fbpixel

Search icon
Search
Korean Skincare: Τα μυστικά της κορεάτικης ρουτίνας, που έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο beauty trend
BEAUTY

Korean Skincare: Τα μυστικά της κορεάτικης ρουτίνας, που έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο beauty trend

Τα συστατικά και τα βήματα που συστήνονται για την περιποίηση της επιδερμίδας σας


Η κορεάτικη ρουτίνα ομορφιάς έχει πλέον εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς είναι ένα από τα επικρατέστερα beauty trends του TikTok με σίγουρα αποτελέσματα για την επιδερμίδα σας.

Η φροντίδα του δέρματος αποτελεί σημαντική υπόθεση, με τον κάθε τύπο δέρματος να απαιτεί διαφορετικά συστατικά και συνδυασμούς για την καλύτερη συντήρησή του μέσα στα χρόνια. Είτε αντιμετωπίζετε κάποιο είδος ακμής, redness, υπερμελάγχρωσης ή εμφάνισης ρυτίδων, είτε απλώς απολαμβάνετε να φροντίζετε το δέρμα σας, το korean skincare έχει τη λύση για όλα. Τα φυσικά συστατικά που περιλαμβάνουν τα κορεάτικα προϊόντα σε συνδυασμό με την ανάλαφρη αίσθηση που αφήνει η κάθε φόρμουλα μετά την τοποθέτηση, μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε μία λαμπερή και ομοιόμορφη επιδερμίδα. 

4888ad0ae30976479a7031edf26285fd.jpg


Δεν είναι κρυφό ότι τα άτομα ασιατικής καταγωγής έχουν συνήθως αψεγάδιαστο δέρμα. Το γεγονός αυτό οφείλεται στα γονίδια, που τους προσφέρουν παχύτερο δέρμα λόγω των αυξημένων κυττάρων που παράγουν κολλαγόνο. Τα αυξημένα ποσοστά κολλαγόνου συμβάλλουν στην διατήρηση της νεότητας στην επιδερμίδα και στην επιβράδυνση της γήρανσης. Τα κορεάτικα brands λοιπόν φαίνεται να αποδίδουν μεγάλη προσοχή στην φροντίδα του δέρματος και έχουν αναδειχθεί σε master του skincare.

Τα καινοτόμα και φυσικά συστατικά που χρησιμοποιούν δημιουργούν τις πιο αποτελεσματικές φόρμουλες στα κορεάτικα προϊόντα ομορφιάς. Ξεχωρίζει η βλεννογόνος σαλιγκαριού, το δηλητήριο μέλισσας και η ηφαιστειακή τέφρα, στα οποία βασίζονται ποικιλία προϊόντων που υπόσχονται δραστικά αποτελέσματα. Το μυστικό όμως που πρέπει να γνωρίζετε και μπορείτε να αρχίσετε να δοκιμάζετε άμεσα είναι ο βαθύς και διπλός καθαρισμός. Πρόκειται για μία πρακτική που ακολουθούν πιστά όσοι έχουν δοκιμάσει την κορεάτικη ρουτίνα περιποίησης. Ουσιαστικά προτείνεται να πλένουμε το πρόσωπο μας δύο φορές, την πρώτη στόχος είναι η αφαίρεση του μακιγιάζ και την δεύτερη ο πιο βαθύς καθαρισμός της επιφάνειας του δέρματος χωρίς την παρουσία της στρώσης make-up. 

3586223cd1d55ffd9b5fdadb429fad3a.jpg


Το korean skincare μπορεί να υπόσχεται δραστικά αποτελέσματα, αλλά για να λειτουργήσει χρειάζεται συνέπεια και συστηματική χρήση των προϊόντων. Με τη συχνή χρήση των ιδανικών προϊόντων για αρκετούς μήνες δεν θα έχετε διορθώσει μόνο τα επιφανειακά προβλήματα, θα στοχεύετε πλέον και στη γενικότερη βελτίωση του συνόλου της επιδερμίδας σας. Ο ολικός αυτός μετασχηματισμός είναι δυνατόν να επιτευχθεί λόγω νέων και πρωτοποριακών συστατικών που χρησιμοποιούνται στα κορεάτικα καλλυντικά περιποίησης.

