fbpixel

Search icon
Search
Μια ανακαινισμένη κατοικία στην Άνω Γλυφάδα προσφέρει απίθανη θέα και πρακτικές λύσεις
INTERIORS

Μια ανακαινισμένη κατοικία στην Άνω Γλυφάδα προσφέρει απίθανη θέα και πρακτικές λύσεις

Με την υπογραφή των Do Designers


Πρόκειται για τη ριζική ανακαίνιση ενός διαμερίσματος 110τμ, στην περιοχή της Άνω Γλυφάδας στην Αθήνα, που ανασχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο των Do Designers, τόσο με γνώμονα την κάλυψη των αναγκών και επιθυμιών της σύγχρονης τετραμελούς οικογένειας που το κατοικεί, όσο και την εξέχουσα θέα προς τη θάλασσα που προσφέρει η θέση του.

Ο χώρος διημέρευσης οριοθετήθηκε και αναδιαμορφώθηκε με την ένταξη μιας ειδικής κατασκευής, επίπλου τηλεόρασης, ως συνέχεια της υφιστάμενης εστίας τζακιού, που συναντά υπό γωνία τα κρεμαστά ξύλινα ράφια που ορίζουν τόσο τον χώρο εισόδου στο διαμέρισμα όσο και τον χώρο του καθιστικού. 

Μια κατασκευή από συρόμενα, διάτρητα μεταλλικά διαχωριστικά ακολουθεί την οροφή που χαμηλώνει στον χώρο εισόδου και τραπεζαρίας και προσφέρει τη δυνατότητα μετάλλαξης της αίσθησης και δομής, ανάλογα με τη διάθεση των κατοίκων της, χωρίς όμως να εμποδίζει τη θέα ή να απομονώνει οπτικά τα υπόλοιπα δωμάτια.

10-QxD0b.jpg

14.jpg

Το μεταλλικό μαύρο εσωτερικό παράθυρο μεταξύ κουζίνας και τραπεζαρίας, επιτρέπει την οπτική επαφή μεταξύ των χώρων και αποτελεί ένα δυνατό αρχιτεκτονικό στοιχείο που ενοποιεί και ταυτόχρονα διαιρεί τα σημεία του σπιτιού. Η τραπεζαρία εντάσσει ένα άνετο πάγκο καθίσματος–καναπέ, δίνοντας έναν πιο σύγχρονο τόνο.

Από την άλλη, η κουζίνα σχεδιάστηκε εξολοκλήρου με έμφαση στους αποθηκευτικούς χώρους και τη διαχρονικότητα των υλικών και των χρωμάτων, ενώ περιλαμβάνει και μια μικρή γωνιά πρωινού ή γρήγορου φαγητού. Συνεχίζονται στα υπνοδωμάτια και το λουτρό, παρατηρεί κανείς ότι ακολουθήθηκε η ίδια προσέγγιση, με καθαρές και λιτές γραμμές, ιδιαίτερα υλικά και μοντέρνα αισθητική. Το αποτέλεσμα αποπνέει χαλάρωση και κομψότητα, ό,τι πρέπει για τις στιγμές ξεκούρασης και αποφόρτισης των ενοίκων.

Στόχος του σχεδιασμού ήταν η δημιουργία μιας σύγχρονης κατοικίας, όπου τα επιμέρους δωμάτια δεν απομονώνονται οπτικά. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι το φυσικό ξύλο, το μέταλλο, το τζάμι, η λάκα αλλά και το τουβλάκι που λειτουργεί κυρίως διακοσμητικά.

3-0ejHX.jpg

About Do designers 

Το interior design γραφείο  Do designers έχει βάση την Αθήνα και ιδρύθηκε το 2013 από την Ντενίζ Βασιλειάδου (BA στο Interior Design από το Derby University) και την Ουρανία Γιαβή (MA στο Interior Design από το Universitat Politecnica de Catalunya). Με σπουδές στην αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων και τη διακόσμηση, επαγγελματική εμπειρία στην Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά κυρίως με αγάπη, αφοσίωση και πάθος για τη δουλειά τους, επιχειρούν καθημερινά να βελτιώσουν τους χώρους με τους οποίους έρχονται αντιμέτωπες και να ομορφύνουν τη ζωή των ανθρώπων που απευθύνονται σε εκείνες. Συναντήθηκαν, όταν οι επαγγελματικές τους δραστηριότητες διασταυρώθηκαν και αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους ενόψει ενός project που είχε προκύψει. H συνεργασία αυτή σύντομα «βαφτίστηκε» Dο Designers από τα αρχικά των ονομάτων μας (Deniz & Ourania) και την ιδιότητά τους, ενώ έτσι συνεχίζεται έως σήμερα.

5-oa9nb.jpg

Από την πλήρη ανακατασκευή μιας κατοικίας ή ενός επαγγελματικού χώρου μέχρι την επιλογή των επίπλων, των διακοσμητικών και των αξεσουάρ, το γραφείο επιχειρεί να καλύψει ένα πολύ μεγάλο φάσμα υπηρεσιών, τις οποίες κάθε φορά προσαρμόζει στις ιδιαιτερότητες και τις επιθυμίες του εκάστοτε πελάτη. Μέρος της φιλοσοφίας τους και σημαντική πηγή έμπνευσης σε κάθε έργο, αποτελεί η προσωπική επαφή που χτίζουν με τον κάθε ένοικο, προκειμένου να  ανακαλύψουν μαζί του τις βαθύτερες επιθυμίες, τις ανάγκες και το στιλ που τον εκφράζει, αλλά και να του προσφέρουν έναν χώρο που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και στα όνειρα του!

Όσο αγαπούν τη διακόσμηση, την αρχιτεκτονική και το design άλλο τόσο αγαπούν και την επικοινωνία, αυτός είναι και ο λόγος που πριν από περίπου τρία χρονιά δημιούργησαν το δικό τους blog διακόσμησης, μια πλατφόρμα, πηγή γνώσης και έμπνευσης για όποιον ανακαινίζει ή θέλει να δώσει νέα πνοή στο σπίτι, καθώς και για όλους όσους ενδιαφέρονται για ό,τι νέο κυκλοφορεί στον decor κόσμο.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Κλεάνθης