fbpixel

Search icon
Search
Ο Matthieu Blazy αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση της Bottega Veneta
FASHION NEWS

Ο Matthieu Blazy αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση της Bottega Veneta

Μετά την ξαφνική και αιφνίδια αποχώρηση του Daniel Lee


Δεν έχει περάσει ούτε μία εβδομάδα από την ανακοίνωση ότι ο Daniel Lee αποχωρεί από την καλλιτεχνική διεύθυνση της Bottega Veneta και ο πολυτελής οίκος έκανε γνωστό πως τη σκυτάλη παίρνει ο Matthiey Blazy, ο οποίος από το 2020 είχε διοριστεί ως RTW design director του οίκου.

metthieubottega-alo-alo-bahia.jpg
Matthiey Blazy

«Ο Matthieu Blazy είναι ένα εξαιρετικά ταλαντούχο άτομο, στον οποίο είμαι περήφανος και ενθουσιασμένος που εμπιστεύομαι το δημιουργικό «τιμόνι» του πολυτελούς μας οίκου. Η Bottega Veneta εξισωνόταν πάντα με την χαρακτηριστική δεξιοτεχνία και την ξεχωριστή δημιουργικότητα. Ο διορισμός του Matthieu θα ενισχύσει περαιτέρω τη σύγχρονη συνάφεια του brand μας και θα επιταχύνει την ανάπτυξή μας, διατηρώντας παράλληλα τις αξίες που βρίσκονται στον πυρήνα της Bottega Veneta», δήλωσε ο Leo Rongone, διευθύνων σύμβουλος του οίκου.

Who is who 

Μπορεί για πολλούς το όνομα του καινούριου καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου να είναι άγνωστο αλλά στον χώρο της μόδα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Γεννημένος στο Παρίσι το 1984, είναι Γάλλος και Βέλγος στην καταγωγή και μοιράζει την ζωή του ανάμεσα στην Αμβέρσα και το Μιλάνο. Αποφοίτησε από τη από τη σχολή La Cambre στις Βρυξέλλες και ξεκίνησε την καριέρα του στη μόδα ως σχεδιαστής αντρικών συλλογών στον Raff Simons. Στη συνέχεια πήρε «μεταγραφή» στον οίκο Maison Martin Margiela ως σχεδιαστής της σειράς "Artisanal" και των γυναικείων RTW shows. Λίγα χρόνια αργότερα και πιο συγκεκριμένα το 2014 έγινε senior designer στον οίκο Céline κι έπειτα, συνεργάστηκε ξανά με τον Raff Simons στον οίκο Calvin Klein από το 2016 έως 2019. Το 2020 διορίστηκε στον Ιταλικό οίκο και εχθές το βράδυ έγινε creative director. Δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται πως ο Mathhiey Blazy μοιράζεται την ίδια αισθητική και αντίληψη με τον Daniel Lee.

Ο όμιλος Kering είναι γνωστός για την επιλογή και την ανάδειξη εκκεντρικών και ταλαντούχων ανθρώπων στον χώρο της μόδας, όπως είναι οι Alessandro Michele και Sarah Burton στους οίκους Gucci και Alexander McQueen, αντίστοιχα. Ωστόσο, πηγές αναφέρουν ότι σε αντίθεση με τον creative director του Gucci, ο οποίος έφερε μία εντελώς νέα αισθητική και καινοτομία στον οίκο μετά τη δωδεκαετή πορεία της Frida Giannini, στην περίπτωση του Blazy, ο όμιλος περιμένει αλλαγές αλλά όχι μία ιδιαίτερη ανατροπή. «Μετά από τρία χρόνια, αυτό θα έβλαπτε το brnad, το οποίο εξελίσσεται τόσο καλά. Ο Matthieu μπορεί να κάνει κάποιες διορθώσεις, αλλά να μην τα κάνει όλα από την αρχή», δήλωσε ο Kering.

Από την πλευρά του ο Matthieu Blazy προχώρησε σε μία απλή και λιτή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.


Το 2020, η Bottega Veneta ήταν το μόνο brand του ομίλου Kering για το οποίο αποκαλύφθηκαν στοιχεία για την ανάπτυξη και εξέλιξη του, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 4,8% σε συγκρίσιμους όρους, παρά τον αντίκτυπο της πανδημίας. Το τρίτο τρίμηνο του 2021, τα έσοδα του fashion house γνώρισαν αύξηση της τάξεως του 8,9% σε σχέση με το περασμένο έτος. 

Η πρώτη συλλογή του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή για τον διάσημο ιταλικό οίκο Bottega Veneta, θα παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο του 2022. Θα περιμένουμε με αγωνία να δούμε τα καινούρια σχέδια αλλά κι αν αυτή η ξαφνική αλλαγή έγινε για καλό!