Ας δούμε λοιπόν βήμα βήμα τα μυστικά για ένα επιτυχημένο korean beauty routine...

1.  Oil-based cleanser

Η κορεάτικη ρουτίνα ξεκινάει με ένα καθαριστικό σε μορφή balm με πιο ελαιώδης φόρμουλα, για να "λιώσει" κάθε ίχνος μακιγιάζ από το δέρμα.

2. Water-based cleanser

Αφού έχετε αφαιρέσει το μακιγιάζ με το ελαιώδη καθαριστικό, τώρα ακολουθεί το καθαριστικό σας με βάση το νερό, που μπορεί να έχει τη μορφή gel ή αφρού. Εφόσον το κύριο χαρακτηριστικό του cleanser σας είναι το νερό μπορείτε να αφαιρέσετε την λοιπή λιπαρότητα από το προηγούμενο βήμα.

3. Exfoliate

Το συγκεκριμένο step απολέπισης συνίσταται μία με δύο φορές την εβδομάδα και στοχεύει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων που ταλαιπωρούν το δέρμα σας. Το scrub συμβάλλει ακόμα και στην μεγαλύτερη απορρόφηση των προϊόντων που θα ακολουθήσουν.

26a3ba8fd542a4821f34bbabbf2429d4.jpg

4. Toner

Το toner αποτελεί μία ελαφριά φόρμουλα που τοποθετείται στο δέρμα με βαμβάκι και έχει τη δυνατότητα να ισορροπήσει τα επίπεδα του pH του δέρματος σας. Με αυτό το step αποφεύγεται η πιθανότητα μελλοντικού breakout.

5. Essence

Άλλο ένα βήμα που υπόσχεται να διατηρήσει την ισορροπία της επιδερμίδας και πρόκειται για ένα ενυδατικό υγρό με ανάλαφρη σύσταση που περνάτε πάνω όλο το πρόσωπο.

6. Ampoule

Μπορείτε να προμηθευτείτε αμπούλες που θα στοχεύουν ειδικά στις «ατέλειες» που δημιουργεί η επιδερμίδα σας. Αποτελούν μία super ενισχυμένη μορφή serum και λειτουργούν συνδυαστικά για την μεγαλύτερη απορρόφηση των ενυδατικών συστατικών.

7. Serum

Επόμενο βήμα, το γνωστό σε όλους πλέον serum ή ορός, που ανάλογα με τα συστατικά κατά αγορά της επιλογής σας μπορούν να δράσουν για την κάθε ανάγκη του δέρματος.

624a505a889720d7f027b1fe1217428c.jpg

8.Sheet Mask

Οι υφασμάτινες μάσκες αποτελούν ένα από τα αγαπημένα βήματα της κορεάτικης ρουτίνας και η ποικιλία τους καλύπτει τις επιθυμίες όλων των τύπων επιδερμίδας. Γενικότερα όμως είναι το πιο fun σημείο του skincare που δεν πρέπει να παραλείπετε.

9. Eye cream

Άλλο ένα πολύ σημαντικό step είναι η κρέμα ματιών. Κομμάτι που αποδίδει μεγάλη έμφαση η κορεάτικη περιποίηση. Άλλωστε οι μαύροι κύκλοι και ρυτίδες χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα για να μειώσουν την εμφάνισή τους.

ba6e26c722f69a760b98f210787d4008.jpg
Image source: @jasminetookes

10. Moisturizer

Φτάνοντας στο τελικό βήμα της ρουτίνας περιποίησης, δε γίνεται να παραλείψουμε την ενυδατική κρέμα. Η ενυδατική μας τοποθετείται στο τέλος και λειτουργεί για να «κλειδώσει» όλα τα προηγούμενα προϊόντα στο δέρμα για τα πιο δραστικά αποτελέσματα για μία ανανεωμένη επιδερμίδα.