποκαλύπτει ένα μεγάλο μέρος τους σώματος και προσφέρει την απαραίτητη λάμψη σε κάθε εμφάνιση. Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε και τα oversized σκουλαρίκια που παρουσίασε ο σχεδιαστής, τα οποία επρόκειτο να γίνουν must-have item της καλοκαιρινής σεζόν- κι όχι μόνο. Σε σχήμα κοχυλιού αλλά και λουλουδιών θα μετατραπούν στα αξεσουάρ εκείνα που θα μπορέσουν να απογειώσουν ακόμα και τα πιο basic κομμάτια, όπως ένα μαύρο φόρεμα.

Δείτε παρακάτω ολόκληρο το show!

Ανακαλύψτε όλα τα looks στην gallery!