fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

14 serums του 2021 που θα χρησιμοποιήσουμε και την επόμενη χρονιά

Μια "βόλτα" στα καλύτερα προϊόντα της αγοράς και σε όλα όσα προσφέρουν στο δέρμα


14 serums του 2021 που θα χρησιμοποιήσουμε και την επόμενη χρονιά

Ενώ τα serums αναφέρονται ως ο key player στην καταπολέμηση της γήρανσης, είναι επίσης πολύ βολικοί όταν πρόκειται για την εξυπηρέτηση ξηρού ή αφυδατωμένου δέρματος. Επειδή οι φόρμουλες τους έχουν υψηλότερη συγκέντρωση ενεργών συστατικών (σε σύγκριση με τις κανονικές ενυδατικές κρέμες), είναι πολύ καλύτερα στην "παροχή" ισχυρών συστατικών-όπως το υαλουρονικό οξύ που δεσμεύει την υγρασία. Όπως συμβαίνει με όλα τα προϊόντα περιποίησης δέρματος, ωστόσο, είναι ζωτικής σημασίας να βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα serum που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Πώς λοιπόν θα βείτε το κατάλληλο για εσας;

Είτε το δέρμα σας είναι στεγνό όλο το χρόνο, είτε απλώς σας παλεύει με μια προσωρινή αφυδάτωση, ορισμένα συστατικά είναι πάντα απαραίτητα. Το υαλουρονικό οξύ, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Αν και εξακολουθεί να ακούγεται σαν τρομακτικό χημικό απολέπισης, το HA είναι στην πραγματικότητα μια φυσικά προερχόμενη ουσία που υπάρχει στα φυτικά και ανθρώπινα κύτταρα. Η κύρια λειτουργία του είναι η απορρόφηση υγρασίας, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα επιθυμητό για όσους αγωνίζονται να διατηρήσουν το δέρμα τους ενυδατωμένο. Ενώ χρησιμοποιείται συνήθως στην καθαρή του μορφή, ένα παράγωγο άλατος που ονομάζεται υαλουρονικό νάτριο είναι εξαιρετικά δημοφιλές στον κόσμο της περιποίησης της επιδερμίδας, χάρη στο μικρότερο μοριακό του μέγεθος, το οποίο διευκολύνει το συστατικό να διεισδύσει στο δέρμα.

 #1 anti-aging

#1 anti-aging

Ultimune Power Infusing Concentrate, Shiseido, Hondos Center

BUY ME
 Not your typical serum

Not your typical serum

Capture Totale Super Potent Serum Foundation, Dior, Attica

BUY ME
 Saffron's super sugar

Saffron's super sugar

Or Rouge - Le Serum, Yves Saint Laurent, Hondos Center

BUY ME
 Lightweight serum

Lightweight serum

Vital Skin-Strengthening Super Serum, Kiehl's, Hondos Center

BUY ME
 New skin

New skin

Retinol B3 Serum, La Roche Posay, Vita4You

BUY ME
 Korean beauty

Korean beauty

Ginseng Super Serum, Erborian, Sephora

BUY ME

Μαζί με τα φυτικά έλαια, τα αμινοξέα και τα κεραμίδια, η βιταμίνη Ε είναι ένα άλλο βασικό συστατικό που πρέπει να προσέχετε, ειδικά όταν συνδυάζεται με βιταμίνες Α και C. Θα σας βοηθήσει να αναπληρώσετε τα μειωμένα αποθέματα υγρασίας -μια κοινή βασική αιτία θαμπής επιδερμίδας- και να επιταχύνετε επίσης την επιδιόρθωση του ξηρού, ξεφλουδισμένου ή στρεσαρισμένου δέρματος.

Ακόμη συστατικά όπως το φερουλικό οξύ είναι ανάμεσα σε αυτά που οι δερματολόγοι λατρεύουν. Αλλάζει το δέρμα προσφέροντας λάμψη και αποκαθιστά το κουρασμένο, τραχύ δέρμα. Μάλιστα αν το βρείτε σε συνδυασμό με καθαρή βιταμίνη C και Ε για να ενισχύσει την προστασία του δέρματός σας από περιβαλλοντικές βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες τότε τα αποτελέσματα θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά. 

Μην ξεχνάτε ακόμη πως αυτό το προϊόν είναι τόσο μαγικό που πέρα από την αντιμετώπιση των παρόντων ζητημάτων μπορεί ακόμη και να κάνει πρόληψη των μελλοντικών breakouts. Για αυτό το χαρακτηριστικό θα πρέπει να επιλέξετε κάποιο με γλυκολικό οξύ (ΑΗΑ) και ΒΗΑ έτσι ώστε να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα και από τα δυο οξέα απολέπισης, χωρίς φυσική τριβή. 

That's all folks

Ζήστε με τη ρουτίνα σας. Ξυπνήστε το πρωί και πιείτε τον αγαπημένο σας καφέ ή το matcha latte που σας καταπραΰνει το stress. Μετά πείτε "ναι" σε ένα καλό καθαρισμό προσώπου και απολαύστε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Πείτε "αντίο" στην εποχή που όλα έμοιαζαν να αποτελούν μια γρήγορη κούρσα και δοκιμάστε να το κάνετε με έναν τρόπο που θα σας δίνει την ευκαιρία να επικεντρώνεστε στην ιεροτελεστία. Δοκιμάστε να το κάνετε σαν έναν προσωπικό διαλογισμό. Αφού, λοιπόν, εξισορροπήσετε το pH με ένα toner τότε φτάνει η στιγμή για το πολυαναμενόμενο serum. 

1

Total effect

Vinergetic C+, Caudalie

2

Orange power

Multivitamin Recovery Serum, Skinlabo BUY ME

3

Dealing with sagging skin

Bioactive Serum, Tzimas Cosmetics BUY ME

4

Fresh day

C-Firma™, Drunk Elephant, Sephora BUY ME

5

Love it

Platinum Rare Haute-Rejuvenation Protocol, La Prairie, Attica BUY ME

6

Deep glow

Absolue, Lancome, Attica BUY ME

7

Glow activating

Bee Radiant, Apivita, Vita4You BUY ME

8

Top ingredients

Hydragenist Serum Oxygenant Booster Hydratation, Lierac, Vita4You BUY ME