fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Μαύρα στίγματα και πόροι: Πώς θα απαλλαγείτε μια για πάντα

Αποκτήστε λεία και λαμπερή επιδερμίδα


Μαύρα στίγματα και πόροι: Πώς θα απαλλαγείτε μια για πάντα

Από τους μαύρους πόρους στην περιοχή της μύτης και τις κηλίδες ηλικίας έως τις ουλές, πολλά σημάδια μπορούν να κάνουν την επιδερμίδα σας να φαίνεται ανομοιόμορφη.  Ενώ όλα αυτά είναι απόλυτα αβλαβή, δεν είστε λίγες εσείς που θέλετε να τα αλλάξετε και να δείτε το δέρμα σας να λάμπει. Καθόλου τυχαία, λοιπόν, τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα προϊόντα φωτισμού του δέρματος αλλά και προϊόντα που στοχεύουν στο βαθύ καθαρισμό έχουν κάνει την εμφάνιση τους και κυρίως είναι διαθέσιμα για το νεσεσέρ σας.

skin-woman.jpg

Κάνε τακτική απολέπιση

Πριν κάνετε απολέπιση, τοποθετήστε ένα ζεστό πανί στο πρόσωπό σας για πέντε λεπτά για να προσπαθήσετε να ανοίξετε τους πόρους. Στη συνέχεια, κάντε απολέπιση με απαλές, κυκλικές κινήσεις χωρίς να ασκείτε υπερβολική πίεση στο πρόσωπο. Επικεντρωθείτε σε προβληματικές περιοχές όπου το ξηρό δέρμα και οι φραγμένοι πόροι μπορεί να είναι τα πιο έντονα, όπως στη μύτη και τα μάγουλα, πριν ξεπλύνετε πλήρως το πρόσωπό σας με ζεστό νερό. Κάντε απολέπιση δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα (ή μία φορά, για ευαίσθητο δέρμα) για να αποφύγετε την επιδείνωση και την ξηροδερμία.

 Strong toner

Strong toner

Kombucha+11% Aha Exfoliation Power Toner, Youth to the People, Sephora

BUY ME
 Rejuvenates the skin

Rejuvenates the skin

Sand Grains Scrub Cream, Tzimas Cosmetics

BUY ME
 Shine again

Shine again

Ready Steady Glow Daily Aha Tonic, Ren Clean Skincare, Sephora

BUY ME

Χρησιμοποιήστε ένα απαλό καθαριστικό

Ενώ η χρήση απολεπιστικού καθαριστικού μπορεί να φαίνεται καλή ιδέα για να απαλλαγείτε από το ξηρό δέρμα, μπορεί πραγματικά να ερεθίσει το δέρμα σας και να επιδεινώσει την ξηρότητα. Αναζητήστε απαλά καθαριστικά, όπως αυτό με βάση το λάδι, που ενυδατώνουν και ηρεμούν το δέρμα ενώ το καθαρίζετε. Κάντε απαλό μασάζ στο δέρμα σας με καθαρά δάχτυλα, ξαπλώστε και καλύψτε το πρόσωπό σας με ένα ζεστό πανί προσώπου για αρκετά λεπτά για να βοηθήσει να ανοίξουν οι πόροι. Ξεπλύνετε το πανί και σκουπίστε απαλά. Εάν έχετε χρόνο, επαναλάβετε τη διαδικασία για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Τέλος, ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό για να βοηθήσετε να κλείσουν οι πόροι.

