fbpixel

Search icon
Search
Met Gala 2024: Το φετινό θέμα κι όλα όσα γνωρίζουμε ενόψει της λαμπερής βραδιάς
PEOPLE & MOMENTS

Met Gala 2024: Το φετινό θέμα κι όλα όσα γνωρίζουμε ενόψει της λαμπερής βραδιάς

Είστε έτοιμοι για το πιο πολυσυζητημένο fashion event της χρονιάς;


Μπορεί το Met Gala 2024 να φαντάζει ακόμη αρκετά μακριά -χρονικά- ωστόσο, ήδη έχει ξεκινήσει η προεργασία, με φόντο την super λαμπερή βραδιά. Λαμπεροί celebrities, πρόσωπα του θεάματος και της μόδας έχουν ήδη δώσει το δικό τους... ραντεβού στη Νέα Υόρκη, ενόψει της iconic βραδιάς, την οποία -κακά τα ψέματα- περιμένουν άπαντες με μεγάλο ενδιαφέρον. Την 6η Μαΐου 2024, creative directors, μοντέλα, ηθοποιοί, σχεδιαστές και A-listers celebrities θα ανέβουν τα κόκκινα σκαλιά του The Metropolitan Museum of Art Costume Institute στη Νέα Υόρκη για να γιορτάσουν το ετήσιο gala με θέμα το «Sleeping Beauties: Reawakening Fashion». Τι θα παρακολουθήσουμε αυτή τη σεζόν;

Οι πρώτες λεπτομέρειες για τη λαμπερή βραδιά!

Ποιο είναι το θέμα του Met Gala 2024;

22-rMjGx.jpg
Courtesy of The Metropolitan Museum of Art

To μεγαλύτερο και πιο φαντασμαγορικό event της μόδας θα πραγματοποιηθεί για μία ακόμη season την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου, δηλαδή στις 6 του μήνα. Η ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη διευθύντρια της Vogue, Anna Wintour, θα λάβει χώρα στο The Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης και φέτος θα έχει θέμα «Sleeping Beauties: Reawakening Fashion». Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε -τη δεδομένη χρονική στιγμή- η βραδιά θα επικεντρωθεί στη χρήση της έρευνας, της συζήτησης και της τεχνολογίας και στο πώς αλληλεπιδρούν η μόδα και ο φυσικός κόσμος. 

«Στόχος είναι να δοθεί νέα ζωή σε αυτά τα ιστορικά αντικείμενα μέσω δημιουργικών και καθηλωτικών δράσεων που έχουν σχεδιαστεί για να μεταφέρουν τις μυρωδιές, τους ήχους, τις υφές και τις κινήσεις των ενδυμάτων που δεν μπορούν πια να αλληλεπιδράσουν άμεσα με το σώμα. Το Met Gala 2024, θα εξερευνήσει τις έννοιες της αναγέννησης και της ανανέωσης, χρησιμοποιώντας τη φύση ως μεταφορά για την παροδικότητα της μόδας», σημειώνουν οι διοργανωτές, δίνοντας μία μικρή γεύση από όσα πρόκειται να ακολουθήσουν και φυσικά, άπαντες περιμένουν με τεράστιο ενδιαφέρον μία από τις πιο λαμπερές ημέρες της χρονιάς. Είναι σίγουρο πως οι πασίγνωστοι celebrities θα δώσουν ξανά τον καλύτερό τους εαυτό και θα μας χαρίσουν πολλά, διαφορετικά beauty και fashion looks και δικαίως, η ανυπομονησία είναι αρκετά μεγάλη ήδη!

Λαμπερά πρόσωπα και... περιορισμοί

met-gala-2023-szmBk.jpeg

Το Metropolitan Museum of Art ετοιμάζεται να υποδεχθεί ξανά τους πιο διάσημους celebrities και πολλά πρόσωπα του fashion-world -κι όχι μόνο- σε μία βραδιά γεμάτη λάμψη και πολύ-πολύ ιδιαίτερα looks, με τη Νέα Υόρκη να συγκεντρώνει επάνω της -ξανά- όλα τα βλέμματα. Θέμα της iconic βραδιάς θα είναι το «Sleeping Beauties: Reawakening Fashion», αλλά για την ώρα το dress code δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επίσημα, καθώς είναι αρκετά νωρίς, ενώ θα παρουσιαστούν περίπου 250 rare items από διάφορες συλλογές θρυλικών οίκων, όπως ο Schiaparelli, ο Dior κι ο Givenchy. Σύμφωνα με τον Andrew Bolton, που τοποθετήθηκε εκ μέρους του Costume Institute, η έκθεση θα χωριστεί σε τρία parts που θα αφορούν τη γη, τη θάλασσα και τον ουρανό. «Πρόκειται για μία ωδή στη φύση και στην ποιητική ομορφιά της μόδας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στους παρουσιαστές της λαμπερής βραδιάς, τα ονόματά τους δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη, ωστόσο, αν σκεφτεί κανείς πως την περασμένη σεζόν είχαν αναλάβει αυτόν το ρόλο οι Penélope Cruz, Michaela Coel, Roger Federer, Dua Lipa και -φυσικά- η Anna Wintour, οι προσδοκίες είναι αρκετά υψηλές, ενώ κάτι ανάλογο ισχύει και για το dress code. Μέχρι και το τελευταίο βράδυ πριν από το σπουδαίο event, η guest list παραμένει τεράστιο μυστικό, αλλά μοιάζει δεδομένο πως κι αυτή τη σεζόν θα βρεθούν σε ένα από τα πιο λαμπερά spots της Νέας Υόρκης πρόσωπα όπως η Beyoncé, Lady Gaga και η Rihanna. Οι καλεσμένοι συνήθως αγγίζουν τους 600 και μεταξύ άλλων, δίνουν το «παρών» οι πιο γνωστοί creative directors, μοντέλα, ηθοποιοί, σχεδιαστές και A-listers celebrities.

Η ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση για το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης, θα φέρει την υπογραφή της Wintour για μία ακόμη χρονιά, όπως συμβαίνει σταθερά από το 1995 και όλοι όσοι θα έχουν την τύχη να βρεθούν σε αυτό, θα μας χαρίσουν μοναδικές δημιουργίες των πιο γνωστών οίκων μόδας, που θα σχεδιαστούν ειδικά για εκείνη τη βραδιά, τιμώντας το θέμα που έχει επιλεχθεί για φέτος. Αξίζει να σημειωθεί, ότι και αυτή τη φορά θα απαγορεύονται οι selfies, καθώς οι guests θα πρέπει να τηρήσουν τον no-phone rule, που έχει καθιερωθεί πια. Ανυπομονούμε να μάθουμε πολλά περισσότερα...