fbpixel

Search icon
Search
Milan Street Style: Οι τάσεις που θα υιοθετήσουμε από την πρωτεύουσα της μόδας
TRENDS & CATWALKS

Milan Street Style: Οι τάσεις που θα υιοθετήσουμε από την πρωτεύουσα της μόδας

Οι εμφανίσεις των street stylers που έφεραν την Άνοιξη!


H επιστροφή στην κανονικότητα μοιάζει με όαση στην έρημο. H Milan Fashion Week κάνει δυναμικό come back στο φετινό μήνα της μόδας με τους σχεδιαστές να παρουσιάζουν διά ζώσης τις συλλογές τους για την επόμενη σεζόν, και τα κορίτσια του street style να επιστρέφουν στον «τόπο του εγκλήματος», τραβώντας πάνω τους όλα τα φωτογραφικά φλας και εντυπωσιάζοντας με τις εμφανίσεις τους. 

Οι δρόμοι της ιταλικής πόλης γέμισαν με λάμψη, ξεχωριστές παρουσίες και high-end trends που θέλουμε να φορέσουμε από τώρα!

1. Glamness

Εδώ και μερικούς μήνες συζητάμε ότι τα glam στοιχεία θα συνεχίσουν και τους ανοιξιάτικους μήνες να αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες τάσεις. Όσο πλησιάζουμε στη νέα σεζόν, αυτή η άποψη γίνεται πράξη. Η διάσημη fashionista Leonie Hanne απέδειξε με τον πιο fashionable τρόπο, ότι τα λαμπερά κομμάτια δεν πρέπει να λείπουν ακόμα και από τις πρωινές μας εμφανίσεις. Μπορείτε να επιλέξετε glittery item, όπως ένα παντελόνι, metallic accessories αλλά και να παρουσιάσετε αυτήν την τάση all the way, με sequined pieces, head to toe. Όποια πρόταση κι αν διαλέξετε, η επιτυχία σας θεωρείται δεδομένη. 

2. Headpieces 

Τα αξεσουάρ «έπαιζαν» ανέκαθεν έναν σημαντικό ρόλο στην ολοκλήρωση της εικόνας σας. Η καραντίνα δημιούργησε την ανάγκη στο χώρο της μόδας για εξωστρέφια, κάτι το οποίο έχουν υιοθετήσει οι περισσότερες street stylers. Τα headpieces βρίσκονται πρώτα στη λίστα των επιλογών. Πλέον, λειτουργούν σαν κοσμήματα. Είναι απαραίτητα σε μία εικόνα και είναι ικανά να αλλάξουν ολόκληρη τη δυναμική τους. Χρυσές και εντυπωσιακές δημιουργίες που κοσμούν τα μαλλιά των fashion lovers ή maximal επιλογές σε hair clips είναι μερικά από αυτά που ξεχωρίζουν. 

3. Total White 

Image source: @no34style

Μπορεί να έχουν περάσει μόλις δύο ημέρες από την έναρξη της Milan Fashion Week αλλά έχει γίνει ξεκάθαρα αντιληπτό ότι το λευκό έχει την τιμητική του. Το είδα σε διάφορες εκδοχές, από παλτό μέχρι κοστούμια και total white looks. Παρόλο που η «επέλαση» των έντονων χρωμάτων συνεχίζεται, οι all time classic τόνοι θα απογειώνουν πάντοτε την chic αισθητική και θα παραμένουν in fashion. Μη διστάσετε να δοκιμάστε από τώρα ένα λευκό σύνολο head-to-toe.

4. Mini 

Παρόλο που δεν έχουμε υποδεχθεί επίσημα την άνοιξη, τα mini designs και κυρίως οι φούστες έχουν κερδίσει μία σημαντική θέση στη συλλογή κάθε fashion lover. Μπορούν να σταθούν στις περισσότερες day-to-night περιστάσεις, ενώ αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τη θηλυκότητα σας. Οι «κανόνες» των επόμενων μηνών λένε «όσο πιο mini τόσο το καλύτερο» αλλά it's up to you! Επιλέξτε το κομμάτια που σας ταιριάζει και σας κάνει να νιώθετε όμορφα μέσα σ' αυτό και χαρίστε bonus πόντους στην εικόνα σας. 

5. Designer bag

Image source: @vikyandthekid

Οι τσάντες έχουν την ικανότητα να κάνουν ακόμα και το πιο basic look να ξεχωρίσει. Οι fashionistas έχουν στρέψει την προσοχή τους ακόμα περισσότερο στις designer bags, οι οποίες έχουν απογειώσει τη φήμη τους. Οι creative directors αναβιώνουν συνεχώς εμβληματικά σχέδια, όπως η Fendi Baguette αλλά παρουσιάζουν και νέα, trendy designs, όπως οι Bottega Veneta και Jacquemus. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να ακολουθείτε τις τάσεις «κατά γράμμα» τότε σίγουρα πρέπει να επενδύσετε σε μία statement bag τη φετινή άνοιξη. 

Κεντρική φωτογραφία: Edward Berthelot & @no34style