Πάντα η ενυδατώστε

Η ενυδάτωση είναι ένα ουσιαστικό βήμα σε κάθε ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας. Ένα βήμα που θα μειώσει επίσης την εμφάνιση των πόρων. Το ξηρό δέρμα παράγει περίσσεια λιπαρότητας σε μια προσπάθεια να ανακουφίσει την ξηρότητα, αλλά αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φραγμένους πόρους. Χρησιμοποιήστε μια απαλή ενυδατική ενυδατική κρέμα και φροντίστε επίσης να εφαρμόσετε αντηλιακό. Η βλάβη από τον ήλιο μπορεί να μειώσει την ελαστικότητα και το κολλαγόνο στο δέρμα σας, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε διευρυμένους πόρους με την πάροδο του χρόνου. Συνδυάζοντας ενυδατική κρέμα και αντηλιακό, μπορείτε να διατηρήσετε το δέρμα υγιές και αυτό σημαίνει τα μαύρα στίγματα θα παραμείνουν μακριά.

skin-pores-3-B0Xux.jpg

Χρησιμοποιήστε μάσκα προσώπου

Κάντε μέρος της ρουτίνας του Σαββατοκύριακου σας να χρησιμοποιήσετε μια μάσκα προσώπου που μπορεί να κάνει λίγο απαλό, βαθύ καθαρισμό στους πόρους σας. Όπως και με την απολέπιση, τοποθετήστε ένα ζεστό πανί στο πρόσωπό σας για πέντε λεπτά πριν εφαρμόσετε τη μάσκα σας. Επιπλέον, εάν μπορείτε να επιδοθείτε σε ένα δερματολόγο κάθε έναν έως δύο μήνες, ένας επαγγελματίας μπορεί να σας βοηθήσει να εξαγάγετε κάθε περίσσεια σμίγματος και να έχετε τα πιο βαθιά αποτελέσματα. 

Εφαρμόστε τοπικά ρετινόλη

Για να συρρικνωθούν οι πόροι ακόμη πιο αποτελεσματικά συνίσταται να φοράτε μακιγιάζ που δεν καλύπτει απόλυτα και να εφαρμόζετε ρετινόλη. Η ρετινόλη, μαζί με την τακτική απολέπιση μπορεί να αυξήσει τον κύκλο των κυττάρων, δημιουργώντας μια πιο ομαλή εμφάνιση του δέρματος. Εάν οι διευρυμένοι πόροι επιμένουν, μπορείτε να δοκιμάσετε τη μέθοδο του λέιζερ fraxel για να ενισχύσετε την παραγωγή κολλαγόνου. Εξομαλύνει την υφή του δέρματος ενώ με την αύξηση στην παραγωγή κολλαγόνου σφίγγει και αναζωογονεί το δέρμα.

skin-pores-2.jpg

Κρατήστε τα χέρια σας μακριά

Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε τους φραγμένους πόρους είναι να αποφύγετε να αγγίξετε το πρόσωπό σας. Το "σπρώξιμο" σε αυτές τις περιοχές μπορεί να επιδεινώσει το δέρμα και να κάνει τα μαύρα στίγματα να εισχωρήσουν βαθύτερα στους πόρους. Ακόμα και τα καθαρά χέρια μπορεί να επιδεινώσουν τις εξάρσεις, οπότε αφήστε τις εξαγωγές σε έναν επαγγελματία. Η προσπάθεια να σπάσετε τυχόν ατέλειες μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω ερεθισμό, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει και ουλές. Το να κρατάτε τα χέρια σας μακριά είναι ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι οι ατέλειές σας επουλώνονται γρηγορότερα και δεν αφήνετε κανένα σημάδι στη συνέχεια.

 Hydration booster

Hydration booster

Anti-Pollution Primer, Grown Alchemist, Attica

BUY ME
 Treat your skin

Treat your skin

Mild Wash Foam, Frezyderm

SEE MORE
 Antioxidant complex

Antioxidant complex

C-Firma™ Fresh Day Serum, Drunk Elephant, Sephora

BUY ME
 Serum lovers

Serum lovers

Botanical Kinetics Instant Luminizer, Aveda, Attica

BUY ME
 High efficiency

High efficiency

Capture Totale Super Potent Cleanser, Dior, Hondos Center

BUY ME
 Retinol on

Retinol on

Revitalift Laser, L'Oreal Paris, Hondos Center

BUY ME